BIY AD

27 Ocak 2010 Çarşamba

26 Ocak'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
Geçtiğimiz Dallas maçında evlerinde 51 sayı fark yemişti Knicks, bu gece karşılarında Minnesota’yı bulunca taraftarlarına affettirmek istemişler kendilerini. 16-40 gibi bir ilk çeyrek skorundan sonra maç bitmiş. Zaten savunma yapamayan Wolves bu bölümde dökülmüş adeta. Sakatlığı bulunan Wilson Chandler’ın 20 sayısının 14’ü ilk çeyrekte gelmiş. David Lee 17’de 12’yle 28 sayı 10 ribaundla oynamış. Karşısındaki Al Jefferson’ın 2/8’de kalmış olması maçı özetliyor. Ayrıca kenardan Al Harrington’ın da 26 sayı 10 ribaundu var ama maç koptuktan sonra gelmiş hepsi. Maç New York’un farklı galibiyetiyle bitmiş tabii ki.

Washington’da maça iyi başlayan ekip Wizards olmuş fakat Lakers, bench oyuncularıyla birlikte maçı kendi lehine çevirmiş. Wizards oyuncuları savunma yapmamaya karar verince hücumdaki çabaları anca farkı 10 civarı tutmaya yetmiş. Kobe’nin 15’te 8’le 26 sayısı 8 asisti, Gasol’ün de 10/15 ile 26 sayısının yanında 10 ribaundu var. Zaten normal üstü bir performansa ihtiyaç duymadan kazanmış maçı Lakers.

Stephen Jackson, Phoenix deplasmanında 30 sayı 9 ribaund 5 asistle oynamış. Bobcats’in deplasmanda ne kadar kötü olduğunu biliyoruz fakat evlerinde oynadıkları maçta Phoenix’i tarihi ilk yarı skorundan sonra çok rahat yenmişlerdi. Bu maçta da Suns, Stephen Jackson’ın bitime 20 saniye kala attığı üçlüğe karşılık, Dudley bomboş olan J-Rich pas vermeyip zorlama bir şut deneyince maç uzatmaya gitmiş. Gerald Wallace’ın son çeyrekte 6. faulünü alıp oyundan çıkmasına rağmen, Bobcats oyuncuları uzatmada 16’ya 11 üstünlük kurunca kulüp tarihinin Phoenix’teki ilk galibiyetini almayı başarmışlar.
Ayrıca sezona müthiş bir giriş yapan Arizona ekibi, son 10 maçın 7’sini kaybetti.

Nowitzki’nin 25’te 11’le 28 sayısı, 5 asisti ve 8 ribaundu var fakat son hücumda Mbah a Moute’nin müthiş savunması karşısında topu kaptırarak Bucks’a maçı kazanma şansı vermiş. Mbah a Moute bu sezon pek çok yıldızın canını yaktı savunmasıyla. Ancak Carlos Delfino son hücumu değerlendiremeyince maç 107-108 Dallas galibiyetiyle sonuçlanmış

Boşa kürek çekenler:
Antawn Jamison sakatlığına rağmen 45 dakika sahada kaldığı maçta 22’de 11’le 27 sayı atmış 9 ribaund almış ama yukarıda yazdığım gibi takım olarak savunma yapamadıkları için yenilgi kaçınılmaz olmuş Wizards için.

Uzatmada kaybeden Suns’da Nash’in 23 sayısı 9 asisti var fakat yanında 6 top kaybı da yapmış ve şut yüzdesi 22’de 7. Maçta Phoenix’e en büyük katkıyı yapan isimler kenardan 12’de 7’yle attığı 20 sayısıyla Frye ve 13’te 7’yle 18 sayı atıp 10 ribaund alan Jared Dudley.

Dallas uzunları savunmada görevlerini iyi yapamamış, 14 şutundan sadece 1’ini kaçırmış Andrew Bogut, 32 sayısı 9 ribaundu var. Carlos Delfino da 12 şutunun 8’ini sayıya çevirerek 22 sayı atmış, yanında 6 ribaund 5 asisti var.

Çaylak Steph Curry, Kings’e yenildikleri maçta 22’de 10’la 27 sayı, 9 ribaund 6 asist 3 top çalmayla oynamış. Maçtan önce Tyreke Evans’ın aldığı ayın çaylağı ödülünü hazzedememiş olsa gerek. Aynı maçta D-League’den gelen Cartier Martin de 20 sayıyla kariyer rekorunu kırmış, yanında 7 ribaund almış.

Takımı baltalayanlar:
Müthiş geçen birkaç haftayı geride bıraktıktan sonra berbat bir maç çıkarmış ve sadece 22’de 3’le şut atmış Maggette. 13/16 serbest atışla en azından skor üretmeyi başarmış 12 de ribaundu var ama iyi bir maç çıkardığı anlamına gelmiyor bunlar. Sadece 1 asistine karşın 4 top kaybı var. Sanırım Monta'nın yokluğunda ipleri eline almaya çalışmış fakat başarılı olduğu söylenemez.

Sakatlıktan döndükten beri beklentileri hiç karşılayamayan Kevin Martin de 9’da 1’le kalmış. Zaten maçta Sacramento %38, Golden State %32’yle şut atmış toplam.

Günün X-Faktörleri:
Lamar Odom'un bench'ten 10’da 7’yle 15 sayısı 8 ribaundu var. Ayrıca Lakers benchinin toplam attığı sayı 38, özellikle Odom ve Shannon Brown’ın yaptığı savunmanın Wizards’ın önde götürdüğü ilk çeyrekte farkın kapanıp maçın dönmesine katkısı büyük olmuş.

Boris Diaw, eski takımının sevdiği temposuna karşı 24 sayı 11 ribaund 5 asistle oynamış. Aynı maçta Flip Murray’nin de kenardan 13’te 6’yla 14 sayılık katkısı var.
Beno Udrih kenardan 15’de 8’le 24 sayı 5 asist 4 ribaundluk katkı yaparak maçın kazanılmasında büyük pay sahibi olmuş, özellikle takımların bu kadar kötü şut attığı bir maçta.

1 FARKLI FIKIR:

mmc dedi ki...

güzel olmuş.