BIY AD

6 Ocak 2010 Çarşamba

5 Ocak Programı

6 Ocak Çarşamba 02:00 (NBA TV) / Chicago Bulls - Charlotte Bobcats
6 Ocak Çarşamba 02:00 / Orlando Magic - Indiana Pacers
6 Ocak Çarşamba 02:00 / Washington Wizards - Philadelphia 76'ers
6 Ocak Çarşamba 02:30 / Milwaukee Bucks - New Jersey Nets
6 Ocak Çarşamba 03:30 / Detroit Pistons - Dallas Mavericks
6 Ocak Çarşamba 04:00 / Golden State Warriors - Denver Nuggets
6 Ocak Çarşamba 05:00 / Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers
6 Ocak Çarşamba 05:00 (NBA TV) / Phoenix Suns - Sacramento Kings
6 Ocak Çarşamba 05:30 / Houston Rockets - Los Angeles Lakers

NBA TV'de yayınlanan ilk maç Rose ve genel olarak Bobcats sempatimden dolayı benim açımdan ilgi çekici. Chicago'nun son dönemdeki çıkış sonrasında dün gece Oklahoma City duvarına çarptı. Hiç dinlenmeden Bobcats deplasmanına gidiyorlar bu gece ama bireysel olarak Derrick Rose veya - ufak bir ihtimal de olsa - bir başkası patlama yapmaz ise, işleri çok zor gözüküyor. Charlotte son 2 maçını kazandı ve evinde...

NBA TV'deki ikinci maç da seyir zevki açısından oldukça potansiyelli. Tek sorun Phoenix'in bir anda kopup gitme ihtimali. Ama onun dışında: Nash-Amare ve Phoenix sistemine karşı Evans ve Kings'in gençleri... Kesinlikle izlenesi.

Sixers'ın dibe vurduktan sonra artık bir şekilde çıkması şarttı ve son 4 maçın 3'ünü kazanarak (Portland,Sacramento,Denver) bunun sinyallerini verdiler. Böyle bir periyod için olabilecek en iyi rakip var karşılarında. Washington bir yandan Arenas'ın skandallarıyla çalkalanırken takım olarak da iyi durumda değil. Sixers evinde taraftarına mutlu bir gece yaşatmaya yakın. Ama savunmalarının ne kadar kötü durumda olduğunu hatırlatmakta yine de fayda var.

Rockets genel olarak Lakers'a ters gelen bir rakip. Bu sezon 3. kez karşı karşıya geliyorlar. Lakers ilk maçı sadece 1 sayı farkla kazandı, diğerini ise kaybetti. Zaten geçtiğimiz sezon playoff'larda yine T-Mac ve Yao'dan yoksun Rockets'ı ancak 4-3 geçebilmişlerdi. Savunmaların ön plana çıkacağı bu maçta Artest ve Odom oynayacaklarmış ama Gasol çok büyük ihtimalle yok. Yani yine dar bir rotasyon veya etksiz - hatta negatif etki eden - bir bench Lakers'ı bekliyor. Hele Odom veya Artest oynamazsa... Kısacası hiç kolay bir maç olmayacak bence.

Grizzlies - Blazers'da ise bir tarafın pota altı inanılmaz formda, diğer tarafın boyalı alanı ise Juwan Howard tarafından korunuyor. Maç 48 dakika çekişmeli gidecek olursa Randolph-Gasol ikilisi 70 sayı 50 ribaunda ulaşabilirler. Roy insanüstü işler yapmazsa, Grizzlies boyalı alandaki üstünlüğü ile kazanmalı.

1 FARKLI FIKIR:

sinek valesi dedi ki...

charlotte'ta tyson chandler'in yokluğu sorun çıkarmaz. rahat alacaklardır maçı.

eğer amare abartı bi performans sergilemezse sacramento phoenix'e kolay teslim olmaz. hatta ben bu maçtan sürpriz bekliyorum.

jamison-butler ikilisinde yaşanan sorun ve senin değindiğin arenas çakallıkları washington'ın olmayan huzurunu iyice kaçırdı. philadelphia alır bu maçı. maç öncesinde iverson'ın sezon sonuna kadar kulüpte kalacak olmasının netleşmesi de önemli bi gelişme.

savunması, landry'nin bench gücü, biraz ariza'nın ve biraz da brooks'un performansı dışında pek de matah bi özelliğini göremediğim houston'ın lakers'a bu sefer pek direneceğini sanmıyorum, her ne kadar gasol olmasa da.

öte yandan new jersey'in milwaukee'ye sürpriz yapacağını, orlando'nun içler acısı halde olan indiana'yı duman edeceğini, golden state'in carmelo-billups-andersen'in eksik olduğu denver'a sürpriz yapacağını, dallas'ın detroit'e fark atacağını düşünüyorum.

canımın içi portland'ın ise allah'a emanet bi hali var. inşallah memphis'i yeneriz ama bu rotasyonla zor gibi...