BIY AD

8 Ocak 2010 Cuma

Arenas-Crittenton Olayında Video Varmış (Değerlendirme)

Bu silah çekme olayı her geçen gün daha ilginç bir hal alıyor. Yine blog'da karambole giden bir habere göre olan şuymuş: Crittenton'a borcunu inatla uzun süredir ödemeyen Arenas, daha da gıcıklık yapmak için silahlarını Crittenton'ın dolabının önüne dizip "Seç istediğini" yazan bir kağıt iliştirmiş. Bunun üzerine Crittenton "Gerek yok" diye yanıtlamış ve ardından da silahını çıkarıp namluyu sürmüş ve silahı Arenas'a doğrultmuş.

Bence bu Arenas'ınkinden bile ciddi bir hareket ve Crittenton da çok büyük bir ceza almalı. Ama sorun şu ki Crittenton'ın silahı bulunamamış. Yani ortada sadece birkaç tanık var, delil yok. Bu durumda, Arenas'ta olduğu gibi işin davaya gitmesi pek ihtimaller dahilinde değil.

Stern ise sadece tanıkların dedikleri doğrultusunda bir ceza verebilir belki. Bu konudaki kurallara pek hakim olduğumu söyleyemeyeceğim. Ama daha önceki yazımda değindiğim gibi, Stern prestij ve marka değerini korumak için kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Crittenton'ı es geçmeyecektir.

Ayrıca bugün Amerika'nın en ünlü magazin sitelerinden birinin (TMZ - Michael Jackson'ın öldüğünü ilk duyuran site yanılmıyorsam) yaptığı habere göre güvenlik kamerası Arenas, Crittenton'ı çekmiş olabilirmiş. Wizards takımı bu videoyu aktarmakta sıkıntı çekiyormuş ve polis departmanından bilgisayar teknisyenleri onlara yardım etmeye gitmiş. Buna ek olarak da bir kaynağa göre Wizards takımının oyuncusunu korumak gibi bir niyeti yokmuş hatta polislere/federal ajanlara gereğinden bile fazla yardım ediyorlarmış. Yani aşırı bir iyi niyet söz konusu.

Aslında buna kötü niyet de diyebiliriz. Niye? Çünkü istedikleri şey 2 sezon önce 111 milyon dolar verdikleri Arenas'ın ceza alması ve bu sayede oyuncunun kontratını feshedebilmek. Bu kadar çok yardıma niyetli olmaları, etik olarak 2 ayrı açıdan bakılınca hem doğru hem yanlış diyebiliriz. Bu olayda Arenas'ın ceza alması için ekstra bir çaba varsa, Wizards kulübünün ayıbıdır. Ama açıkçası biraz hak da veriyorum. 2 senedir sakatlıktan dolayı yararlanamadıkları ve bu sezonun sonuna kadar %99 ihtimalle oynayamayacak olan Arenas'a bu kadar para verdikleri için çok büyük pişmanlık duyuyorlar...

Son olarak da yazmayı unutmuşum: Wizards kulübü, yazının en başında linkini verdiğim yazıdaki resimde eğlenen oyuncularına teker teker ceza vereceğini açıkladı.

9 FARKLI FIKIR:

Ahmet dedi ki...

Güzel bir blog sayfanız var.sıkı takipçilerinizdenim.

Adsız dedi ki...

Eğer olay anlatıldığı gibiyse Crittenton'ın çok daha büyük ceza alması lazım. Birinde tehditvari bir jackass lik durumu varken öteki düpedüz silah çekme(mermiyi sürdüğü söyleniyor). Wizards'ın yaptığı ise tam kuyu kazıcılık şark kurnazlığı. Arenas'ı resmen bitirmeye çalışıyorlar.

mozlu dedi ki...

o mac oncesı ellerıyle tabanca yaptıgı sahnede crinttenton yok di mi? yoksa var da ben mi gözden kacırdım...eger o da ordaysa ısın ıyıce suyu cıkmıstır..

sporingen.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Arenas'ın bitmek için wizardsa falan ihtiyacı yok kendi kendine gayet iyi yapıyor bu işi. Silahlardan biri de (nba stüdyoda KK söyledi) desert eagle denen israil yapımı şu silah : http://www.sportsbybrooks.com/gils-golden-gun-same-as-saddam-austin-powers-27552 Bir süre önce çocuğunun annesi ve nişanlısı olan hatun Shaqla aldatılmıştı Arenası, belki ben aslında Cavs maçını bekliyorum, Shaq ı vurcaktım falan derse hafifletici sebep olur:) İşin wizards tarafında ise mesele biraz garip. Eğer Arenas hapis cezası alırsa, sözleşmeyi iptal ederler sorun yok ama birkaç aylık ceza alırsa, hem playoff treni kaçmıs olacak hem takas edemeyecekler.

Xscape dedi ki...

o karede neredeyse butun takim egleniyor. yani oberto nun yuzunde bile eglendigini yansitan bir gulumseme var. hespine ayni anda ceza verilirse wizards sahaya 5 kisi cikaramaz. ee bu adamlara nasil ceza verilecek ? bir mac sen oynamayacaksin obur mac o oynamayacak seklinde mi ?

Andrei dedi ki...

kendisine bende üzülüyorum zaman zaman ancak arenas kendi başına bu hale getirdi her şeyi. üzerine franchise kurulan bir adamın denyoluğun, hem de en üst, sınırlarını zorlamak gibi bir lüksü yoktur, olmamalıdır. nba'in dahi çalkalandığı ekonomik kriz ortamında, böylesine bir karakterin 111 milyon $'lık maddi külfetinden kurtulmaya çalışmanın da yanlış bir tarafını göremiyorum ben, zira kendisi, hal ve hareketleriyle etik kavramını çoktan paramparça etti zaten.

Adsız dedi ki...

111 md kontrat, 2 sene hiç oynama, döndüğün sene bunu yap. ben washington yöneticisi olsam ceza alsın da kontratını feshedelim diye elimden geleni yapardım ki anladığım kadarıyla adamlar da çabalıyor. asıl hayal kırıklığı benim için takım olarak washington bu sene doğuda atlanta ile 4. mücadelesi verecek diye bekliyordum.

LexLuthor dedi ki...

benim anlamadığım maç başına 100bin dolardan fazla para kazanan bir adamın, kariyerinde toplam 113 maça çıkmış bir oyuncudan gidip borç alması. hadi gittin borcu aldın, vermemek için türlü hareketler yapmakta neyin nesidir. arenas'ın bu yaptıklarını gördükçe, forma numarasının "0" zeka manasına geldiğini düşünmeye başladım ben :)

Adsız dedi ki...

Sanki adam iki sene keyfinden yattı. Washington yönetimi de bedavadan artsitlik yapmasın. adamın yok yere jamison gibi bir adam için 16 milyondan feragat ettiğini ne çabuk unutmuşlar. iyilik yapmayacakasın abi kimseye.