Günün hayvan performansları:
Deron Williams ve Carlos Boozer’dan yoksun Utah’ta, Paul Millsap öne çıkmış ve “gerek yok ben varım” demiş. 17’de 11’le 32 sayı atmış, bu zaten bir önceki kariyer rekoruna denk. 14 de ribaundu var ama en etkileyici olanları 7 asist ve 11’de 10 serbest atış. Coşmuş resmen, bunu sadece Sacramento uzunlarına bağlayamayız. Kirilenko’nun da hakkını yemeyelim ayrıca, uzun zamandır ilk defa birkaç maç üst üste olumlu oynuyor. 18 sayı 7 ribaund 3 asisti ve bayadır özlediğimiz 5 bloğu var.
Joe Johnson’ın istatistiklerinde pek bir numara yok ama yaptığıyla kesinlikle hak etti burayı. Ben maçın sadece son çeyreğini izledim ve Boston skoru baya yaklaştırmıştı. Maçı da Celtics alır diye düşünüyordum ama Joe Johnson çıktı sahneye. Tam 16 sayı attı son çeyrekte, hele kaçırmadan 9 sayı attığı bir bölüm vardı ki maç orada bitti zaten. Toplamda 22’de 10’la 27 sayı 3 top çalma 5 ribaundla oynamış.
Aaron Brooks 21’de 11 ile 33 sayı atarak takımını sırtlamış bu gece de. 4 ribaundu 7 asisti 2 de top çalması var. Landry de kenardan 21 sayılık katkı yapmış, daha önemlisi bu sayıların 15’i son çeyrekte gelmiş. Zaten yanılmıyorsam 4. çeyreklerdeki skor ortalamasında sadece LeBron var onun önünde.
LeBron James, sadece 18’de 6 saha içi (0/4 üçlük) ve 17’de 10 serbest atış yüzdelerine rağmen triple doubleı tek ribaundla kaçırmış; 22 sayı 13 asist 9 ribaund 4 blok 2 top çalma. Ayrıca 13 asistinin 9’u ilk çeyrekte gelmiş LeBron’ın. Ek olarak Shaq de All-Star seçilmemenin intikamını Roy Hibbert’tan almış. 10’da 8’le 22 sayı 8 ribaundu 2 bloğu var. Hibbert zaten 25. dakikada altıncı faulünü alıp atılmış oyundan. Shaq biraz dominantmış yani.
Warriors’a karşı Bobcats’in Jackson-Wallace ikilisi 30’ar sayıyla oynamış. Gerald Wallace’ın 13 ribaund 3 asist 2 top çalma 1 bloğu var ek olarak. Stephen Jackson da eski takımına karşı 4 ribaun 4 asist 2 top çalma 2 blokla oynamış.
Böyle oynamasına iyice alıştık ama takımını taşımaya devam ettikçe burada yer alacak. Kevin Durant’ten bahsediyorum. Nuggets’a karşı 19’da 12’yle 30 sayısı, 4 ribaundu ve 4 asisti var. Hatta tek ayakkabıyla kaldığı bir pozisyonda da blok yapmış. Öte yandan Nuggets’da Carmelo’nun yokluğunda Billups hariç efektif skor üreten kimse çıkmayınca maç 84-101 Thunder lehine bitmiş.
Boşa kürek çekenler:
Rudy Fernandez 14’te 9’la (5/6 üçlük) sakatlıktan döndükten sonraki en iyi maçını çıkarmış Houston deplasmanında. Attığı 25 sayı zaten kariyer rekorunu egale ediyor. 5 ribaundu 3 de asisti var. Steve Blake de kenardan 14 sayı 9 asistle ekstra çaba sarfetmiş ama başa baş giden maçı kazanamamış Portland.
Camby yine klasik maçlarından birini çıkarmış; yedisi hücumda 19 ribaund, 10 sayı 5 asist 4 top çalma 1 blok. Kaman yokken pota altında tek başına savaşmış adeta. Onun bu oyunu bile Minnesota’nın kazanmasına engelleyememiş. %52’yle şut atmış Timberwolves. Clippers adına çok kötü geçen bir ilk yarıdan sonra maç yaklaşsa da o ana kadar 2 sayısı olan Al Jefferson, son çeyrekte 12 sayı atınca hayaller suya düşmüş. 16 ribaundu 3 de bloğu var kendisinin. Kaman’dan yoksun, Baron Davis'in sakat sakat oynadığı Clippers, Nets’in ardından ligin en kötü ikinci takımına da yenilmiş oldu böylece. Timberwolves'da 6 oyuncu birden çift haneli sayılara ulaşmış.
Paul Pierce, arkadaşlarının skor üretmede zorlandığı gece takımın yükünü kendi sırtına almış. Özellikle üçüncü çeyrekteki serbest atışlarıyla geri dönüşün baş mimarıymış ama son çeyrekte kaybetmelerine engel olamamış. 15’te 11’le 35 sayısı var. Kullandığı 13 serbest atışın 12’sini sayıya çevirmiş ayrıca.
Kevin Martin sakatlıktan döndükten sonraki ilk güzel görünen maçını oynamış Utah’a karşı; 18’de 10’la 33 sayı 7 ribaund 3 asist. Sacramento için çok geç artık tabii ki.
İyi mi kötü mü:
12/22 ile 29 sayı 14 ribaund 4 asist 3 blok gayet hoş. Ama o nasıl topu oyuna sokmaktır David West? Hiç mi yapmıyorsunuz bunun çalışmasını? Neyse efendim, kendisi bu sene Radmanovic’ten gördüğümüz eldeki maçı verme çabasını daha başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş ve topu oyuna sokarken kendi potalarının altındaki kameramanları nişan almış. Pozisyonu kurtarmak için dışarı doğru atlayan Chris Paul’ün çevirdiği top Kirk Hinrich’e gidince Rose’un kaçırdığı topu Deng tamamlayıp maçı uzatmalara götürmüş. Maçı 108-106 kaybetmişler uzatmada.
Ayrıca Chris Paul dizinden ufak bir sakatlık yaşadı topa atladığı pozisyonda ama uzatmalarda oynadı.
Günün X-faktörleri:
Jamal Crawford, Bibby’nin yokları oynadığı gece ipleri eline almış ve takımının skor yükünü çekmiş son çeyreğe kadar. 16’da 9’la 28 sayısı var, 6 da asist yapmış.
Washington ilk beşinden çift hanelere çıkan kimsenin olmadığı maçta 13’te 7’yle 15 sayı atmış Earl Boykins. Ayrıca durum eşitken 0.4 saniye kala attığı basketle maçı kazandırmış takımına.
Takımı baltalayanlar:
Andre Miller, Roy’un yine oynamadığı maçta sadece 6’da 1’le 2 sayıda kalmış. 3 asistin yanında 2 top kaybı var. Arada iyi maçlar çıkarsa da uyum sorunu devam ediyor gibi.
En iyi sezonunu geçiren Beno Udrih, Jazz karşısında kenardan dahil olduğu 17 dakika boyunca 1 ribaund 1 asist 1 blokla oynamış. Onun dışında 5’te 0’la sayısı yok ve 3 faulü var.
Peja'da 15'te 4'le şu atarak kalarak ufaktan bir balta indirmiş Hornets'e. Zaten iki senedir epey alışığız bu performanslarına.
Kobe’yi ikinci yarıda çok iyi savunduğu anlar vardı ama hücumda hiç katkı yapamadı takımına Iguodala. 7'de 3'le 8 sayıda kaldı. 4 asisti var ama 5 de top kaybı yaptı, zaten takım olarak basketboldan soğutmuştu beni Philadelphia ilk yarıda.
Maçtan ek bilgi olarak, 24 sayısı olan Kobe ve 23 sayısı olan Iverson ilk yarıda sadece 2 sayıda kaldı.
Ziyech, yine kafa karıştırdığı bir dönem yaşatıyor
18 saat önce
1 FARKLI FIKIR:
lebron ilk çeyrekte 9 asisst yaptı. bunu kidd-nash yapsa bile şaşırırım ama howard size'ında birinin yapması inanılmaz, yetenek akıyor.
Yorum Gönder