BIY AD

4 Ocak 2010 Pazartesi

3 Ocak'tan Notlar

Kılpayı:
Raptors'ın 894 maçtır süren 3'lük isabeti bulma serisi dün az kalsın sona eriyormuş. Bargnani'ye bulduğu tek üçlük için duacılar ...

Takımı baltalayanlar:
Josh Howard ilk çeyrekte oyuna girip 6'da 0 atıp üstüne bir de top kaybı yapmış bu dönemde 30-13 öne geçen Lakers da maçı daha ilk çeyrekten koparmış neredeyse. Maçı da 2/11 saha içi isabetiyle kapamış Howard. Lakers ise Gasol'ün sakatlanıp çıkmasına ve Kobe'nin sadece 15 sayı atmasına rağmen maçı 131-96 gibi abes bir skorla kazanmış. Yuh diyorum.

J.R. Smith sıcakken iyi de, normal veya kötü günlerinde bazen çekilmez oluyor. Mesela dün 12'de 4 isabette kalıp, üçlüklerde de 0/4 ile atmış. 6 kere de topu rakibe teslim etmiş...

Boşa kürek çekenler:
Nene dün Philly pota altını adeta tek başına domine etmiş: 24 sayı, 15 ribaund ve 4 asist ile oynamış. Ty Lawson da 23 sayı, 9 asist ile oynayarak Billups'ı aratmamış adeta. Üstelik top kaybı bile yapmamış. Ama Carmelo gibi bir skorerin olmaması onları çok etkilemiş. Ayrıca Chris Andersen'ın da bileğini burkarak oyundan çıktığını söyleyeyim.

LeBron ile Mo Williams'ın toplam 56 sayı, 12 ribaund, 12 asistlik performansları Bobcats karşısında boşa gitmiş. Ancak Mo-Will'in 6 top kaybı yaptığını es geçmeyelim.

Günün hayvan performansları:
Knicks'i takım halinde buraya yazmak lazım esasında. Granger ve Murphy'den yoksun Pacers'ı dağıtmışlar: 132-89... Jeffries harici ilk 5 oyuncuları 80 sayı üretmişler. Duhon her zaman topun değerini bilen bir oyun kurucu olmuştu o yüzden 7 asist ile 0 top kaybı normal ama 7'de 6 üçlük ile bütün dünyayı şaşırttı herhalde.

Aslında çok da hayvani değil ama Felton'ın 8/13 isabetle 17 sayı üretip, top kaybı yapmadan 6 asiste ulaşması sık rastlanan bir olay değil.

Yine çok hayvani değil ama Bosh, Spurs'e karşı 22 sayı 15 ribaund ile oynayarak Raptors'ın kazanmasını sağlamış maçı. Hedo da hastalığı nedeniyle oynamamış.

Günün sürprizi:
Tim Duncan'ın bench'ten oyuna dahil olması. Spurs iki gün üstüste maç yaptığı zaman, Duncan'ın dinlendirildiğine dair söylentiler var ortada. Ama yani ilk 5'te başlayıp da az dakika alamaz mıydı? Acaba kariyeri boyuunca kaç kere bench'ten gelmiştir?

6 FARKLI FIKIR:

LexLuthor dedi ki...

tim duncan'ın 3. benchten geldiği maç bu. sadece bu sezon 2. kez oluyor bu durum. bir de all-star maçı var ama onu adamdan saymadım :)

Dan Dirik dedi ki...

Jordan Farmar da 24 sayıyla kariyer rekorunu egale ederek sabah bi süre ağzımı açık bıraktı

LexLuthor dedi ki...

üstteki yorumum yanlış olmuş, all-star maçı ile birlikte 3. benchten oyuna girişi imiş duncan'ın.

Ömer dedi ki...

Hido'nunkine sakatlik demeyelim de, hastalik diyelim. Oynamama sebebi grip olmasiydi.

Takimi baltalayanlara 1/8 ile oynayan Varajeo eklenebilir belki. Moon ve Ilgauskas'da toplamda 0/9 ile oynamislar.

Semih. ~ dedi ki...

jack ile derozan'ın alley oup'u skdfposd jack ya hahaha

Adsız dedi ki...

929 maçın 926sında ilk 5 başlamış