BIY AD

16 Nisan 2011 Cumartesi

Magic - Hawks Değerlendirmesi

Magic 4 - Hawks 1

Doğu'nun bana göre bir başka kolay eşleşmesi. Dwight Howard ve arkadaşlarına karşı, vurdumduymazlar takımı. Atlanta Hawks kadar dengesiz, maça çıkarken oynamak isteyip istemediklerini tahmin edemeyeceğiniz bir takım daha bulamazsınız NBA'de herhalde. Takılıyorlar ya kendi çaplarında. Woodson gitti, Drew geldi ne farketti? Aynı tas aynı hamam. Öteki tarafta geçen sezon playofflar'da 4 maçta toplam 101 sayı fark atarak onları eleyen Magic...

Hawks'ta tek Bibby-Hinrich değişikliği oldu. Tabii ki savunmada sınıf atladılar böylece oyun kurucu pozisyonunda ama asıl problem Nelson değil ki, Dwight ve diğerleri. Özellikle de Dwight. Magic'i durdurmak için öncelikle Howard'ı bire bir savunmalısınız çünkü her hücum ondan başlıyor. Horford'dan bunu beklemek haksızlık olur. Geriye Collins kalıyor, tamam onun olayı savunma ama Collins'e bir maçta 15 dakikadan fazla vermek de ihtihar gibi bir şey oluyor hücumda sıfırın altında çünkü kendisi. Yani hani Perkins'e yakın bir savunma yapsa katlanılır da, Collins ile bu işin olacağını pek inanmıyorum. Kendini çok yere atıyor çünkü, başka türlü savunamıyor. Playoff'ta öyle ucuz hücum fauller çalınacağını sanmıyorum Dwight Howard'a karşı.

Magic Arenas, Hedo ve J-Rich takasları sonrası kıpırdanır gibi olsa da, daha sonra inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Vince Carter ile şampiyonluğun yalan olduğu belli olmuştu, ben takaslardan sonra onlar adına ümitlenmiştim ama bu halde de şampiyonluk için bir iddiaları yok. Özellikle Arenas'ın sezon ilerledikçe kendini bulacağını düşünmüştüm ama şu anda basketbol hayatı bitmiş gibi oynuyor kendisi... O yüzden Magic'in yarı finali geçebileceğini düşünmüyorum henüz, Hawks karşısında da Howard ve şutörler sayesinde rahat bir seri çıkaracaklardır. Hawks'un geçen seneden farklı olarak 1 maç kazanacağını düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi hem Magic beklediğim seviyede değil. Belki çok kötü şut atarlarsa 2 maç verebilirler ama zannetmiyorum.


3 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

bu seri o kadar da kolay olmaz. hatta surpriz için en sağlam eşleşme. normal sezonda atlanta 3-1 önde ayrıca. her ne kadar playoff'un havası ayrı olsa da, normal sezon da playoffun bir aynası gibidir.

Adsız dedi ki...

Bibby gitti hinrich geldi ve atlanta savunmada sınıf atladı..peehh..oyun zekası açısından inanılmaz bir kayıp oldu hawks için.bibby özellikle horford ve j.smith le hücumda ve (bence atlantanın en başarılı olacağı sistem) tırenzeyşın ataklarında çok iyi anlaşıyordu..bibby gittikten sonra josh smith in ya da horford un en iyi 5 harekete kaç kere girdiğini gördünüz?Orlando açısından olaya bakıldığında VC ye bu kadar sallıyosunuz da hido napmış koca sezon? bizde umutlandık acaba diye ama demekki o sezon denk gelmiş abi (ilk tur philyyi zar zor,2.tur garnettsiz bostonu zar zor,ve playofflarda overrated lığını kanıtlayan cavaliers'ı geçtiler-tamam cavsi süpürdüler bile diyebiliriz lebronun o buzzer beaterı gelmese- ).Kısacası şöyle diyeyim.Geçen seneki kartırlı magic mi,yoksa bu sene j-rich li hido lu magic mi?Duygusal yaklaşmadan bakın bakalım..Kartırlı mecig yaka finaline çıktı o sınırlı kadroyla yapmayın rica edeyim ya..

Adsız dedi ki...

ender atlanta'nın sezonda orlando'dan iyi olması değil sorun, sorun atlanta'nın şu an çok formsuz olması