BIY AD

3 Ekim 2009 Cumartesi

Geri Al Uğur'cuğum

NBA'e getirilen kurallardan burada ve şurada bahsetmiştim. Bir başka yenilik de hakemlerin bazı pozisyonların tekrarlarını izleyebilmelerine olanak tanıyacakmış, şöyle ki:

- Maçın herhangi bir diliminde, 24 saniye bitmişken veya bitmek üzereyken kullanılan şutun isabetli olması veya şut sırasında faul yapılması halinde, hakemlerin bu pozisyonların tekrarlarını izlemeye artık hakları var.

- Maçın son 2 dakikasında hakemler, dışarı çıkan topun en son kime değdiği konusunda kararsız kalıyorlarsa, yine aynı şekilde pozisyonun tekrarını izleme şansına sahip olacaklar..

İkinci kuralın getirilmesinde, lig çapında birçok genel menajerin oluşturduğu komitenin büyük payı varmış. Ayrıca ilk kuralda değinilmeyen 'isabetsiz atışlar' halinde ne olacak? Özellikle de böyle tartışmalı ve isabetsiz bir atıştan sonra, hücum eden takımın ribaundu alması durumunda hakemlerin tekrarı izlemeye hakları olmayacak ve topu diğer takıma verecekler. Buna benzer, geçmişte yaşanmış bir olaya yer vermiştim bir süre önce blog'da. Yani esasında son saniyede kaçan ama hücum ribaunduna dönüşen pozisyonların da tekrarları izlenebilmeli bana göre.

Ne olursa olsun, maçların kaderine etki etmemek açısından olumlu bir gelişme diye düşünüyorum. Ancak eminim Utah Jazz bu kuralların 1998 yılında gelmiş olmasını çok isterdi. Bilmeyenler için, 1998 Finalleri'nde, Harper'ın sayılmaması gereken şutu Bulls'un hanesine yazılmış, Eisley'nin zamanında elinden çıkardığı üçlük ise şut saatinin bittiği gerekçesiyle sayılmamıştı. Aynı final NBA'in bu yeni kuralları eşliğinde oynansaydı, belki de Energy Solutions Arena'da şu anda bir şampiyonluk flaması dalgalanıyordu...

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bırak bu instant olayları hacı. mj is the best...

G. dedi ki...

Ya bencede Utah'ın bir flama takma olayı biraz abartı olmuş.Jordan....

sabonis dedi ki...

Elbette abartı kattım ama "belki de" kelimesini kullandım...

Durum 3-3'e gelmiş olsa, son maç Utah'ta oynanacaktı. Oradan sonra da ne olacağını kestirmek pek mümkün değil.