BIY AD

7 Ocak 2010 Perşembe

5 Puanla 5 Yıl Geriye Gitmek

Birçoğunuzun bildiği üzere Galatasaray'a Cemal Nalga olayı nedeniyle verilen 5 puanlık ceza 2-3 saat kadar önce kaldırıldı. Gerekçe de "yasal dayanağı olmaması". Neresinden tutsan elinde kalıyor karar. İlk başta rezaleti örtbas etmek için göstermelik ceza ver, üzerinden 2 ay geçsin millet sakinleşsin sonra cezayı kaldır. Eee? Şimdi sadece Cemal Nalga ve Tufan mı ceza aldılar yani? Bu mudur?

Unutmayalım ki bu iki oyuncu ve o olay sırasında görevdeki koçlar, hepsi kulübün çalışanları. Bir çalışanınız bir kuralı ihlal ettiğinde kulüp/firma nasıl olur da ceza almaz ve bütün yük bireylerin üzerine atılır? Galatasaray kulübü bireysel seviyede bile olsa sahtekarlık yaparak Nalga'yı cezalıyken oynatıyor ve kulüp bu sahtekarlıktan doğan bir ceza almıyor. Oldu olacak hükmen yenik sayıldıkları maçları da geçerli saysaydınız?

Bu 5 puanlık cezanın kalkmasıyla Galatasaray belki 2 veya 3 sene kazandı/kazanacak ama basketbolumuzun değerleri açısından 5 sene geriye gittik...

Not: Klasik 'Pis Fenerli' tepkileri gelecektir ama ben Galatasaray'lıyım. Öyle bir sorun var =)
Gecikmiş edit: İmla hataları.

19 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Burası türkiye burada işler böyle. adalet peşinde diye bir dizi vardı bir zamanlar tey tey tey.

Unknown dedi ki...

tek kelime ie rezalet ama şahanın dediği gibi turgay demirel den hiç bunu bekliyordum yani.

Adsız dedi ki...

şark kurnazlığı böyle oluyor işte suçu bireylerin üstüne yıkıp, kurumları temize çıkartmak uygulanabilecek en ucuz yol. işin kötüsü benim gibi galatasaraylı adamlar bile bundan sonuna kadar rahatsız. baştan şu takımı küme düşürselerdi en azından rakip taraftarların laf sokma çabalarından kurtulurduk.

Adsız dedi ki...

fenerliler nasıl da alevlenmiş hemen. hazırlık maçında cezalı oyuncu oynatıldı diye bari tüm takımı assalardı? bu olay fenerde yaşansaydı, fotoşok deyip üstüne bir de bizi böyle iftiralarla zedelemeye çalışıyorlar böhü böhü diye ağlarlardı (yapmadılar mı?) 5 yıl geriye gitmişmiş, düz hesap 10 yıl yapalım da ayağınız alışsın.

TracyTr dedi ki...

Juve bile düşmüştü yahu.Bir GS'lı olarak, kümede kalma mücadelesi verilirken takıma olan inanç ve verilen destek azalacak diye üzülüyorum.Böyle bi karar verildiyse geri dönüşü olmamalıydı..

fairfax dedi ki...

Fanatikligin manasi yok. Fenerbahce, Galatasaray, Efes Pilsen farketmez goz gore gore sahterkarlik yapildi. Spor ahlaki ile bagdasmayan bu sahtekarligin sonucu bu olmamaliydi. Bu sekilde devam ettigimiz surece bizden birsey olmaz.Bakiniz : Stern & Arenas ornegi.

Dan Dirik dedi ki...

6 yorum var diye yazdığını görünce acaba ilk fener kelimesi nerde geçer diye merak etmiştim, düşündüğümden geç bile olmuş aslında. aynen devam.

Burak Eren dedi ki...

Yazıya katılmamakla beraber Fenerliler alevlenmiş kelimesine de katılmam. Alevlendiler ayrı konu da, Konyalı Portlandlı arkadaşımız alevlenmedi :)

LexLuthor dedi ki...

ayıp. bari cemal ile tufan'ın da cezaları silinseymiş. onların günahı ne ki??? cezalı oyuncuyu oynatan, oynatmak için başka oyuncusunun formasını giydiren, daha sonra da oynatmadık diyip evraklarda sahtecilik yapan takımın cezası kalkıyor ama belki de zorla bu durumda oynayan oyuncuların cezaları sabit kalıyor. çok başarılı tebrik etmek lazım turgay demirel'i.

mre dedi ki...

Ben de yazıya katılmayanlardanım ancak bir G.Saray'lının G.Saray için böyle yazması hoşuma gitti.

Bu arada karar açıklandıktan bir gün sonra eski futbol federasyonu başkanı levent bıçakçı radyoda şuna benzer bişeyler söylemişti belirtmek istedim;
"Davanın tüm detaylarını bilmiyorum ancak basına yansıyan kısmıyla ilgili yorum yapmam gerekirse, galatasaray'dan silinen puanlarla Yiğit Şardan'a verilen cezaların hukuki bir dayanağı yoktur. Bu cezalar büyük ihtimalle tahkimden döner"
sonrasında bunun nedenlerini ve hukuksal açılımını anlatmıştı. aslında buna benzer hukuçkçu yorumlarınıı nette okudum. kısacası hukuktan az çok anlayan kişilerin beklediği bir durumdu çünkü cezalarla suç örtüşmüyordu.

tembelreis dedi ki...

bi fenerli olarak benim diyceğim bu olay fener, efes, yada beşiktaşta yaşanmış olsa yine bu şekilde klubu etkilemiyecek cezalarla geçiştirildi. ama bunu yapan oyakrenault gibi bi takım olsa klubu kapatıp üstüne çimento bile dökerlerdi.

sabonis dedi ki...

fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar. yazıya katılmanlara özellikle teşekkürler.

hep belirtiyorum bu blog'da, benim yazdıklarıma katılmanız veya katılmamanız önemli değil. katılın diye yazmıyorum zaten. ama fikirleri benimkilerle uyuşmayanların gelip düzgün bir şekilde bunu belirtmeleri çok hoşuma gidiyor. doğrusu ve güzeli bu...

@tembelreis: orası %100 zaten canım. 4 büyüklerden biri olmasa görürdük ne oluyor...

mre dedi ki...

@ sabonis
ben de kendi adıma size teşekkür edeceğim. benzer yorumları başka bir mecrada yazdığımda hiç hoş karşılanmadım. eğer yazdıklarını bir mecrada paylaşıyorsanız onun eleştilmesine de tahammül göstermeniz gerekir. tekrar teşekkürler.

Parahuman dedi ki...

tahkim kurulunun bu kararına göre ben şunu anlarım ki bu konuda galatasaray'ın hiçbir suçu yokmuş, oyuncular da bütün klüpten ve yönetimden gizli olarak bunu yapabilmiş ki sadece onlar ceza alıyor... En can sıkıcısı da ben böyle saçma sapan işler yapmış bir takımı play offlarda görüp sinirleneceğim yine... aklıma da 2-3 sene önceki juventus örneği geliyor ister istemez... bence dünya sporu için örnek bir ceza idi o...

HAKAN dedi ki...

Ben de Galatasaray'lıyım. Hem de fanatik denebilecek seviyede. Ancak -5 puan silme cezası gerçekten saçmaydı. Neye dayanarak silindi o puanlar? Bir örneği bir gerekçesi mi var?

Şu takımı adam gibi küme düşürecektiniz, böyle saçma sapan tahkimden dönmesi apaçık ortada cezalar vermeyecektiniz. Küme düşüremiyorsan da bu saçma cezayı vermeyeceksin. Bunun cezası, evrakta sahteciliğin cezası küme düşürülmedir.

Ama olay abartıldığı gibi birşey değil, ortada bir sahtekarlık yok. Çünkü ortada bir "kar" yok. Hala Galatasaray içinde tartışılan ve komplo söylentileri derin Galatasaray iddialarının atıldığı bir konu. Hazırlık maçında Cemal Nalga'yı oynatsan ne olur oynatmasan ne olur.

Adsız dedi ki...

5 puan silme saçmaydı evet.galatsaray'ın küme düşürülmesi lazımdı.

Adsız dedi ki...

bi de sahtekarlık yok denmiyor mu bu çok komik:)

şöyle düşünelim.

olay sabahı:

koç,yardımcısına "cemal in maç eksiği var bu maçta oynatalım" diyor.

yardımcısı:"ama koç cemal cezalı"

koç:"ya boşver sen halledicem ben"

yardımcısı:"nasıl"

koç:"cemale tufan forması giydircez.nasıl fikir?"

yardımcısı:"ama koç tufan medium forma giyiyor cemal xl"

koç:"söyleyin kulübe xl formaya tufan yazsınlar göndersinler."

bunun gibi bir diyalog dönüyor ortada ve herşey masumca yapılmış değil mi?

Adsız dedi ki...

güzel eğleniyorsunuz bölmek istemezdim ama; galatasaray "takımına" hiç ceza verilmedi diye bir sonuca nasıl vardığınızı çözemedim. galatasaray'ın hani 13 maçta 14 puanı var ya, o nasıl oldu diye düşünen yok tabi. aman kim uğraşacak galatasaray'ı savunmakla, nasılsa büyük takım kayırılıyor klişesinin arkasına gizlenip sallamak daha kolay.

siz de haklısınız.

Deniz Tuna dedi ki...

Bir Galatasaraylı olarak verilen bu karardan ötürü utanıyorum !!! Aklı başında hiçbir Galatasaray taraftarının da bu cezaların kalkmasını istemediğini biliyorum. Daha da ötesi çoğu Galatasaray taraftar grubunun bu olay sonrası resmi açıklamalar ile klübün küme düşürülmesini istediğini de biliyorum.
Olay bitmiş cezalar çekilmiş sular durulmuş. Daha ne diye böyle gereksiz işler peşinde koşarsınız ki ? Yarın birgün başka sahtekarıklar yapılsa ve ceza verilmese ne yüzle ne isteyeceksiniz ?
Alınan bu kararla Bastekbol Federasyonu zaten olmayan itibarını tamamen kaybetmiştir. Acil olarak tüm yönetimin istifa etmesi ve federasyonun başına bu işi padişahlık zannetmeyen adam gibi birilerinin gelmesi gerekmektedir. Bu yönetim anlayışının sürmesi halinde Türkiye`de basketbol bulunduğu yerden bir adım daha ileri gidemeyecektir.