BIY AD

19 Ocak 2010 Salı

2010'a Doğru Yao ve Parker'dan Kötü Haber

Bizim için değil, genel olarak şampiyona için... Haberler yaklaşık 1 haftalık zannedersem ama karambole gelmiş unutmuşum paylaşmayı. Yao Ming ile Tony Parker büyük ihtimalle bu yaz oynamayacaklarmış milli takımlarında. Yao Temmuz ayından önce üst seviyede basketbol oynayacak durumda olmayacağını ve bu nedenle şampiyonaya da katılmayacağını söyledi. İnşallah iyileşme süreci beklenenden daha çabuk olur da bir ihtimal Türkiye'de izleyebiliriz kendisini.

Fransa'nın en önemli oyuncusu Parker ise kesin olarak "Gelmiyorum" demese de bu yönde açıklamalarda bulundu: 5 sezondur hem NBA sezonunda hem de yazın basketbol oynadığını ve artık çok yorulduğunu söyledi. Ayrıca kontrat senesinin yaklaştığını ve milli takımda oynamaya devam ederse gelecek sezon 82 maç boyunca Popovich'in istediği seviyeye çıkamayacağını belirtmiş. Son olarak da Ginobili örneğini vermiş: "Manu her sene gidiyor ve bu bizi kötü etkiliyor. Çünkü sakatlanıyor ve yıpranıyor. Onun yokluğunda aynı takım olamıyoruz. Fakat o formda ve sağlıklı ise şampiyonluğun favorilerinden biri haline geliyoruz."

Ah ah. Yavaş yavaş fireler vermeye başlıyor takımlar. 2009 Avrupa Şampiyonası'na benzeme ihtimali yok zaten ama yine de her bir yıldızın eksikliği turnuvanın çekişme düzeyini ve bizim alacağımız zevki kötü yönde etkileyecek. Umarım bu ikili gelmeyeceğini açıklayacak olan son yıldızlardır. Maalesef Parker ve milli takımda oynamak istemeyecek NBA oyuncularının bu yönde haklılık payları var. Sonuçta NBA sezonu 2 günde 1 maç yapılan çok uzun bir maraton ve sezonun ardından yazın oyuncuların dinlenmeye ihtiyaçları oluyor. Ama bana göre asıl problem NBA'de, sezonun 82 yerine 55-60 maça çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. O da artık başka bir yazının konusu olsun...

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Sezonun 50-60 maça çekilmesi mi? Çok enteresan bir fikir, hemde NBA sever olduğuna inanılan birinden! bugüne kadar böyle bir düşünceyi ortaya atan kimseyi duymadım. Fakat Sezonun niçin kısaltılması gerektiğini anlayamadım. Uluslarası oyuncular hem rahat rahat tatil yapıp hemde milli takımlarında oynayabilsin diye mi? bana David Stern'i ikna edecek bir gerekçe gibi görünmedi. Bence tam tersi Stern lige yeni takımlar alarak sezonu uzatmayı düşünüyor.

yok artık leBron james dedi ki...

izmirde ispanya-fransa maçına kitlenmiştik ama parker gelmezse kötü olacak

zenmaster dedi ki...

dwyane wade'de laga luga yapıyor çpk yorgunum felan diye Allah bilir kobe'de yaşlandım der lebron zaten bişey uydurur rezil bir şampiyona geçiririz bizde canlı canlı gözümüzle hiç yıldız göremeyiz.