BIY AD

16 Ekim 2009 Cuma

2 paket sigara, 1 alet kutusu, 6'lı bira paketi

Konudan uzak olanları daha önce yazdığım bu post ile haberdar edeyim. Jackson bu açıklamaları nedeniyle 2 maçlık - kendisine 140bin dolara mal olan - bir ceza almıştı kulübünden. Ardından takımla çalışmalara başlayan Kaptan Jack, hala mutlu olmadığını, takıma mutsuz bir şekilde döndüğünü ve 'kazanmak' istediğini söyleyip kaptanlık sıfatını bıraktığını açıklamıştı. Bunun sebebi olarak da "Benimle aynı miktarda para kazanan birilerine nasıl liderlik yapabilirim ki?" demişti. Şu mantığa, şu utanmazlığa bakın... Bu arada aynı Jackson, geçtiğimiz hafta 2 kere karşılaştıkları Lakers'ın 1 numaralı yıldızı Kobe ile kendisini sahada eşit gördüğünü, aynı popülerlikte olmasalar da, onunla kafa kafaya oynayabileceğini söylemiş. Kafa kafaya derken, aynı zamanda Kobe'ye gerçekten kafa atmak istediğini de kastetmiş olabilir. Nitekim Lakers ile oynadıkları ikinci maçta Kobe'nin kendisine devamlı dirsek attığını, hakemlerin bu konuda sessiz kaldıklarını; takım arkadaşları veya teknik kadrodan kimsenin itiraz etmediğini, kendisini kollamadığını belirtmişti.

Böyle problemli bir oyuncuya, 35-37 yaşları aralığında 3 senede 28 milyon dolar daha ödediğinde, aslında Warriors kendi kaderini çizmişti. Artık Sjax Golden State'te kaldığı sürece kaostan başka birşey beklemek hayalcilik olur. Başlığımın konuyla alakasını kurmaya çalışanlara: Warriors'a Stephen Jackson için gelen takas teklifleri aynı başlığımdaki şekildeymiş, yani çer çöp veriyormuş diğer takımlar. Zaten bu kadar sorunlu, ayrıca medyaya takasını istediğini açıklamış bir oyuncuya kimsenin orta çaplı yıldızlarını vermesi beklenmemeli.

Bu durumda emeği geçen herkese tebrikler. Bakalım Warriors'ın tekrardan bir yapılanmaya başlaması ne zamanı bulacak. En azından ellerinde Anthony Randolph ve Monta Ellis gibi gençler var diyeceğim ama bakalım Monta'nın da mobilet kazasından sonra eski formunu ne zaman yakalayacağı soru işareti. Kısacası, en azından yakın gelecekte karanlık bir tünel gözüküyor savaşçılar için.

0 FARKLI FIKIR: