BIY AD

29 Eylül 2009 Salı

Bu İş Yerinde Twitter Kullanmak Yasaktır

NBA'in maç öncesinde, sırasında ve hemen sonrasında tweet'lemeyi yasaklayacağı haberini daha önce vermiştim. Miami Heat ise daha çabuk davranarak, oyuncularına bu yasağı getirmiş bile. Tabii Beasley'nin skandalını hatırlatacak olursam, Heat için "Sütten ağızı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş" deyimini kullanmak yanlış olmayacaktır. Gerçi zaten Beasley de olayların ardından, facebook-twitter gibi oluşumları bıraktığını açıklamıştı geçtiğimiz hafta.

Artık Heat'in tesislerinde ve maçlarda oyuncuların Twitter'a yazmaları yasak olacakmış. Bu yasakta payı olan koç Spoelstra ile yasağı anlayışla karşılayan Wade "İşe çalışmak için gidersiniz." diyerek olaya çok mantıklı bir açıdan yaklaşmışlar. Diğer oyuncular da hazırlık kampının başlamsıyla beraber, günde 2 antremanla Twitter'a vakit ayırmalarının zaten artık zor olacağını söylemişler. Jermaine O'neal da, oyuncuların evlerinde, kendi boş vakitlerinden ayırarak Twitter'a girmelerinin sorun olmaması gerektiğini ancak iş yerinde bu tür şeylerin çalışma etiğine ters düştüğünü belirtmiş.

NBA çok yakında Twitter'a belirli sınırlamalar getirecekken, Heat'in böyle bir uygulamaya gitmesinde muhtemelen Beasley olayının çok büyük payı var diye düşünüyorum. Eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım tabii. Zaten oyuncular da bu yasağı anlayışla karşıladıklarına göre, problem yok.

0 FARKLI FIKIR: