BIY AD

11 Nisan 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 10.04.2011

Celtics 77 - Heat 100
Bu sezon rakibini üç kez mağlup eden Celtics play-off'lar öncesi çok önemli olan bu mesaj maçını kazanamadı. En büyük nedeni de kuşkusuz bu kazanılan üç maçta kadroda Perkins isimli bir gencin olmasıydı. Bir oyuncunun takımdan gidişi ile takım bu kadar ruhsuz bir hale dönüşebilir mi bunun örneğini görüyoruz. Heat karşısında neredeyse sahadan silindi Celtics, hiçbir şekilde geri dönüş sinyali dahi vermediler maç içinde. Pierce ve Garnett'in maçın başındaki hırslı oyunları oyunun tamamına yansımadı. Pierce 24 ve Garnett 21 sayı ile oynadılar dün gece. Heat cephesinde ise üç yıldıza bağımlı kalmayan bir hücum vardı. Bir defa benchten gelen 32 sayılık katkı bence oldukça önemli bu takım adına. Çünkü böyle ekstra yerlerden alınacak katkılarla maç kazanılacak. 27 sayı-7 asist ile LeBron ve 14 sayı-8 asist ile Wade takımı galibiyete götüren isimler oldular. Böylece Heat Doğu'da 2.liği de hemen hemen garantilemiş oldu.

Bulls 102 - Magic 99
Doğu'da gecenin bir diğer önemli mücadelesinde NBA liderliği için mücadele veren Chicago deplasmanda Orlando'yu devirdi. Howard'ın eksikliğinden dolayı zevksiz bir mücadele izleyeceğimi beklerken Orlando'nun iyi organize oluşu ve Howard'ın yokluğunda sudan çıkmış balığa dönmediklerini görmek beni sevindirdi. Güzel maç izledik ancak hakemlerin kararları biraz sinir bozucuydu. Kazanan ve liderlik şansını devam ettiren Rose'un 39 sayı-5 asisti ile Chicago oldu. Ömer Aşık ise 14 dakika mücadele etti ve 2 sayı-1 asist-1 blok ile oynadı. Orlando'da Howard'ın yokluğunda pivot olarak başlayan Ryan Anderson fena bir görüntü vermedi. 28 sayı-10 ribaund ile başarılı bir gece geçiren Anderson'un yanında 24 sayısı ile J.Rich önemli bir katkı sağladı. Gelen bu ekstra performansların yanında Hidayet hem arkadaşlarından pas alamadı hem de top elinde olduğunda şansları kötü değerlendirdi. 2/13 isabetle felaket bir şut yüzdesiyle oynadı Hidayet ve 9 sayı-4 ribaund-4 asist-3 top çalma üretti.

Knicks 110 - Pacers 109
Doğu'da play-off yapacak iki takımın mücadelesinde Knicks, Pacers'ı Melo'nun son basketi ile geçmeyi başardı ve galibiyet serisini 7 maça çıkarttı. Play-off'un en zayıflarından biridir Pacers ve Chicago karşısında galibiyet alacaklarından şüpheliyim ancak dün geceki performans bana biraz olsun umut verdi onlar adına. Son çeyrek Knicks 23-13 gibi ciddi bir dönüşe imza atmasa kazanabilirlerdi. Amare'nin yokluğunda 34 sayısı ile Melo takımı sırtlarken, Billups 21 sayı-7 asist ile Melo'ya eşlik etti. Pacers cephesinde ise 19 sayı-10 ribaund ile Hibbert etkili bir oyun ortaya koyarken, en skorer isim 20 sayıyla Granger oldu. 20 sayı için 21 şut denemesinde bulunması da Granger için değinilmesi gereken ayrı bir nokta.

Thunder 120 - Lakers 106
Son dört maçını kaybederek Thunder karşısına çıkan Lakers istediğini bir kez daha alamadı ve yenilgi serisi böylece beş maça çıktı. Thunder maça hızlı başlayarak skorda üstünlüğü ele geçirdi. Maçın üçüncü çeyreğine kadar bu böyle devam etti ancak Lakers'ın geri dönüşü maçın geri kalan bölümü için iyi haberdi. Nitekim son çeyrek çekişmeli oldu ancak son bölümlerinde Lakers hücumda tıkanınca ve Thunder farkını belli edince kazanan ortaya çıktı. Durant 31 sayı ile takımı galibiyete taşıyan isim olurken, Westbrook 26 sayı-7 asist-6 ribaund üretti. Lakers cephesinde ise galibiyet için çok çalışan Kobe 31 sayı ve Gasol ise 26 sayıya imza attı ancak yenilgi önlenemedi. Oklahoma bu galibiyetle Lakers ile arasındaki maç farkını 1'e indirdi ve Batı 2.liği şansı doğmuş oldu onlar adına. Lakers'ın arkasında Dallas ve Oklahoma pusuda yatmış bir üst sıra için bekliyor.

Suns 90 - Mavericks 115
Evinde Phoenix'i ağırlayan Dallas rahat bir şekilde galibiyete uzandı. Maçın henüz ilk periyodunu 36-17 önde kapatan ve skor bakımından çok rahatlayan Dallas maç sonuna kadar bu üstünlüğünü koruyarak galip geldi. Nowitzki 19 sayısı ile takımının en skoreri olarak dikkat çekerken, Marion 18 sayı-11 ribaund ile başarılı bir performansa imza attı. Suns cephesinde ise 15 sayı-9 ribaund ile Gortat dişe dokunur bir katkıya imza atan tek isimdi. Dallas bu galibiyeti ile Lakers ile arasındaki maç farkını kapattı ve ciddi bir tehdit unsuru olmaya başladı onlar için. Alt sıralarda da sıralama belli olmadığından Batı'da eşleşmeler büyük dert. Özellikle şu kalan maçlarda ince hesaplar görebiliriz.

Hornets 89 - Grizzlies 111
Batı'da play-off tablosunun son iki sırasında bulunan iki ekibin mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Grizzlies oldu. Özellikle ikinci devre performansıyla rakibine toz yutturan Memphis aradaki maç farkını da kapatmış oldu. 16 sayı-7 ribaund ile Gasol dikkat çekerken, benchten gelen Mayo 18 sayı ile en skorer isim oldu. Hornets'in bir numaralı ismi Chris Paul maçta isabet bulamazken sayı üretemedi ancak 10 asist ile geceyi tamamladı. Belinelli'nin 18 sayılık katkısı da galibiyet için yeterli olmadı ve Hornets önemli bir maçtan boynu bükük ayrıldı.

Kings 104 - Warriors 103
Batı'nın iddiasız iki takımı karşı karşıya geldi ve Sacramento burun farkıyla kazanan taraf oldu. Sezonun bitimine doğru bu tip maçlar neresinden tutarsanız tutun hiç bir şeye benzemez. Bireysel performanslar için izlenilebilirliği vardır. Sacramento dün gece galibiyete uzanırken Cousins 15 sayı-13 ribaund ile oynadı. Ayrıca Sacramento'nun çıkardığı sürpriz isim olan Thoronton 21 sayısı ile takımının en skoreri olarak dikkat çekti. Warriors cephesinde Curry 27 sayı-8 asist üretirken, Lee 24 sayı-14 ribaund ile başarılı bir performans sergiledi.

Pistons 112 - Bobcats 101
Detroit 15 sayı geriye düştüğü maçı Stuckey'nin performansıyla almayı bildi. Bobcats karşısında özellikle bench rotasyonu ile etkili olan Detroit buradan 68 sayılık bir katkı almayı başardı. Stuckey'in 24 sayı-11 asistlik oyunu takımı galibiyete taşırken, Villanueva 20 sayı ile mücadele etti. Bobcats cephesinde ise Henderson'un 21 sayısı ve 20 sayı-7 asist-6 ribaund ile komple bir performans sergileyen Diaw'ın katkıları galibiyet için yeterli olmadı. Detroit böylece üst üste 3.maçından galibiyetle ayrılmış oldu.

Nets 92 - Raptors 99
Atlantik Konferansı'nda play-off vizesi alamayan iki takım dün gece karşılaştı. Ev sahibi Toronto rahat bir mücadele sonunda galibiyete uzanmayı başardı. 21 sayılık farka rağmen Nets son anlarda farkı eritse de hata yapmayan Raptors kazanan taraf oldu. Bayless 19 sayı ile takımının en skorer ismi olurken üç oyuncunun 18 sayı üretmesi dikkatleri çekti. Toronto'da skor dağılımı iyi yapılırken Nets cephesinde ise yük 35 sayı-11 ribaund ile oynayan Lopez'in üstüne bindi. Ancak bu performansa rağmen takım olarak kötü yüzde ile oynamaları kazanmalarını engelledi.

7 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Heat resmen sahadan silmiş çirkef yeşilleri. İçimin yağları eridi :)

Adsız dedi ki...

Melo'nun kac defa son basketi atip mac kazandirdigini bilen var mi? Ya da buna benzer bütün oyuncularin dahil oldugu bir tablo falan

Ender dedi ki...

perkins benim bildiğim kadarıyla heat'e karşı oynamadı bu sene. yanılıyor muyum yoksa.

ECC dedi ki...

çirkef yeşilliler yenseydı bu post baya comment alırdı anlaşılan yeşilliler moralsisler:D

alimer dedi ki...

@adsiz

dun bir programda 18 gibi bir rakam gordugumu hatirliyorum ama yaniliyor da olabilirim. net olarak hatirladigim tek sey aktif oyuncular arasinda en tepede olduguydu. yani kobe'nin de onunde...

Kaan Mert dedi ki...

Perkins belki Heat'e karşı forma giymedi bu sezon ama orada vurgulamak istediğim Perkins'in yokluğunda Heat'in Celtics'e karşı aldığı ilk galibiyet değil, Perkins sonrası takımın hali ve bu maçtaki durumuydu.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Maç kazandırma sayısı olarak Melo Kobe'nin önünde değil.Oran olarak Kobe'nin önünde.Örneğin Melo 30 son top kullanmış 20 maç kazandırmış gibi...Kobe ise 100 son top kullanmış 50sini kazandırmış gibi oran olarak önde Melo.