Bir gecede (31 Ekim) 6 kişi birden mi kariyer rekoru kırar yahu. Üstelik bunların 4'ünü NBA TV'den canlı izledik. Aslında birçoğunun kariyerleri henüz daha yolun başında ama yine de yazmaya değer buldum, ayrıca konunun üstünden biraz zaman geçtiği için özür dilerim:
Edit: bu yazıya aslında Jennings'i katmayacaktım ancak onu da yazınca, "6 adam oldu tamam" deyip yayınlamışım. Bu konuya değinmemin başlıca sebebi olan Ariza'yı unutmuşum:
11/17 saha içi, 5/8 üçlük ile tam 33 sayı bıraktı Blazers potasına Ariza. Devamlı onun Lakers'daki yıldızlar sayesinde bulduğu pozisyonlara şahit olduğumuz için ve kendi yaratmaya çalıştığı pozisyonlarda genelde başarısız olduğu için, ben onun Rockets'ta ortalama 14 sayının üzerine çıkacağını kesinlikle tahmin etmiyordum. Ancak gidişat hiç öyle değil. 3 maç sonunda %50 şut isabeti, %52 oranla 3.7 üçlük ve 23.3 sayı ortalamalarıyla oynuyor atletik kısa forvet. Kariyerindeki rakamlar ise şöyle: 8.9 sayı ve %31 üçlük yüzdesi. Rockets ile ilgili "Yao ve T-Mac olmayınca izleyesim gelmiyor" yazmıştım daha önce. Şu anda ilk fırsatta Rockets izleyeceğim ve bunun tek nedeni Ariza. Sonuçta sezon boyunca bu kadar yüksek yüzdeyle, bu kadar sayı atmayacaktır. Bu oyununu bir ihtimal de olsa sürdürürse çok büyük sürpriz olur ve seneler boyunca hatırlanır. Birkaç Rockets maçı izlemek için heyecanlanlanıyorum. Ariza, en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünün şimdiden 1 numaralı adayı olmuştur herhalde.
Box Score
Hatırlarsanız maç programında, 76'ers - Knicks maçını Gallinari için izleyeceğimi yazmıştım. Çünkü geri kalan 2 maçta bu adamın şut istatistikleri iyice ilgimi çekmişti. TV karşısına geçtiğim maçta, kariyer sayı rekorunu 30, isabetli üçlük rekorunu ise 8 ile kırması benim için güzel bir sürpriz oldu. Gerçekten inanılmaz yumuşak bir bileği var. Şutları girdikçe ve ilk 5'e yerleşince güveni iyice tavan yapmış. Sanki her şutu "kesin girdi" düşüncesiyle atıyor. Aslında D'Antoni'nin sisteminde bu sene çok işler yapar gibi. Kariyeri açısından 4 numarada oynamak için ribaunt sezgisi ve yer tutması zayıf, 3 numaraları tutmak için ise ayakları biraz yavaş kalıyor. Bu açıdan sıkıntı yaşayabilir. Ancak şu anda Knicks'te oynadığı için bunların hiçbiri problem değil.
Box Score
Sakat geçirdiği sezonun ardından, 2 yıl önceki Kaman'ı tekrardan görüyoruz. Doğru pozisyon alması, post hareketleri, sahayı katetmesi ve tabii ki skor üretimi ile Kaman geri döndü diyebiliriz. Ama işin ilginci, Kaman, Mavericsk'e karşı sadece 27 sayı atarak kariyer rekorunu kırdı. Bana şu maçtan önce sorsanız kariyer rekoru için 33-34 derdim herhalde. Demek 2 sezon önce öylesine iyi bir imaj bırakmış.
Box Score
Bench'ten oyuna dahil olmak yaradı Harrington'a, 42 sayı üretti 76'ers karşısında. Üstelik bunların çok büyük çoğunluğunu alışık olmadığımız üzere çabukluğunu kullanıp çembere giderek üretti. Nitekim Philly'nin uzunları onun ayak çabukluğuna bir türlü yetişemiyordu. Takımının 18 sayı geriden gelip maçı uzatmaya götürmesindeki 1 numaralı unsurdu. Hatta uzun forvet, 6 faulle kenara geldikten sonra, takımı son 3.5 dakika içinde sıfır sayı üreterek 14 sayı fark yedi. İlginçtir, aynı Kaman gibi onun da kariyer rekorunun 45 civarında olduğunu düşünürdüm bu maçın öncesinde. Hawks yıllarından beri ortalama 17 civarı bir sayı ortalaması tutturmuş bir oyuncunun elbet bir maçta 45'in yakınına geldiğini tahmin ederdim.
Box Score
Maalesef Chris Douglas-Roberts'ı hala oturup doğru düzgün izleyebilmiş değilim. Geçtiğimiz sene 2-3 Nets maçından da aklımda pek birşey kalmamış. Genç adam Wizards'a karşı 25 sayı atarak kariyerinin en yüksek rakamına ulaştı. Draft edildiğinden beri yetenekleri hakkında olumlu görüşler yazılıp çiziliyor. Baz döneminde ve hazırlık maçlarında sağlam performanslar göstererek Lawrence Frank'in güvenini kazanıp Nets'in ilk 5'ine yerleşti. Üstelik Frank çoğumuzun bildiği üzere genç oyunculara kolay kolay dakika vermeyen bir koç. İkinci yılında, Frank'ten bu dakikaları alması çok iyiye işaret. Umarım buna benzer maçlar çıkarmaya devam eder, Nets'i izlemek için yeni bir nedenimiz olur.
Box Score
Daha yeni Blatche'in yeteneklerine değinmiştim. 15/18 isabetle 30 sayı üretmiş genç oyuncu. Lige direk liseden girdiği için henüz 23 yaşında. Çok yönlü, üçlük atmak hariç hemen hemen herşeyi yapabilecek bir uzun kendisi. Ah bir de istikrarlı olabilse, bu tür performanslara sık sık tanık olacağız. Tabii gerçekçi olmak lazım, bir daha kariyeri boyunca 15/18 atamayabilir. Nasıl bir istatistikse...
Box Score
25 sayı attı hızlı guard ve takımını Pistons önünde galibiyete taşıdı. Sezonun ilerleyen maçlarında 30'u geçeceğinin sinyallerini verdi. Jennings'in bugüne kadar toplam, sadece 2 NBA maçına çıktığını hatırlatayım. Yani kariyer rekoru pek anlamı yok ama yine de başarılı bir performans 20 yaşındaki çaylaktan.
Box Score
5 senelik kariyerinde - aslında gerçek anlamda 2 diyebiliriz - bu skorer guard 20'li sayıları birçok defa geçmişti. Bu sezon Andre Miller'ın ayrılması ile dakikalarının ve haliyle katkısının/istatistiklerinin artacağı aşikardı. Henüz sezonun 3. maçında 27 sayı bularak kendi rekorunu kırdı. Aslına bakarsanız 35 sayı barajını geçmesini de bekliyorum. Oyun kurucu pozisyonunda oynamasına rağmen top dağıtma görevini Iguodala ile paylaştığı için Williams daha çok skor üretmeye kanalize olabilecek. Dış şutlarında geçmişe göre isabet oranını arttırabilirse birçoklarını şaşırtacaktır.
Box Score
Ziyech, yine kafa karıştırdığı bir dönem yaşatıyor
12 saat önce
0 FARKLI FIKIR:
Yorum Gönder