BIY AD

21 Kasım 2009 Cumartesi

20 Kasım'dan Notlar

Yanıyor Yanıyor:
- LeBron James: Indiana'da oynanan son 2 maçta ortalama 42 sayı bulmuştu James. Trendi sürdürmüş. 40 sayı 9 ribaund 7 asist, 25 şutta 13 isabet, 14'te 13 faul ve sadece 2 top kaybı. Başka birşey söylemem gerekiyor mu? Maç boyunca Granger ve Jones'un üstünden geçmiş. Tek ilginç yanı 4 blok yemesi, izlemek lazım nasıl bloklandığını.

- Monta Ellis: Hem de ne biçim yanıyor. 48 dakikanın tamamında görev almış Monta. 34 sayı ve 8 asistinin yanına 6 top çalma ve 2 blok eklemiş dün gece. Ayrıca yetmemiş Roy'u 6/17 isabet ve 2 asistte tutmuş. Ellis hafta içinde daha yeni "Takımda defans yapan adam yok" demişti ve kendisiyle baya bir dalga geçilmişti. Selam etmiş oldu dalga geçenlere.

- Durant 12/22 ile 35 sayı göndermiş Wizards potasına. 6 ribaund, 6 asist, 3 top çalma da cabası. 5 top kaybı da nazar boncuğu. Seviyorum bu adamı çok.

- Rasual Butler tam 27 sayıyla, takımının tek gerçek dış şut tehdidi olarak üstüne düşen görevi yerine getirmiş. Onun kritik yerlerdeki şutlarıyla Clippers, Nuggets'ı yenmiş.

- Rudy Gay 33 sayı ve 10 ribaund ile takımına galibiyet getirmiş Philly önünde. Bunu 22 şutun 14'ünü çemberden geçirerek yapmış. Ayrıca 2 blok ve 2 top çalması var. Harika bir performans. Karşısında duran Young'ı çoğu pozisyonda ekarte etmeyi başarmış.

Boşa çekilen kürek:
- Wade ve Chalmers: 30'ar sayı üretmişler. Özellikle Chalmers 5/9 üçlük isabetiyle oynamış. Bir başka dikkat çekici nokta ise Wade'in top kaybı yapmamış olması. Sezon başına 2-3 kere ancak topun değerini bu kadar iyi bilir Wade. O da boşa gitmiş. Öbür yanda Raptors yaptığı 20 top kaybına, rakibe 15 hücum ribaundu vermesine rağmen yüzdeli şut atarak (%58) kazanmayı başarmış.

- Louis Williams: 16'da 12 atmış ve 31 sayı üretmiş. Yetmemiş 5 asist yapmış, yetmemiş 6 top çalmış. Yanında 4 tane de top kaybı var ama olur o kadar. Bir ilginç not da Philly'deki Brand'den. Speights'in oynadığı 10 maçta 9.8 sayı, 0.6 blok ortalaması tutturan Brand, son 2 maçta 20.5 ve 5 yaptı. "Grizzlies-Bobcats'e karşı oynayan ihya oluyor" tezine de yorabiliriz bu durumu.

- Tyreke Evans: Çaylak oyuncudan yine muhteşem bir performans 29 sayı, 7 ribaund, 10 asist. Mavericks Kevin Martin geri döndüğünde dakikalarına en çok darbe alacak isim Udrih değil de Evans olursa, Westphal'dan hesap soracağım. Bu arada maçın 2 sayıyla bittiğine bakmayın, son saniyelerde anlamsız sayılarla o hale gelmiş maç, rahat kazanmış Mavs yani.

- Carmelo'yu az kalsın unutuyordum. O kadar alışmışım ki bu sene sayılarına. "37 atmış hmm normal" diye düşünmüştüm. %60 ile şut atmış ve 12/13 serbest atış isabeti sağlamış. 6 top kaybı da var ama kadı kızında da olur o kadar kusur.

Başımıza taş yağacak:
- Marvin Williams: 3/5 üçlük isabeti ile 29 sayı ve 9 ribaund? Marvin Williams? Son 5 maçında toplam 35 sayıyı zor bulan Marvin? Battier ve Ariza'ya buradan sormak istiyorum: "Savunma yapmayı mı unuttunuz?"

- Pietrus'un ilk çeyreği. 11 sayı attı 4/4 isabetle ilk çeyrekte. Çok çılgın, hafif geri çekilerek/yana kayarak attığı üçlükler vardı.

Ben daha iyi oynardım:
- Rasheed Wallace 4/16 isabetle oynamış. 8'de 0 üçlük. Ufak bir yazı yazacağım kendisiyle ilgili sonra. Defansta yaptıklarına asla bir lafım yok ama hücumda her ne kadar savunmanın açılmasını sağlasa da, zaman zaman takımına köstek oluyor üçlük sevdasıyla.

Takımı baltalamaya çalışanlar:
- Vince Carter. Kritik yerlerde sahneye çıktı, 29 sayı 6 asist ile oynadı hatta belki maçı da onun sayesinde kazandılar belki ama 10/29 şut isabeti ve 6 top kaybı nedir? Celtics savunması fazla geldi biraz.

7 FARKLI FIKIR:

ThePlaymaker dedi ki...

Rudy Gay'i unutmussun...cok iyi mac cikarmis 33 sayi 10 rib.

sabonis dedi ki...

teşekkürler 1-2 tane illa ki gözden kaçıyor 126 tane maç varken =)

Adsız dedi ki...

düşük seksenlerde kazanılan, takımların %37 ile şut attığı, 33 top kaybı yaptığı bir gecede carter'ın omuzlarında yükselen bir magic vardı.
sen kalkmış carter'a fazla mı geldi filan diyorsun...

Adsız dedi ki...

Eric Gordon ne zaman dönecek yav 10 gün deniyordu ama

sabonis dedi ki...

belli değil bildiğim kadarıyla ama bu hafta içi döner herhalde.

Adsız dedi ki...

Vince Carter'a haksızlık yapmamış mısınız acaba? Kritik anlarda herkes pas almamak için gözlerini kaçırırken adam takımın süperstarı olarak olması gerektiği gibi sorumluğu aldı 2. devre onun sayılarıyla ayakta kaldı magic. şut yüzdesinin kötü olmasının nedeni ilk yarıda açık ara önderleken kaçırdıkları yani asıl ondan beklenen yerde(crunch time) vazifesini layıkıyla yaptı.Zaten geçen yıllarda takımın en büyük sorunu kritik anlarda sorumluluğu alacak yıldız oyucu eksikliği değil miydi? Gerçek bir lider olmaığı için ihale hido'ya kalmış adı "bay 4. çeyrek" e çıkmamış mıydı? Carter bu sebeple tranfer edilmedi mi?

sabonis dedi ki...

biraz yaptım açıkçası haksızlık, katılıyorum. ama gece boyunca kaçırdı adam, vallahi gıcık etti beni ekran başında. Son çeyrekte Carter'ın kritik yerlerdeki isabetlerinde çok sevindim. Hedo ayrılmasına rağmen Magic bu sene daha da sevdiğim bir takım haline geldi.

bu sorumluluğu alsın diye var zaten Carter evet ama 10/29'una dikkat çekmeden edemedim.