BIY AD

3 Ocak 2010 Pazar

2 Ocak'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
Stephen Jackson, Heat'i tek başına bitiren isim oldu resmen. 20'de 11 isabetle 35 sayı, 8 ribaund, 2 asist ve 2 top çalma. Topu da sadece 1 kere Heat'e teslim etti. Liderlik nasıl yapılır gösterdi.

Chris Paul'ün 28 sayı, 9 asisti sayesinde kazanmış Hornets. Üstelik sadece 3 tane üçlük isabeti bulmalarına rağmen. Tabii sadece 7 top kaybetmiş olmaları kazanmalarındaki 1 numaralı etkenmiş.

Derrick Rose sezona yavaş başlamasının sebebi olarak bilek sakatlığını gösteriyordu. Bunu kanıtlarcasına oynuyor son zamanlarda. Dün de Magic'e karşı 30 sayı, 6 ribaund ve 7 asist yapmış.

Komple Blazers'ı ve Roy'u koyuyorum buraya. Roy zaten 37 sayı, 6 ribaund, 5 asist ve 2 top çalma ile coşmuş o ayrı konu. Üstelik rakip takımın bütün dikkati onun üzerindeyken sadece 1 kez top kaybetmiş. Portland2ı da buraya koydum çünkü Webster'ın uzun forvette ciddi dakikalar aldığı bir maçta Warriors'ı yendiler. Helal olsun Portland'a. Savaşıyorlar.

Redd ile Bogut aslında çok da hayvan değillerdi ama yine de adları geçmeli diye düşündüm. Özellikle Redd hakkında daha yeni "Son 1.5 yıldaki yaşadığı sakatlıklardan çok etkilenmiş gözüküyor" yazmıştım, resmen cevap verdi bana 27 sayı, 7 ribaund ve 2 asist ile. Çok isabetli şut attı maç boyunca. Bogut da Krstic'e karşı büyük üstünlük kurdu: 23 sayı, 15 ribaund ve 2 blok ile oynadı.

Grizzlies, Suns'ı evinde paramparça etmiş. Gasol ve Randolph'un 37 sayı 20 ribaundluk performansı ile Mayo'nun 25 sayısı buna neden olmuş. Zaten 3. çeyrekte maç bitmişti bile.

Boşa kürek çekenler:
Omri Casspi 22 sayı, 11 ribaund ve 4 asist ile oynamış ama Mavericks'i yenmeye yetmemiş bu. 6'da 4 üçlük attığını unutmayalım. Sakatlıktan dönen Evans 6/18 şut isabeti bulabilmiş sadece. Herhalde hala biraz ağrıları vardı. Ama top kaybetmemesi onun adına artı bir not olmuş. Rakipten 9 fazla hücum ribaundu almalarına rağmen, Dallas savunması onları %40'da tutmuş...

Wade'in Bobcats defansına karşı ne yapacağını merak ediyordum. Özellikle maçın başlarında durduralamayacak gibiydi ancak sonradan sakinleşti. Ta ki dördüncü çeyreğe kadar. 15 sayı üretip Heat'i maçın içinde tutmaya çalıştı ama Jackson ve Augustin ile Bobcats maçı kopardı.

Monta Ellis her zamanki gibi 30 sayı, 4 asist ile burada. Yine %50'den yukarıda şut atmış (13/25).

Günün X-faktörü:
Spurs'de Roger Mason kenardan gelerek 20 sayı üretmiş üstelik 4/4 üçlük ve 7/10 saha içi isabetiyle. Ondan beklenilen şey de tam bu. Bench'ten yüksek yüzdeyle üçlük/skor katkısı.

Yoncalar:
Garnett-Pierce-Rondo yok ama problem de yok. Raptors'ı 8-9 sayıdan fazla yaklaştırmadan yendiler dün gece. Maçı izleyemedim ama skora internetten bakıyordum o sayede biliyorum. Düne kadar 15 maçta 60 dakika alan Giddens, bu maçta 20 dakika sahada kaldı. Raptors'ın savunmasının ne durumda olduğunu iyice gözler önüne seren bir maçtı. Elindeki delicisi (Rondo), delici ve ana pozisyon hazırlayıcısı (Pierce) ve iç-dış skor üretme opsiyonu (Garnett) yokken Celtics tam 103 sayı gönderdi Toronto potasına...

Takımı baltalayanlar:
Vince Carter 3/15 saha içi isabetiyle ders vermiş adeta bu konuda. 8 sayı, 3 ribaund, 2 asist'i ben bile yapardım Buls karşısında. Ayrıca bileğini burkup maçı terketmiş. Bu sezon 2. kere burkuyor bilğini Carter yanılmıyorsam. Ama sakatlığı ciddi değilmiş. Ekstra not olarak: Magic maçta yine 37 tane üçlük denemiş...

CJ Watson 8'de 0 ile oynayarak takımı baltalamış. Halbuk bugüne kadar son derece efektif oynuyordu.

Jerryd Bayless takım bu kadar eksikken kahraman olmak istiyor zannedersem ama bu iş 11'de 2 atarak ve 3 top kaybederek yapılmaz. Birisi bunu Bayless'a söylemeli.

İyi mi kötü mü:
Jennings'e aslında maçın genelinde şutlarında isabet bulamadığı için baltaladı diyecektim ama 3. çeyreğin ortalarında Thunder maçı koparacak gibi gözüküyorken sahneye çıktı 4 veya 5 pozisyon üstüste skor üretip Bucks'ı maça ortak etti ve sonra da maçı kazandılar. Ama şu dönemi çıkarırsak gerçekten çok kötüydü. Hücuma gelip 15 saniye dribbling yapıp, üçlüğün gerisine gelip şut atmak nedir biri bana açıklasın. Kobe misin Wade misin?

Kevin Durant 7. maçta üstüste 30 sayı ve üzerine çıktı (31) üstelik %50 isabetle. 5 ribaund alıp 4 de blok koydu ama tam 7 top kaybı yaptı. Maçın kritik anlarında Mbah a Moute, Durant'ı kilitledi desek yeridir. Muhteşem savunma yaptı. 2 kere topunu çaldı... Kısacası maçı Thunder'a getiremedi Durant kritik yerlerde Mbah a Moute'yi aşamadığı için.

Ersan:
Aslında savunmada ve hücum ribaundlarında hiç fena oynamıyordu. Hatta Jeff Green'e karşı üstünlük de kurdu diyebilirim. Yardım savunmasında da gayet iyiydi. Ama dün bulduğu boş şutları bir türlü çemberden geçiremedi. 12'de 4 isabette kaldı. Ama Skiles ona maçın son 15-16 dakikasında ve uzatmalarda hiç şans vermedi.

Helal Utah(!)
Billups ve Carmelo'dan yoksun Denver'a yenildiniz ya. Diyecek sözüm yok. Ersan'ın maçından sadece ara ara bakarak 5-10 dakikasını izleyebildim o yüzden yorum yazamıyorum ama ayıptır gerçekten. Boyalı alandan rakibine 64 sayı vermek ne demek? Dalga mı geçiyorsunuz? Mehmet ile Boozer'a selam ediyorum buradan. Tabii Ty Lawson'ın karşısında duramayan Deron'ı da unutmayalım.

1 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Ben Utah maçının tamamını izledim. Bir kere şunu söyleyeyim Mehmet iyi değil bu sene tamam, ama bu maç için hakkını yememek lazım. Resmen kaleci gibiydi, fakat guardlardan itibaren o kadar kötü savunma vardı ki, Mehmet de sanki savunma yapmıyormuş gibi gözüktü. Şunu belirtmek lazım, bu takımın ruhu kalmamış. En başta Boozer ve D-Will olmak üzere... Boozer zaten takılmıyor savunmaya, yanından guard turnike atıyor, elini kaldırmıyor. D-Will desen savunma kısmında o da yok da hücumda bir şeyler çabalıyor, ama dün felaket top kayıpları yaptı (bu arada CP3 ile kıyaslıyorlar ya, buna gülüyorum işte, CP3 2 kat daha iyi şu anda). Hele Kirilenko, resmen emekli olmuş, bir pozisyon var, adamını kaçırdı, arkasından koşmadı bile. Eski Kirilenko arkasından koşup, o adamı bloklardı. Millsap, Brewer gibi o formayı mücadele ettikleri için giyen oyuncular da mücadele etmeyi bırakmış. Kısacası, takımın üstüne sinmiş çok kötü bir ruh hali var, ve bunnu da dağıtamıyorlar. 2010 yazına kadar ya da takas hamlelerine kadar da dağılacakmış gibi durmuyor. Bu ruhhali içinde dün Mehmet elinden geleni yaptı, ama anca bu kadar oluyor.