BIY AD

27 Ağustos 2009 Perşembe

Örnek Adam - O Konuşunca Herkes Dinler

Başlığımızdaki "O" Tim Duncan. 07-08 sezonunda Spurs-Suns playoff'larda eşleşmişlerdi ve ilk karşılaştıkları ilk gece, bize NBA tarihinin en güzel maçlarından birini yaşatmışlardı. Bu maçın sonlarında bir sahne dikkatimi çekmişti. Harıl harıl internette aradığım resimleri zor da olsa bulmuştum. Daha önce yazmış olduğum bu ufak olayı sizlerle paylaşmak istedim:

İki kere uzayan maçın, 2. uzatma devresinin sonu, Spurs 3 sayı önde, Suns mola almış, oyuncular Popovich'in konuşmasını beklerken Duncan skorborda bakıyor... Aklına birşey geliyor, arkadaşlarına "Toplanın birşey söyleyeceğim" diyor. O anda bütün Spurs takımı Duncan'ın etrafında toplanıyor ve pür dikkat onu dinliyor, buna o maçın kadrosunda olmayanlar, 6 faul alarak oyun dışı kalan Parker ve yardımcı koçlar/istatistikçiler de dahil.

Bu 10 saniyelik görüntüdeki ana tema açık ve net: Bu takımın lideri Duncan ve ona çok büyük saygı duyuluyor. Tabii ki bu saygıyı kazanmak kolay değil, burada Duncan'ın bütün NBA ve hatta dünya tarafından kabul edilen müthiş karakteri önemli rol oynuyor. Ayrıca bu 10 saniye, Spurs'ün nasıl bir takım olduğunu da gösteriyor. Aslında bir anlamda derslik fotoğraflar bunlar:

3 FARKLI FIKIR:

onur dedi ki...

bir de bu adama laf edenler var. biraz gösterişli oyna,dövme yaptır,saç stili yaptır diye. Duncan, başı sonu belli 2.sınıf aksiyon filmleri gibi değil ama.Herkesin severek izleyemeyeceği türden bir oyuncu.

fairfax dedi ki...

5 kare ile ancak bu kadar anlatilabilir Duncan...

Adsız dedi ki...

basketboldan anlayanlar duncan ı anlamayanlar ise carter ı severmiş derler:)