BIY AD

23 Ağustos 2009 Pazar

Özgür Bıyık - Turiaf - Ameliyat


Salsabasket'te okudum, Oyak Renault oyuncusu Özgür Bıyık bir kalp rahatsızlığı nedeniyle basketbolu bırakmak zorunda kalmış. Aortu olması gereken halinin, 2 kat genişliğine ulaşmış. Bu hayati tehlike teşkil eden bir hastalıktır. Nereden mi biliyorum? NBA'den, yani Ronny Turiaf'tan.

Haberi okuduğum anda aklıma bu çılgın adam geldi aklıma. Kendisi 2005 draft'ında Lakers tarafından seçilmişti. Ardından yapılan sağlık kontrollerinde Özgür Bıyık'ın kalbindeki problemin aynısı onda da teşhis edilmişti. Lakers'ın ücretini karşıladığı açık kalp ameliyatından sonra parkelere dönmesi için 6-12 ay arası süre biçilmişti. Turiaf biçilen bu sürenin en başında Lakers'a geri döndü. İlk sezonunda pek süre almasa da ilerleyen yıllarda gösterdi ki bu kadar ciddi bir ameliyattan sonra bile profesyone basketbol oynamak mümkün. Hatta bunu göstermekle kalmadı 4 yıllığına 17 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı.

Özgür Bıyık henüz genç sayılır. O da bu ameliyattan sonra parkelere dönmek isterse eminim fiziksel bir engelle karşılaşmayacaktır. Bakalım inşallah Özgür'ün ameliyatı son derece başarılı geçer de, yaklaşık 1 yıl sonra basketbola dönme şansını yakalar.

Geçmiş olsun.

1 FARKLI FIKIR:

stickman dedi ki...

bi arkabamızda da olmuştu bu hastalık, ilk duyduğumda genişlemesi neden sorun yaratsın, genelde damar tıkanıkları sorun yaratır diye bi düşünce içindeydim bişey bilmediğim için. tabi damarın genişlemesi damarın güçsüzleşmesinin bi göstergesiymiş. damarın yırtılması gibi çok kötü durumlarda oluşabiliryormuş. Umarım Özgür Bıyık'da Ronny Turiaf gibi iyileşip basketbola çok güzel bi şekilde dönebilir.

Ronny Turiaf'ın rahatsızlığını ve nası iyileştiğini anlatan güzel bi video, paylaşmak istedim.

http://www.youtube.com/watch?v=m-FOLCHm7NE