BIY AD

15 Nisan 2011 Cuma

Heat - 76'ers Değerlendirmesi

Heat 4 - 76'ers 0

Geçen seneden bu yana belki de en büyük çıkışı yakalayan iki ekip bu sene playoff ilk turunda karşı karşıya gelecek. Bu seri, playoffların birbirine en zıt takımlarının eşleşmesi bakımından ilginç olacak. Bir yanda 2.5 yıldızın sürüklediği ve hiç bench katkısı alamayan Heat, diğer yanda yıldızı olmayan -her ne kadar bu sene toparlansa da, inanılmaz atletizminin yanında sıfıra yakın bir basketbol yeteneği ve zekasını bir arada bünyesinde barındıran Iguodala'yı yıldız saymıyorum- takımda herkesin hemen hemen aynı katkıyı verdiği ve belki de ligin en iyi benchine sahip ekibi 76'ers.

Değerlendirmeye Heat hücumlarıyla başlayalım hemen. Aslında bu konuda fazla bir şey söylemek gerekli mi bilmiyorum... 76'ers'ın Wade ve LeBron'u durduramayacağını düşünüyorum. Iguodala'nın hızlı ayakları ve fena olmayan savunması LeBron'u en fazla yavaşlatır. Wade ise tecrübesiz Meeks ve Turner'ı paramparça eder. Tabii 76'ers'ın pota altında bu ikilinin drivelarını durdurabilecek bir uzununun olmaması da Heat'in işini kolaylaştıracak bir diğer faktör. Ayrıca Bosh'a fazla gerek kalmayacağını düşünüyorum. Bu arada iki yıldızın içeri penetrelerine odaklanan Sixers savunmasına karşı Bibby, House, James Jones ve şu ana kadar kötü bir sezon geçiren Miller ceza şutlarıyla etkili olacaktır.

76'ers hücumu ise tamamen top dolaştırıp boş şut bulmaya dayalı. Zaten hiçbir oyuncusu kendi şutunu yaratabilme özelliğine sahip değil. Bu organizasyonun yapılmasında zaman zaman pas dağıtma görevini üstlenen Iguodala'nın ve başına buyrukluğu genelde eleştirilen fakat kimi maçları tek başına çevirme gücüne sahip Louis Williams'ın rolü önemli. Fakat Heat ligin en hızlı ve agresif dış alan savunmacılarına sahip ve işin savunma kısmını belki de en iyi yapabilen takımlarından biri. Wade ve LeBron'un kaptıkları toplarla bol bol fastbreak sayıları bulacağını tahmin ediyorum. Bunun yanında Heat'in en zayıf karnı olan pota altını etkili kullanabilecek silahlara da sahip değil 76'ers.

76'ers'ın şansını artıracak tek şey olarak bench katkısını görüyorum. İki takımın da yedek beşleri oyundayken -ki Heat'te genelde 2 yıldızdan biri sürekli oyunda oluyor- ibrenin tersine döneceğini, örneğin Heat'in önde götürdüğü bir maçta yedek oyuncular oyuna girdiğinde yakalanabileceğini veya kafa kafaya giden bir maçta geri düşebileceğini düşünüyorum. Tam da bu noktada Louis Williams ile birlikte kenardan gelerek en çok katkı veren ve genelde eşleşme problemi yaratan isim olan Young dikkatleri üzerine çekiyor. Bu bakımdan Haslem'in muhtemel dönüşü Heat için önemli olabilir. Ama Haslem ikinci turda takıma katılacak gibi duruyor, bu durumda bile Young'ın vereceği katkı serinin gidişatını etkilemeyecektir. Hatta bir maçta ibreyi kendi takımının lehine çevirip çeviremeyeceği bile muamma.

Son olarak tahminimi de söyleyeyim. Tüm bu faktörleri birer kefeye koyduğumuzda Heat oldukça ağır basıyor. Ben 76'ers'ın pes etmeyen takım kimliği sayesinde maçların genelde kafa kafaya geçmesini ve az farklarla bitmesini bekliyorum. Fakat Heat'in tecrübesiyle ve güç faktörüyle maksimum bir maç kaybedeceğini ve turu büyük olasılıkla 4-0 geçeceğini düşünüyorum.


11 FARKLI FIKIR:

cuma dursun dedi ki...

kapano 76ers'da değil miydi? bu yazıda değinilmemesine şaşırdım. çok yüksek skorlu maçlar bekliyorum bu seride. yüksek derken 200 üstü. böyle maçlardan birini de 76ers alır gibi. bence 4-1.

Adsız dedi ki...

2 maç alır 76cılar sesli güldüm 4-0 a

Adsız dedi ki...

yuhh kardesim nası iguadala iyi savunmacı olmaz en iyi savunma beşine seçilmeli bu sene lebronu tutabilir ttutamaz o ayrıda sen takmışın kafayı iggye nba deki en komple oyunculardandır 1. adam olamaz ama müthiş bir 2. adam olabilir inanılmaz bi savunmacıdır ribound alır müthişte bi pas yeteneği vardır top çalar falan filan

Adsız dedi ki...

gram hakaret içermeyen güzel bir eleştiri yazmıştım yazının objektifliğinden uzak oluşuna dair ama yayınlanma lüksüne tabii tutulmamış. tekrar yazmayacağım ama bu yazının tarafsızlığına inanmıyorum.
sixers o kadar da kolay bir rakip değil.

ilker dedi ki...

@3. Adsız; "Iguodala'nın hızlı ayakları ve fena olmayan savunması LeBron'u en fazla yavaşlatır" bu cümleden Iguodala'nın iyi savunmacı olmadığı anlamını çıkarmak büyük başarı.

@4.Adsız; Güzel eleştiri yazdığını sanmışsın. Yazının objektiflikten uzak olduğunu düşünme nedenlerini, yazıda yanlış olduğunu düşündüğün şeyleri, katılmadığın noktaları belirten bir yazı yazsaydın emin ol yayınlanırdı.

Adsız dedi ki...

ilker dostum o cümleden ilk anlam cıkar yani iggy fena savunmacı değil , ama iggy muhtesem bi savunmacıdır fena bi savunmacı iyi bi savunmacı demekte değildir ayrıca 5 üzzerinden 2 dir senin notun (fena olmayan savunmacı) normali 5 üzerinden 5 dir iggy nin savunma puanı ;)

ilker dedi ki...

@ Adsız; 5 üzerinden bir not vermem gerekirse 2 vermezdim Iguodala'ya ama onu mükemmel bir savunmacı olarak veya bu sene en iyi 5 sauvnmacı arasına girecek düzeyde de görmüyorum. İşin özellikle savunma yönü için oyun bilgisi ve basketbol zekasının önemli olduğunu ve Iguodala'nın bu konuda eksik olduğunu düşünüyorum. Tabii sen çok iyi bir savunmacı olarak görebilirsin bunlar göreceli şeyler.

Adsız dedi ki...

ii o zman son olarak sunu söliyim bale konu kapansın herkesin görüsü tabiki farklıdır ama genel görüsün (ne kadar takip ediyosun yabancı medyayı bilmiyorum tabi)iIguodala nın müthiş bi savunmacı olduğu yönündeyken ya izlemiyosun dur maçları yada Iguodala nın yoksun olduğu basketbol zekasısı bilgisi vs sendede var biraz:D ne dersin ?
hakan sukur müthiş bi golcudur bnce değildir ama genel görüs böledir istatistiklerde böle der çıkıp bn fena bi golcu değil kafa toplarında hakim falan dersem biride bana yuhh der , bnde ama o bnim görüsüm der kapatırım konuyu senin gibi...

ilker dedi ki...

Benim yazılarımı takip ediyorsan genelde yabancı haberleri çevirdiğimi ve dış basını takip ettiğimi görebilirsin. Ben Iguodala'nın savunma yönü tartışılmaz biri -Howard veya birkaç sene önceki BigBen, Artest- olmadığını düşünüyorum. Ayrıca çıplak gözle 10'a yakın maçını izledim bu adamın basketbol zekası olmadığı düşüncemin sonuna kadar arkasındayım. Bu arada kıyaslanması gereken şey benim basketbol zekam değil sonuçta LeBronla ben eşleşmeyeceğim.

agk dedi ki...

Brand içerden etkili olamaz mı?

Adsız dedi ki...

nie yayınlamadın cevabımı ilker?