BIY AD

12 Ekim 2009 Pazartesi

28 Sayıyla Beklentileri Karşılayamamak

DeJuan Blair'dan bahsediyorum. Sabaha karşı oynanan ve Duncan ile Ginobili'nin dinlendirildiği maçta, sorumluluğu üstüne alarak tam 28 sayı bulmuş ve maçın kazanılmasını sağlamış. Ancak yaklaşık 1 hafta kadar önce 22 dakikada bulduğu 16 sayının yanında 19 ribaund çekerek NBA'de büyük ses getiren Blair, bu maçta 26 dakika almasına rağmen yalnızca 4 ribaundda kalmış. Bu düşük rakam elbette Popovich'in hoşuna gitmemiştir ama tabii ki beklentileri karşılayamadığı falan benim abartım. Sadece bu adama dikkat çekmek istedim. Gerçi daha önce de ufak bir yazı yazmıştım kendisiyle ilgili ama sezon öncesindeki performansıyla bunu birkez daha haketti bence.

Blair, 2 metrenin altında bir boya sahip olsa da, NBA'in en iyi ribaundcularından biri olacak, bundan kimsenin şüphesi yok. Gerek yaz liginde, gerek sezon öncesi hazırlık maçlarında gösterdiği performansla NBA'e hazır olduğunun işaretlerini veriyor. Belki Duncan-McDyess ikilisinin arkasındaki çaylak olduğu için hakettiği dakikaları almakta zorlanacak ama en kötü ihtimalle gelecek için çok parlak ışıklar veriyor. Ayrıca Spurs'ün son yıllarda çektiği bench'ten gelip ruhuyla, yüreğiyle takımı güç veren bir oyuncu eksikliğini Blair'dan daha iyi giderecek bir isim NBA'de yok. Bu açıdan gerek normal sezonda gerek playoff'larda Blair'in Spurs'e yaptığı katkı, ortalama istatistiklerinin üzerinde olacaktır.

Geri kalan 29 takımın menajerleri de oturup düşünsünler bu adamı niye 2. turun 7. sırasına kadar seçmedik diye. Genel menajerlerin Blair hakkındaki fikrini etkileyenler kulüp doktorları olmuş. Bunun nedeni de Blair'ın lise yıllarında geçirdiği ameliyatlar. Ancak unutmamak lazım ki Blair 2 sene boyunca kolejde bir problem yaşamadan oynadı. Eğer dizleri 82 maçlık NBA temposuna da dayanacak olursa, yeni bir Millsap hatta belki de onun bile daha savaşçı versiyonunu izlemeye hazır olun.

2 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

bütün problem sakatlık riskinin olması..yıllardır bu tarz oyuncular hep sakatlık yüzünden beklenen patlamaları yapamadı..Ama spurs bence mantıklı bir sçeimle en azından bench kaliteini arttırdı ve belkide 3 snee sonraki duncansız bir Spurs un 3lüsünden birini bulabildi kim bilir?

Adsız dedi ki...

blair'in avrupa menajeri senmişsin sabonis doğru mu?