Günün hayvan performansları:
Lebron-Wade çok çekişmeli bir ikinci yarı yaşatmış izleyenlerine. İstatistik olarak Wade daha iyi gözüküyor fakat LeBron son saniyede Wade’den topu çalarak galibiyeti getirmiş takımına. Maçın 2. çeyreği adeta düello havasında geçmiş, Wade 17 Lebron 20 sayı atmış bu bölümde. LeBron maçı kazandıran iki serbest atışıyla birlikte 32 (9/23) sayısı, 9 ribaundu 4 asisti var.
Zach Randolph izleyenleri şaşırtmaya devam ediyor. Tam 9’u hücumda tam 19 ribaundu var, Lewis tahmin ettiğim gibi onu durduramamış. Ama SVG diğer uzun forvetlere bakmamış bile neredeyse. Randolph'un 21’de 9’la da 23 sayısı var. Tabii maçı Memphis’e asıl kazandıran son çeyrekteki takım oyunlarıyla bütün oyuncuların skora katkı yapması. Gasol’ün 8’de 5’le 19 sayısı 8 ribaundu, O.J. Mayo’nun 15’te 7’yle 20 sayı 7 ribaundu var. Sezon başında biri “Memphis” ve “takım oyunu” kelimelerini aynı cümle içinde kullansa sadece gülerdim. Iverson'ın ayrılması bu konuda büyük ilerleme kaydetmelerini sağladı. Ayrıca Memphis evinde 11 maçtır kazanıyor. Bobcats'le beraber bir başka seyirci çekemeyen takım evinde coşuyor ilginç.
Josh Smith, arada çıkardığı müthiş performanslardan birini Houston’da sergilemiş. 22 sayısı, 10 ribaundu 4 top çalması ve 4 bloğu var Rockets karşısında. Daha ne yapsın. Kimse karşısında duramamış, maçı da 102-95 kazanmış Atlanta. Bu Hawks’un Houston’da 1999’dan beri kazandıkları ilk maç.
Rose 23’te 13’le 27 sayı atmış, 6 da asisti var. Beklenen başlangıcı yapamayışını affettirmeye devam ediyor son zamandaki iyi performanslarıyla. Spurs, yine son çeyrekte kaybetmiş maçı. Sezon sonuna kadar değişecek mi bu kolay maç vermeler acaba.
Billups Carmelo’nun yokluğunda Denver’ı yine galibiyete taşımış. 27 sayısı 11 asisti 6 ribaundu var. Genç oyun kurucular bu adamın 13. yılında hala neler yaptığına bakıp bir şeyler öğrensin. Deplasmandaki yenilgilerine alıştığımız Bobcats bu maçtan da 93-104 mağlup ayrılmış
Carlos Boozer %70’le 21 sayı atmış, yanına tam 20 ribaund ekleyerek kariyerindeki 5. 20-20’sini yapmış. Phoenix yine üstün geçirdiği maçı (2. çeyrekte 45 sayıları var) ikinci yarıda vermiş.
Chris Paul, Roy’suz Portland’a karşı sırtlayarak 4 saniye kala attığı basketle maçı takımına 98-97 kazandırmış. 17’de 9’la 24 sayısı 13 asisti ve 7 ribaundu var maçta. Blazers adına Batum’un bu sezon çıktığı ilk maçtı bu ayrıca.
Boşa kürek çekenler:
21’de 10’la 32 sayı, 10 ribaund 3 top çalma 1 blokla oynamış Wade. Maçın ilk çeyreğinde 10 sayı fark atmış Miami ancak kalan sürede Heat oyuncularının kötü şut performanslarının da yardımıyla Cavs farkı eritmiş. Son Heat hücumunda, fark 1 sayıyla Miami lehineyken Wade, onu Lebron’un savunduğuna aldırış etmeden çok gereksiz bir bel arkasından pas deneyerek topu kaptırmış. Lebron da bu iyiliği geri çevirmemiş ve iki serbest atışta da isabet bularak maçı kazandırmış takımına.
Dwight Howard, 9/ 14 ile 27 sayı atmış ve 15 ribaund almış. Ama en etkileyicileri 6 bloğu ve 11’de 9 serbest atış yüzdesi. İlk üç çeyrek Memphis oyuncularına pota altını karartsa da malubiyeti önleyememiş.
Nash’in 15 sayı 15 asisti var, ayrıca 8000. asistini de bu maçta yapmış ve tarihte bunu başaran 8. oyuncu olmuş, Payton'ı da geçecektir. Kariyerinin sonuna kadar 2 sıra daha atlayıp 6.'lığa oturacaktır. Fakat maçta Phoenix adına asıl ilginç olan Dragic’in attığı 32 sayı. 32. İki gün önce kariyer rekorunu 20’yle kırmıştı bu adam. Kendisine ne oldu cidden bilmiyorum; 6/7, 4/6 ikilik.
Frye de son zamanlarda yedek başlamasına rağmen bu maç 15’te 8’le (5/10 üçlük) 21 sayı atmış.
Günün X-faktörleri:
Shaq, oynadığı dakikalarda ince Heat uzunlarına zor anlar yaşatmış. 13’te 9’la 19 sayısı 5 ribaundu var. Gibson da Mo Williams’ın yerine oynadığı maçta 6’da 4 üçlük atarak takımına katkıda bulunmuş. Kenardan 10 ribaund 13 sayıyla double double yapan Varejao da Cavs’in galibiyetinde yardımcı olan isimlerden.
Arron Afflalo, Charlotte karşısında kendinden geçmiş. Geçen Hornets maçında attığı üçlüklerle maçı kazandırmıştı, bu maçta da durmamış kendisi. 11’de 9’la (6 üçlük) şut atmaya eyvallah ama 7 asist? Emin olduğum gibi kariyer rekoruymuş. 24 sayısıyla da bir diğer rekoru egale etmiş. Kısacası Charlotte’u asıl deviren adam olmuş kendisi.
Kirilenko geçende Spurs’e yaptığı patlamayı bu maç Phoenix’e karşı yapmış; 12’de 8’le 25 sayı 6 ribaund 3 blok. Phoenix defans yapmıyor ama yine de şaşırttı Kirilenko. Utah'ta gerçekten kalmak istediğini kanıtlamaya çalışıyor zannedersem.
Aynı maçta çaylak Wesley Matthews de 13’te 7’yle kariyer rekorunu kırmış Phoenix’e karşı. 10 sayısı son çeyrekte gelmiş. Zaten yukarılarda da görüldüğü gibi enteresan istatistikler olmuş bu maçta.
26 Ocak 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 FARKLI FIKIR:
bu Kirilenko'ya neler oluyor hiç böyle şeyler yapmazdı, üst üste iyi performanslar.kirilenko eski haline döndü diye kabul edersek utah playoff'ta nereye kadar ulaşanbilir?(inş biri sallar beni ortaya attım ama:)))
İlginç takımız gerçekten, Clippers ve Warriors'a yenildikten sonra üstüste Suns-Rockets-Spurs galibiyetleri... OKC'yi de yenersek .500 oluyoruz, Rose da all-star lock oluyor :)
Utah macinda 3.periyotun bitimine 2.5 dakika kala Suns 96-79 ondeydi. Sonra o periyot 96-91 bitti. Son periyotta bir baktim, Jazz once yakalamis, sonra one gecmis bile.
Kirilenko Utah'da gercekten kalmak istedigi icin degil, son bir sisme kontrat kapmak istedigi icin boyle oynuyor. Bu adama verin iyi bir kontrat, seneye yine bildigimiz yoklari oynayan adam olacaktir.
Yorum Gönder