BIY AD

2 Ekim 2009 Cuma

Ayakta Oyuncu Kalmasın

NBA, Twitter yasağının yanında yeni bir uygulama daha getirdi. Artık oyuncuların top oyundayken, bench'te ayakta durmaları yasak. Bir hakem hatasına veya güzel bir smaca/asiste tepki olarak ayağa kalkmaları ise istisna sayılıyor. Ayrıca tabii ki oyuna girecek olanların masa hakemlerine gidip bunu belirtmeleri de yasağı delmek sayılmıyor. Ayrıca NBA yönetimi, kuralda özellikle "Takım sayı atana kadar ayakta durmak veya maçın son dakikasında ayağa kalkmak yasaktır" şeklinde belirtmiş. Bu kuralın konulma nedeni bench'in hemen arkasındaki taraftarların görüş açılarının bloklanmasıymış.

Tamam evet, bench'in arkasında oturan taraftarlar, tomarla para ödeyip alıyorlar biletlerini ve oyuncuların ayağa kalkmaları durumunda maçı izleyebilme haklarından mahrum kalıyorlar. Bu nedenle maçın ilk dakikalarında takım sayı atana kadar ayakta durma uğurunun yasaklanması kadar doğal birşey yok. Zaten bu olay çıktığından beri sevmemiştim. Ama maçın son dakikasında ayağa kalkma yasağı, bana göre düşüncesizce bir kural olmuş. Düşünsenize, maçın son 1 dakikası skor 95-94, Dirk Nowitzki 43 sayı atmış, 6. faulünü alıp kenara gelmiş. Alman yıldız bu kadar efor sarfettiği bir maçta heyecanını içine atıp oturmak zorunda mı kalacak? Veya bu örneği geçtim, son hücuma kalan bir maçı düşünün... Ben bile bazı maçlarda evde rahat oturamıyorum heyecandan. Oyuncular ne yapsın? Bence buradaki en iyi çözüm ya bench'in arkasındaki biletlerin fiyatlarını düşürmek olacaktır.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

kevin garnett çok sıkıntı çeker bu karardan dolayı. adam kenarda 2 dakika oturmuyordu, iyi olmuş.

stickman dedi ki...

avrupa futbol liglerinde bazı takımların stadlarında yedek klubesinin zeminden biraz çukurda olduğu gibi nbade de benchleri o şekilde yapsalar ya :D yada Türkiye'deki bazı basketbol salonlarında olduğu gibi tirbünler zeminden 2-2,5 metre kadar yukarda olsa hiç bi sorun kalmaz :D

Dan Dirik dedi ki...

Ceza ne peki? Hepsine teker teker teknik faul mü yoksa para cezası mı? Teknik olmazsa zaten o anda engellenemez durum da, olursa da baya tepki alır, özellikle playofflarda.

sabonis dedi ki...

Bildiğim kadarıyla para cezası olacak.
Zaten maçın en kritik anında oyuncu heyecanına yenik düşüp ayağa kalktı diye teknik faul verip maçın kaderini etkilemelerinin pek doğru olacağını sanmıyorum.