BIY AD

12 Ekim 2009 Pazartesi

Jordan da Kimmiş?

Rasheed Wallace, Garnett'in yazın ona söylediği "Celticsli olursan, gelmiş geçmiş en iyi takımlardan biri haline gelebiliriz" sözünden gazı almış: Efsane Bulls takımının 95-96 sezonunda yaptığı 72-10'luk rekoru, bu sezon kırabileceklerini söylemiş. Eski Bulls'un birkaç tane Hall of Fame oyuncusu olduğunu ama Celtics'in de bu konuda geri kalır yanı olmadığını belirtmiş. "Gerek elimizdeki yeteneklerle gerek takım halinde yaptığımız defansla, buna ulaşabiliriz." demiş Rasheed. Doc Rivers da gelmiş geçmiş en iyilerden biri olmak yerine, NBA hatta spor tarihindeki en iyi defans yapan takımı yaratmak peşindeymiş.

İkisine de kolay gelsin diyerek başlamak istiyorum konu hakkındaki görüşüme. Sezonun başlamasına az bir süre kala, yine NBA severlerden tepki çekecek bir açıklama gelmiş. Elbette 72-10'a ulaşmaları çok zor ama bunun nedeni Celtics'in kadro kalitesinin yetersiz olması değil. Hani atıyorum 72-10 yapacak takıma direk şampiyonluğu verecek olsalar, Celtics'in bu rekora ulaşma ihtimali hiç de az değil. Abarttığımı düşünenler olabilir ama son 2 yıldır bu takımın sezona 29-3 ve 27-2 gibi başlangıçlar yaptığını hatırlatmalıyım. Celtics, bu galibiyet sayılarına ulaştığında "Acaba 72-10'a ulaşabilirler mi?" diye NBA severler arasında geyiklere vesile olmuştu. Bu yetmiyormuş gibi üstüne Rasheed gibi üst düzey bir uzunu eklediler kadrolarına. Ayrıca yazın birkaç kere, ısrarla dile getirdiğim gibi, bu sene yukarıdaki takımlarla aşağıdakilerin arası çok açıldı. Hepsine bir araya getirince, kafasına rekoru kırmayı koyan bir şampiyonluk adayı - özellikle Lakers ve Celtics - için önümüzdeki sezon belki de son 10 yıldaki en iyi fırsat.

Elbette yukarıda verdiğim örnek gibi 72-10'a ulaşanlara "Aferin tarihe geçtin"den başka birşey verilmeyeceği için, hiçbir takım buna kasmayacak, kasmamalı da. Yıldızlarını 30'ar dakikanın üzerine fazla çıkarmadan, dinlendirerek, playoff'lara en hazır şekilde sokmak isteyeceklerdir. Örneğin bazı maçlarda rakipler sıcakken ve şutları girerken o maçı rölantide oynayıp kaybetmekten çekinmeyeceklerdir. Bunlar, normal sezonda görmeye alıştığımız olaylar.

Kısacası Rasheed'in dediği şey, son yıllardaki Celtics'in performansını da göz önüne aldığımızda; belki imkansız değil ama kesinlikle mantık dışı.

1 FARKLI FIKIR:

G. dedi ki...

Steve Kerr'ün 72-10 la ilgili açıklamalarından biride şöyle:


"Aslında biz takım halinde 65 galibiyete ulaştıktan sonra salmıştık tabii ki Jordan hariç.."