BIY AD

15 Ekim 2009 Perşembe

73-9 Yapmam

Rasheed Wallace'ın 73-9'luk rekor iddiasının ardından gazeteciler Phil Jackson'a da bu soruyu yöneltmişler. Bynum'ın son 2.5 ayı kaçırdığı geçen sezon 65-17 yapılması ve takıma Artest'in katılması soruyu mantıklı kılıyor. Ama diğer haberde dediğim gibi rekor kırılmasının hiçbir önemi olmadığını Phil Jackson da söylemiş. Sezon boyunca normal tempoda oynayıp, playoff'lara doğru form tutmanın kritik olduğuna değinmiş. Jackson geçmişte konuyla ilgili, batı ve doğu kıyısına yakın olan takımlar deplasmanlara giderken çok uzun yollar katettikleri için, Bulls gibi kıtanın ortasına yakın olan takımların rekor kırmaya çok daha elverişli olduğunu söylemişti.

Pek fazla yoruma ihtiyaç yok, elbette çok mantıklı Jackson'ın söyledikleri. Bir kez daha belirtmem lazım ki, bir takım rekor kırmaya çalışıp yıldızlarına ağır süreler verecek olursa; bu bana göre enayilikten başka birşey değildir.

Bu arada Lakers sezona çok iyi bir istatistikle başlarsa bu sizi yanıltmasın. Çünkü ilk 21 maçlarının 17'sini Los Angeles'ta oynayacaklar.

0 FARKLI FIKIR: