BIY AD

16 Nisan 2011 Cumartesi

Pacers-Bulls ilk maç değerlendirmesi

Pacers son 7 şutunu kaçırdığı maçı, 99-104 kaybetti. Onlar kaybetti diyorum, çünkü son periyoda kadar çok iyi direndiler. Maçın ilk basketinden beri maçta önce olan Pacers, 99-97 önde iken Bulls salondaki Madhouse halini alan taraftar desteğiyle 7-0lık bir seri ile maçı kazandı. 99-99 iken de son dakika içerisinde Korver bir üçlük attı Rose'un asistiyle. Korver bu sene normal sezonda son çeyrekte 57 üçlük ile NBA birincisi idi zaten. Fakat hepsi dışında Bulls'un akşam üstü bahsettiğim baskıyı kaldıramaması gibi bir durum daha ilk maçtan kendini gösterdi. İlk tehlikeyi atlattılar, ikinci maçın daha rahat geçeceğini düşünüyorum yine de, fakat bu maçta da, ilk dakikadan kontrolü eline alıp 10-12 civarında farkı tutarak kazanmalarını beklerdim açıkçası. Rose yine 39 sayı 6 sayı 6 ribaund ile NBA galaksisinin en parlak süper yıldızlarından biri olduğunu göstermiş oldu.
Bulls'ta beğenmediğim şey ise, bildiğim savunma kimliklerinden uzaklaşmış olmaları. Gibson ve Ömer'i tecrübe eksiklikleri yüzünden tercih etmemiş olabilirler, fakat bu tercih bence skor tabelasında kendini gösterdi. 85-90 arası sayı yiyen takım 99 sayı yemiş oldu. 

6 FARKLI FIKIR:

Uğur dedi ki...

D-Rose'un bu kadar üçlük denememesi gerekir. 0/9 nasıl bir istatistiktir ya. İçeri drive etmeye odaklanığp kapanan savunmayı dışa çıkarak ceza şutları ile öldürebilirlerdi ama D-Rose kendi kullanmaya yönelince bir debelendiler. Bu arada Indiana'nın bir ara %70 e dayanan 3'lük yüzdesi yakaladığını unutmamak gerek.

nuh tufan dedi ki...

97-88 den maçı veriyorsa indiana bu seride maç kazanabileceğini zannetmiyorum.psikolojik olarak mağlup başlamış oldular seriye...

Steve dedi ki...

Yet another huge game from Derrick Rose! If he can have performances like that, look for Chicago to advance to the NBA Finals and win their first NBA championship in the post-Jordan era! I’m not surprised the Bulls came back from a 98-88 deficit with 3:38 left in the fourth quarter. This is a team that won 11 games this season when trailing after the third quarter, which was tied with the Thunder and Jazz for second most in the league. They went 17-8 in the regular season in games decided by five points or less, so they obviously know how to win tight games.

Adsız dedi ki...

Ne demiş bu ecnebi

Erhan dedi ki...

Akşam Indiana biraz ekstra oynadı ama, Bulls sezon boyu ne zaman ihtiyaç olsa imdada yetişen ve çok da uyumlu olan Gibson-Ömer ikilisinden çok yararlanmadı maalesef. Diğer Bulls beşleri hep defansif olarak daha aşağıda kalıyor maalesef. Unutmamak gerekir ki, sezon birincisi olmanın baskısı da Bullsa sirayet etmiş olabilir. Bunu avantaja çevirebilecekler mi önemli olan o.

Erhan dedi ki...

Steve, for me, the better Rose is, higher and more shiny is on the scorboard in the meaning of scoring and taking it to the rack, it gets worse for Bulls overall. For it is a team game, he should look for more opportunities to share the ball and move the ball more. You know that they are one of the slowest attacking teams in the NBA and when relentlessly Rose goes to the rim, they will probably get a couple of points (like 36 to 40 points :) ), but in the end, he will learn to use himself occasionally and when he is needed mostly. For instance, if you look at the position that made Bulls take the lead (Korver's 3 pointer), you will see what I meant. Rose took defence's attention and then, boom !