BIY AD

28 Eylül 2009 Pazartesi

Pierce: Şampiyon Olmak İsteyen Bizi Yenmeli

"Bence tam kadro iken, NBA'deki en iyi takım biziz." demiş. Geçtiğimiz sezona başlarken de ona "Şampiyonluk yolunda önünüzdeki en büyük engel ne?" sorulduğunda, sakatlık yaşamamaları halinde şampiyon olacaklarını söylemiş. Hatırlatma yapalım: Geçen sene Celtics'teki en önemli oyuncu Garnett sakatlanıp sezonu kapayınca, Magic'e 4-3'lük skorla elenmekten kurtulamamışlardı. Şimdi Pierce yine aynı sözünü tekrarlıyormuş.

Ben de bu konudaki fikrimi Celtics ön incelemesi yazımda belirtmiştim. Kısacası Pierce'a katılıyorum. Ufak farkla da olsa, şampiyonluğun favorisi onlar. Pierce'ın bu iddiasında ve benim düşüncemde, tabii ki Rasheed'in Celtics'e katılmasının da payı büyük. Kafası yerinde, konsantre olmuş bir Rasheed çok önemli bir faktör ve güç olacaktır.

Ayrıca şampiyonluk amacıyla kurulan takımların bu başarıya ulaşmak için genellikle 5-6 senesi olduğunu, Celtics'in de henüz 3. seneye girdiğini hatırlatmış Pierce. "Umarım daha birkaç yıl iddialı olacağız ama biz bunu şimdi başarmak istiyoruz" demiş. Yani aslında bence Pierce da yavaş yavaş vakitlerinin tükendiğinin farkında. Sonuçta 3 yıldızının sırayla 32-33-34 yaşlarında, yeni eklenilen Rasheed'in de 35'inde olduğunun, o da bilincinde. Bu sezon şampiyonluk göremezlerse, bir sonraki seneye daha da yaşlı ve narin bir kadroyla girecekler. Yıldızlarından en genci 33 yaşında olan bir takımın da, şampiyonluğu ne kadar zorlayabileceği tartışılır. Ayrıca bu sezon sonunda Ray Allen'ın da kontratı bitiyor. Eğer onunla anlaşamazlarsa, Pierce ve Garnett'i bu kadar iyi tamamlayan bir oyuncuyu daha bulabilirler mi, bu da muamma.

Yani, belki de Celtics için son şans bu sene. Ancak bu son fırsatı değerlendirebilecek kadro ve yeteneğe fazlasıyla sahipler. Pierce'ın dediği gibi sakatlık yaşamazlarsa şampiyon olabilecekler mi? Hep birlikte göreceğiz.

1 FARKLI FIKIR:

Major dedi ki...

hayır kg de allen da yüzük için celtics'e gitmedi mi? pierce da yıllarca yüzük de yüzük diye ağlamadı mı? aldınız işte bir tane oturun oturduğunu yerde. ne son şansı falan..