BIY AD

20 Ocak 2010 Çarşamba

AK-47 Yatmaya Devam Etmek İstiyor

Jazz'ın son 3 senedir yatan maksimum kontratlı kısa forveti Kirilenko, 2011 yazında anlaşması sona erdiğinde yeniden Jazz ile masaya oturacağını ve Utah'ta kalmak istediğini söylemiş. Niye çünkü şehire ve takıma alışmış, yaşlandıkça değişime ayak uydurmak zor oluyormuş. Ayrıca parayı da dert etmiyormuş, şu anki kontratında yazandan - senelik 17 milyon dolar - daha az bir miktarın teklif edileceğini biliyormuş, ancak amacı basketbol oynamakmış para değilmiş. Öyle diyor yani. Demek bu yüzden kontratını feshedip Rusya'ya gideceğini açıkladıktan sonra hemen fikrini değiştirmiş! Son 3.5 sezondur amacı başlıktaki gibi yatmak değil de nedir acaba Kirilenko'nun? Rusya'ya belki bedenen gitmedi ama kafasının orada olduğu açık.

Tamam Boozer-Mehmet-Deron 3'lüsünün sağlıklı bir şekilde takımım iskeletini oluşturmalarıyla alakası var düşüşünün. Bunun yanında hatta belki de daha önemli olarak, eskisine oranla 4 numaraya neredeyse hiç kayamamasının payı da çok büyük. Ama nerede eski yardım savunması yapan Kirilenko, nerede son 3 sezonki? Eskiden her Utah maçından sonra Top 10'da bir bloğunu görürdük kör noktadan gelerek yaptığı. Hala yapıyor bunu ama eskiden her maç bunu kovalayarak geçirirdi. Hep o anı beklerdi, artık öyle bir şevk ve istek göremiyoruz. Zaten blok ortalamalarının son 5 senedeki gidişatı da herşeyi gösteriyor: 3.2 - 2.1 - 1.5 - 1.1 - 1.0

Bir de şimdi yeni kontrat almak istiyor Jazz'den? Torunlarının torunları doysun, kendisi de sahada gezinerek rahatına baksın diye herhalde. Son zamanlar benimsediği saç stili için de şunu diyorum: Parkedeki performansı saçına vurmuş.

4 FARKLI FIKIR:

PIERREMANU dedi ki...

Her sene all-star olabilecek kapasitesi olan bir insan yeteneklerine bu kadar ihanet edebilir. Yatacak yerin yok Kirilenko diyeceğim ama var. Utah'da dünya şeyine yatıyor.

Unknown dedi ki...

Peki memonun durumu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bu sezonki düşüşünün sebebi ne ? aynı memo bu takımda 30 sayı 10 ribauntlarla oynadı, oynayabilirde.

FBlackmamba dedi ki...

Aslında nba ın bu olaya bı çözüm bulması şart mesela yuksek sozleşme imzalayan sporcu kontratı boyunca her sene bellı bı maçı oynaması lazım.Sakatlık durumlarının ıyı ıncelenmesı lazım tabıkı bunun ıcın mesela Boozer 1-2 sezon oynadı senelece yattı bır kurul oluşturulup bunların ıncelenmesı lazım gerçi krilenko oynuo, maça çıkıyor ama kafa olarak yok sahada.Formsuzluk-sakatlık ..vb tamam ama bu oyuncuların yaptuıkları hem takımlarına hem onları sevenlere ıhanettır.Bundan en çok zararlı çıkan nba aslında bu tur oyuncuların oynamaması hem reklam değerını hemde lıgın kalıtesını dusuruo.
Memonun formsuzluğuun nedenı de takımdan kaynaklanıo bence 2-3 sene ancesınoın tam aksıne takımda hiçbir birlik yok hatta bazıları birbirlerınden nefret edıo.Ayrıca memo sadece takım ıcın oynayan bı oyuncu kaç tane şut kullandığına bakmadan oynuo maç içinde boozer gibi istatıstıklere bakmıyo.Boozer oynamadığı zaman ıstatısyıklerı çok daha yuselıo tabı doğal olarak.deronunda eskısı gıbı oynamadığı gerceği var tabi bide.

Adsız dedi ki...

oha ! 17 milyon dolar ha.. Arenas bile 16 alıyor yıllık yanılmıyorsam.