BIY AD

6 Ocak 2010 Çarşamba

5 Ocak'tan Notlar

Günün hayvan performansı:
Kenyon Martin'den 27 sayı ve 13 ribaund gelmiş hem de 11/18 isabetle. K-Mart en son ne zaman 27 sayı atmıştır acaba? Denver'daki ilk yılı diye bir tahminde bulunayım. 27 sayı ya. Yine şaşırdım şimdi.

Gecenin sürprizlerinden birine imza atan Indiana'da Roy Hibbert 26 sayı 8 ribaund 3 asist 4 blokluk performansıyla maçı kazandıran isim oldu. Hem de Dwight Howard'a karşı.

Steve Nash 7 top kaybı yapmış ama bunun yanında %50 şut isabeti ve 13/13 faul ile 30 sayı göndermik Kings potasına. 13 kere de takım arkadaşlarını sayıyla buluşturmuş. Daha ne yapsın bir oyun kurucu?

Zach Randolph Blazers pota altına karşı 27 sayı, 14 ribaund, 3 asist ve 3 top çalma ile oynamış. Aslında normal sayılır son zamanlardaki formuyla kıyaslayınca.

Lamar Odom. Hep diyorum bu adam uzun forvet oynamalı, oynamak zorunda diye. Triple-double'ın kıyısından dönmüş. 17-19-9 ile. Hayvansın Odom. Phil Jackson inşallah bir daha bu adamı kısa forvette kullanmaz. Basketbol zevkimiz açısından diyorum, yoksa Lakers'ın aleyhine olması pek de umrumda değil.

Takımı Baltalayanlar:
Vince Carter dengesiz form grafiğine berbat bir halka daha ekledi. 15'te 2 isabet oranı gerçekten yakışmıyor yıldız oyuncuya. Yalnızca 6 sayı attı Indiana karşısında. Burkmuş olduğu bileği onu etkiliyor olabilir...

Iverson oynadığı berbat son çeyrek ile bu listeye giriyor. Sixers'a maçı kaybettiren isim oldu adeta. 34 dakikada yalnızca 4 sayısı ve 5 asistine karşılık tam 7 top kaybı yaptı. Kontrati garanti hale geldikten hemen sonra gelen bu performans rastlantı mı? Evet ama yine de Iverson'ı baltacı yapmaya yetti.

Boşa kürek çekenler:
Warriors takımından 3 isim giriyor listeye... Monta Ellis 14/29 isabetle 32 sayı üretip yanına 6 asist eklemiş ama Carmelo-Billups'sız Nuggets'a yenilmişler yine de. Tabii son saniyede maçı hakemlerin Denver'a hediye ettiğini de unutmayalım. Stephen Curry de 10/13 saha içi isabetiyle 26 sayı üretip, 6 asist yapıp, 3 de top çalmış. En ilginci ise 6/6 üçlük atması. Zaten iyi bir şutör ama Kerr bile 6/6 üçlük attığında şaşırırım ben yani. Çok zor iş. Maggette de neredeye şut kaçırmadan oynamış. 12/16 saha içi ve 11/12 serbest atış isabeti. Yanına da 7 ribaund, 3 asist ve 2 top çalma eklemiş.

Dalembert bu sezonun şüphesiz en iyi oyununu oynadı Wizards karşısında ama galibiyet için yeterli olmadı. 20 sayı 20 ribaund ile oynarken hiç blok yapmamış olması ve 4'te 4 serbest atış isabeti kendisinden beklenmeyecek istatistikler olarak kağıda geçti. Ayrıca 76'ers'dan Igoudala da var... 20 sayı, 6 ribaund, 8 asist ve 4 top çalma ile oynadı.

Tyreke Evans, Suns'a karşı 27 sayı, 11 ribaund ve 7 asist ile oynamış, ayrıca 2 de top çalmış. Ama 24 sayı bulan Casspi'den başka pek yardımcı çıkmamış kendisine.

Aldridge dönmüş ama buna rağmen Brandon Roy adeta tek başına direnmiş rakibe. %50 şut isabetiyle 27 sayı atıp, 9 da asist yapmış Roy.

İyi mi kötü mü?
Gooden 4-16 şut isabetiyle oynarken yanına 18 ribaund alınca ve bunların 9'u hücum ribaundu olunca kararsız kaldım nereye koysam diye.

Günün X-Faktörü:
Jason Terry kenardan gelip coşmuş yine. 19'da 11 şut isabetiyle 26 sayı ve 5 asist, top kaybı da yok.

Bobcats'te Ronald Murray, kendini aşarak yaptığı skor katkısı ile galibiyette önemli bir pay sahibi oldu. 8-12 isabet oranı ile 25 sayı buldu Murray.

Ersan:
Ersan maça çok iyi başlamasına rağmen ilk çeyrekteki 4 ribaund 2 asistten sonra sadece 13 dakka süre bulabildi. 5 ribaund 4 asist 2 sayı ile tamamladı maçı. Ersan'ın dakikalarında ciddi bir düşüş var son maçlarda. Gerçi bu maçta ne olduğunu bilmiyorum, erkenden koptuğu için de oynamamış olabilir. Ama umarım en yakın zamanda toparlar Ersan kendisini.

Savunma:
Lakers 88-79 kazanmış Rockets'a karşı. Houston 4/23 üçlük isabetinde kalırken, saha içi isabeti de %40'ı ancak bulmuş. Rockets'ın da Lakers'ı 88'de ve 2/10 üçlük oranında tuttuğunu es geçmeyelim.

4 FARKLI FIKIR:

jackiechiles dedi ki...

1) eline sağlık.
2) ersan'la başlayan paragrafın sonu çıkmamış sanırım.

Xscape dedi ki...

su Howard'in durum gercekten cok ilginc. Hadi hucumda top alamiyor, 6 sut kullanmis son macta da, kenardan gelen Redick'ten bile az. Ama bu faul problemi de bu sene cikti. NBA in en dominant uzunu, Hibbert'i bile domine edemiyorsa bu iste bi yanlislik var. Nazar degmesin reboundlari gene topluyor da, hucumda ve savunmadaki verimi cok dustu. Van Gundy hala uyusun.

LexLuthor dedi ki...

denver'da maç içinde ty lowson'da sakatlanmış. bu sezon sakatlıklar nedense hep aynı takımlardan geliyor. portland, denver,detroit, golden state, houston... portland herhalde bu maçta kimse sakatlanmadı diye galip gelememiş :)

bir de kenyon martin en son mart 2008'de golden state'e 30 sayı atmış, bu sezon ise ilk kez 20 sayının üstüne çıkıyor. :)

Trapped Scorpion dedi ki...

ersanın düşüşünün aksine, warrick'te yükseliş var. böyle giderse maalesef ilk 5 şansını kaybeder ersan. zaten süre dengeleri değişmeye başladı..