BIY AD

7 Ocak 2010 Perşembe

6 Ocak'tan Notlar

Günün X-faktörü:
Aslında Nets'i yenmek için x-faktörüne falan gerek yok ama Crawford kenardan gelerek 29 sayı katkı sağlamış Hawks'a, hem de ondan alışık olmadığımız bir şekilde yüzdeli atarak. 4 ribaund ve 3 asisti de var ayrıca. 119-89 rahat kazanmış Hawks tabii ki.

Günün etkisiz elemanı:
Oberto'nun ilk 5 başladığı maçta 11 dakika içerisinde yaptıkları: 0 şut denemesi, 0 sayı, 0 ribaund, 0 asist, 0 top çalma, 0 blok hatta top kaybı bile yok. Sadece 4 faul. Yahu insan birşey yapar be kardeşim. Bir topa değer.

Boşa kürek çekenler:
Carl Landry de 31 sayı ile kariyer rekorunu kırmış yanılmıyorsam. Yanında 10 ribaund ve 2 top çalma. Şut yüzdesi de: 14/23. Ama Suns takım halinde iyi oynayarak Rockets'ı118-110 yenmiş. Yazık olmuş gerçekten Landry'nin oyununa.

Aaron Brooks da bir guard olarak %50 isabetle ve 6/12 üçlük ile 34 sayı üretmiş. 4 de asist yapmış.

Rashard Lewis, geçen seneki formundan çok uzak ama dün bu sezonki en iyi maçlarından birini oynamış 5/10 üçlük isabeti sayesinde 24 sayı bulmuş, 5 ribaund almış, 5 top çalmış. Yine de Raptors'a yenilmekten kurtulamamışlar. Üç maçtır üstüste kaybediyorlar. Bir değişiklik şart gibi Magic'te.

Wade takımını oyunda tutmak için elinden geleni yapmış. 44 atarak bu sezonki en yüksek sayısına ulaşmış, ayrıca 5 ribaund alıp 7 asist yapmış ve ilginç olarak sadece 2 top kaybetmiş. Maç berabereyken topu çalıp smaca gitmiş ama 0.6 saniye kala Rondo'nun alley-oop'u ile maç uzatmaya gitmiş. Sonra da Celtics fazla gelmiş Heat'e. Bu arada maçın uzatmaya gitmesinde hakemlerin veya saatteki bir teknik sorunun da payı var, ona da değineceğim daha sonra.


Takımı baltalayanlar:
Jonny Flynn 11'de 1 isabet ve 4 top kaybı ile destan yazmış. Warriors-Wolves maçı olduğu için çok da üzerinde durmaya gerek yok. 107-11 Warriors kazanmış.

Nick Young, Arenas ve Miller'ın yokluğunda 37 dakika almış. Sorumluluk almaya çalışmış ama 18'de 5 atarak yüzüne gözüne bulaştırmış. Cavs için çok rahat bir maç olmuş: 121-98.

Heat dış oyuncuları harikalarmış tek kelimeyle. 6/28 isabetle oynamış Arroyo, Beasley, Q-Rich, Chalmers 4'lüsü. Wade ne küfretmiştir içinden.

İyi mi kötü mü?
Dwight Howard 10'da 7 isabetle 20 sayı atmış ve yanında 12 ribaundu var ama 9 top kaybı da nedir be kardeşim? İyi değil orası kesin de, baltacı sıfatını yapıştırarak ayıp etmek istemedim Howard'a.

Günün hayvan performansları:
Rondo'nun istatistikleri ilk bakışta dikkat çekmiyor: 25 sayı, 4 ribaund, 8 asist ama bunları 9/12 saha içi ve ilginç bir şekilde 7/8 serbest atış isabeti ile yapınca takdir edesim geldi. Hatta 6 top kaybını da es geçtim. Esasında Celtics'in ilk 5'ini komple buraya koymak lazım. Kaç kere böyle yazdım acaba Celtics için bu sezon?

Celtics gibi Suns'ı da buraya takım olarak koymak lazım. Her ne kadar Nash 26 sayı, 12 asistiyle ön plana çıkıyorsa da ve sistem ona bağlı olsa da, takım halinde 13/25 üçlük isabeti bulduklarının altını çizelim. İlk 5'in 4'ü 20 sayı ve üstünde atmış.

Baron Davis 18'de 10 saha içi isabetiyle 25 sayı, 5 ribaund, 10 asist, 2 top çalma... Devamı aşağıda.

Günün sürprizi:
Lakers 91 - Clippers 102. Baron Davis oynayınca, Clippers bambaşka bir takım oluyor gerçekten. Eh tabii Fisher'ı karşısında görünce de dayanamamış Davis. Takım olarak 4/15 üçlük atmalarına rağmen, boyalı alanda domine etmişler Lakers'ı. Odom-Bynum ikilisinin oldukça zorlanacaklarını yazmıştım zaten ama bu kadarını da beklemiyordum. İkisi toplam 10/27 isabette kalmışlar. Kobe de artık kötü gününde olduğundan mı yoksa Butler'ın savunması sayesinde mi bilmiyorum 30 şutundan sadece 10'unu sayıya çevirebilmiş. Eh mağlubiyet kaçınılmaz olmuş.

Bizimkiler:
Hedo %50 isabetle 17 sayı üretmiş ve Raptors'ın maçı kazanmasındaki en önemli faktörlerden biri olmuş. Calderon'un dönmesi milli oyuncumuzun asistlerinin azalmasına neden olacak gibi yine. 4'te kalmış bu kategoride.

Mehmet ise 3. çeyrekte kopan maçta 9 sayı ve 4 ribaundla oynamış.

4 FARKLI FIKIR:

Dodosuke dedi ki...

cancım nerde lebronun pota arkasından basketi ayıp oluyo ama

hey kobe
anything you can do
i can do it better

Radagast dedi ki...

toronto-orlando maçının son çeyreğinde jarrett jack 4-5 topu heba edip orlando'yu maçın içine soktu adeta, o sırada oyun durduğunda salonda "hit the road jack" in çalması komik bi tesadüf oldu :)

Radagast dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Parahuman dedi ki...

celticte garnett pierce ve allen'ın ağır abi kontenjanıyla oynuyor gibi bir hali var... durum böyle olunca da yanlarında oynayan rondo gibi adamların yıldızlaşma şansları çok artıyor... ancak şöyle bir de sıkıntı var ki bu üçlüden herhangi biri sakat olursa geçen senenin playoff maçlarında olduğu gibi sıkıntı çeker...