BIY AD

23 Ocak 2010 Cumartesi

All-Star Yedekleri

Önce yedeklerin nasıl seçildiğini anlatayım. Koçlar bulundukları konferanslarından 7'şer oyuncu seçecekler. 2 guard, 2 forvet, 1 pivot, 2 tane de pozisyondan bağımsız oyuncu. Tabii ki bir koçun kendi takımında oynayan bir oyuncuya oy vermesi yasak. 5 gün sonra yani 28'inde açıklanacak yedekler. Şimdi hem seçilebileceklere hem de kendi tercihlerime değineyim:

Doğu:
Forvetlerden Bosh'un seçilmemesi mümkün değil bana göre, harika bir sezon geçiriyor. İkinci forvet olarak muhtemelen Pierce seçilecektir diye düşünüyorum. Ama bu sezon oyun içinde direksiyonu Rondo'ya daha çok teslim ettiğini hatırlatayım. David Lee, Gerald Wallace ve Josh Smith'i de es geçmemek gerek. Özellikle Wallace sonuna kadar hakediyor bence.

Guard'lara geldiğimizde saf performansa bakarsak Rose, Rondo, Joe Johnson, Stephen Jackson ve Ray Allen ön plana çıkıyorlar. Tabii Carter'ın ismini de yazmak gerek fakat inanılmaz formsuz. Muhtemelen Ray Allen ve Joe Johnson seçilecek ama bu sezon sakatlıklar esnasında gösterdiği performansla Rondo veya Rose, Allen yerine girmeyi hakediyorlar bence. Mo Williams da belki düşünülebilirdi ama sakatlandı.

Pivotlarda Shaq'ın seçilmemesi büyük skandal olur. All-Star haftasonunu eğlenceli kılan isimlerin başında geliyor sevimli devimiz. Emekli olduktan sonra bile seçilmeye devam etmeli All-Star'a. Onun dışında Brook Lopez, Bogut ve pek sanmıyorum ama Al Horford da takımının çıkışıyla beraber düşünülebilir.

Şimdi pozisyon itibariyle seçilmeyeceğini düşündüğümüz isimlere bakalım: David Lee, Vince Carter, Gerald Wallace, Josh Smith, Rondo, Rose, Jackson, Brook Lopez, Bogut ve Al Horford. Bunlar arasında en çok hakeden isimler Lee, Gerald Wallace, Rondo ve Lopez bana göre. Hadi Lopez'i de eledim, tarihin - muhtemel - en kötü takımından All-Star çıkmamalı. Geri kalan 3'lüden Gerald Wallace'ı Bobcats'in playoff mücadelesine girmesiyle beraber ayırdım ama diğer 2'liyi 1'e düşüremedim.


Batı:
Forvetlerde Nowitzki ve Gasol'ün seçilmemeleri mümkün değil. Geri kalanlar arasında ise sadece tek isim ön plana çıkıyor Durant. Gasol'u pivot olarak sayarlarsa Nowitzki-Durant alınır bu pozisyondan. Aday olarak Memphis'in sonunculuğa oynamamasında çok büyük katkısı olan Zach Randolph'u ve geçen sezonu bize unutturan Boozer'ı da sayabiliriz.

Guard'larda Chris Paul'ün seçileceği garanti. Onunla beraber Roy tabii ki çok avantajlı. Ama batıda çok guard var: Billups, Monta Ellis, Deron Williams 3'lüsü dikkat çekiyor. Daha saymadığım Kidd ve Parker var mesela. Batının guard'ları çok daha iyi Doğu'ya göre. Ayrıca Tyreke Evans'ı da ileride buralarda göreceğiz.

Pivotlarda Bynum bana göre çok da iyi oynamıyor. Kaman için daha bir hakediyor diyebiliriz. Kendine olan güveni de aşırı yüksek, geçtiğimiz günlerde "Pau Gasol yerine benim girmem lazım All-Star'a pivot olarak" demişti. Ama Gasol taraftar oylamasında pivot olarak sayılmadı. Yukarıda dediğim gibi koçlar tarafından Gasol'ün pivot olarak seçilmesi son derece olası. Bu durumda da Kaman istediği kadar konuşsun, All-Star hayal olur onun için. Memphis'in beklenenden iyi gitmesinden dolayı Marc Gasol'un de adını ortaya atayım.

Son 2 kontenjan için yukarıda yazdıklarıma tek tek değinirsem yazı çok uzayacak. Batı gerçekten çok kalabalık. Durant kesinlikle olmalı diye düşünüyorum, onun yanında ise Billups-Monta-Deron ön planda. Son kontenjan için kimin avantajlı olduğunu söylemek zor.

Son olarak seçimlerimi vereyim:

Doğu:
F - Bosh
F - Pierce
G - Joe Johnson
G - Rondo
C - Shaq
Joker - Gerald Wallace
Joker - Lee (Rose)

Batı:
F - Nowitzki
F - Durant
G - Roy
G - Chris Paul
C - Gasol
Joker - Billups
Joker - Deron Williams (Monta Ellis)

12 FARKLI FIKIR:

tolga dedi ki...

bence deron williams'ın mutlaka olması lazım. hem bu sene gerçekten iyi gidiyor hem de yanılmıyorsam daha önce hiç all star olmadı.

Adsız dedi ki...

Vince Carter'ı seçmeyen(seçmeyecek)zihniyete karşıyım :)öncelik şov ise kesinlikle vinsanity nin 12. adam olsa bile girmesi lazım.diyelim ki seçilmedi,iverson carter'ın canını 2001 play-off larından sonra yine acıtmış olur :(

Adsız dedi ki...

batıda yedek pivot olarak ben olsam marcus camby'i alırım. yıllardır bu kadar istikrarlı oynayan ve hücumda top eline değmese bile savunmada elinden geleni yapan bir isim. mantıklı olan ise kaman'ın seçilmesi,şu ana kadar oynanan maçların yarısını kaçıran gasol yerine, kariyerinin en iyi sezonunu geçiren kaman daha mantıklı.

batıda joker olarak alınması gereken isimler kesinlikle deron williams ve monta ellis, billups'ın bu allstar da işi yok. onun yerine allstar seçilmemiş 2 guard daha iyi olur.

doğuda çok alternatif yok aslında kafa karıştıracak bi tek, lee ya da rose olabilir. orada da sezon başından beri istikrarlı oynayan lee tercih edilmeli. her ne kadar new york'ta oynadığından dolayı istatistikleri biraz şişirme de olsa, o takımda çok iyi katkı veriyor. rose biraz daha beklesin. bir daha baktım da pierce yerine josh smith seçilebilir. bedavadan seçilmiş olan kevin garnett'in diyetini ödesin boston.

siriusjames dedi ki...

Sistemi anlamak mümkün değil. Ben Shaq'ın koçlar tarafından seçileceğine pek ihtimal vermiyorum ama dediğin gibi olursa kadrolar Doğu 1.sinden 1 veya 2 2. sinden de 3 adam olmuş olacak. Doğuda Rose batıda Randolph seçilmeli bence dediklerinden farklı olarak.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum bu listeye aklın yolu bir.

Andrei dedi ki...

Pierce ve özellikle Gasol seçimlerine katılmıyorum.
Kaman çok güzel açıkladı bence son demecinde, maçların yarısında oynanamamış bir oyuncuyu (Gasol) antrenörler seçmemeliler, seçmeyeceklerdir. Pierce'a gelince, Celtics'ten zaten KG ve Rondo var ve takım kesinlikle 3 all-star birden çıkarabilecek düzeyde filan değil.

Bir de, artık Deron'u ve Durant'ı seçsinler lütfen. Gerald Wallace için de aynı duyguları paylaşıyorum.

Adsız dedi ki...

ya bu adamı;

http://www.youtube.com/watch?v=yf-wKYMgFSk&feature=rec-fav-watch-cur_emp-exp_stronger_r2

nasıl yazmasın bankoya anlamıyorum. Bu çoçuk NBA'in geleceği. Bu videoyu bloga eklersen izlememiş olanlardan büyük hayır duası alırsın.

Adsız dedi ki...

Monta ve Durant all-star olamayacaksa batsın bu NBA.

montaellis dedi ki...

önünde deron varken seçmeleri zor gözüküyor monta'yı fakat ne olur ne olmaz bi' umut bekliyoruz yine de. 2007 rookies maçı ne güzeldi di mi?:)

Adsız dedi ki...

tolliverin ilk 5 çıktığı, ligin en çok hucüm yapan takımda. 42 dakika ortalamalarla oynayan uzatmaya giden maçlarda bile oyundan çıkmayan. 4.2 top kaybı ortalaması yapıp sürekli oyunu kendi üzerinden oynayan. ligin en kötü 2. takımının oyuncusu. all-star olmalı öyle mi? bende bu blogu takip edenleri basketten anlıyorlar sanırdım. Monta Ellis KESİNLİKLE all-star seçilmicek.

Adsız dedi ki...

Kendi kedini yalanlıyorsun. Evet takımın kadrosu kötü ve evet işte bu sebeple monta mecburen uzun süre alıyor. Monta'nın Kobe ile hemen hemen aynı istaristiklere sahip sana göre Kobe'de all-star seçilmemeli anladığım kadarıyla. Eğer koçlar monta'yı seçerlerse bu heriflerde benim gibi basketboldan anlamıyor demektir böylece seni basketbol bilgesi olarak ilan edebiliriz.

Adsız dedi ki...

All star eğer eğlence, show maçı ise ki genel kanı o yönde VC ve Shaq neden seçilmiyor.