BIY AD

5 Ocak 2010 Salı

Arenas: Şaka Yaptım

2 hafta kadar önce Arenas'ın silahlarını Verizon Center'daki dolabında tuttuğunun ortaya çıkması haberini yazmıştım. Birkaç gündür taze haberler geliyordu ama ben yazamadım. Şimdi toplu halde güncellemenin zamanı:

1 Ocak: Arenas ile takım arkadaşı Crittenton'a kumar borcunu ödememekte ısrarcı olduğu ve bu konuda çıkan bir tartışma sonrasında Arenas'ın Crittenton'a silah çektiği iddia edildi. Crittenton de boş durmamış tabii, o da silahını çekmiş. Crittenton'ın bir arkadaşı olayı direk oyuncunun kendisinden duyduğunu ve Crittenton'ın bir suçu olmadığını söyledi.

2-3 Ocak: Arenas hem kumar borcu hem de silah çekme iddialarını yalanladı. Hatta haberi yapan gazeteyi mahkemeye vereceğini söyledi. Ayrıca bu konuyla ilgili çıkacak karardan ilgili tedirgin veya heyecanlı olmadığını, sadece silahları salona getirmesinin yanlış olduğunu kabul ettiğini söyledi.

3 Ocak:
Crittenton'ın menajeri, oyuncusunun yanlış hiçbir harekette bulunmadığını ve Arenas ile birbirlerine silah çekmediklerini söyledi. "Bugünlerde herkes hikayeyi tamamen bilmeden yazıp çiziyor ve spekülasyon yaratıyor. Soruşturma bittiğinde herkes Crittenton'ın yanlış birşey yapmadığını görecek." dedi.

4 Ocak: Arenas federal savcılara ve Washington polisine olayın detaylarını anlatmış ve basınla da şu paylaşılmış: "Evimde 4 tane boş silah vardı bunları çocuklarımdan uzak tutmak için kulübün salonuna getirdim. Mermi yoktu. Yeni yasalar gereği Washington'da boş silah bulundurmanın yasak olmadığını zannediyordum, yanılmışım.

Ayın 21'inde boş silahları alıp çıkardım ve takım arkadaşıma şaka yaptım. Çıkan raporların aksine kimseyi tehdit etmedim. Kimseye doğrultmadım. Şaka olsa bile yaptığım bir hataydı ve yanlıştı. Silahları oraya getirmemem lazımdı. Şimdi anlıyorum ki, boş olsa bile silahla şaka yapılmaz. Bu yargılama eksikliğinden dolayı yaptığım hareketin, takımıma, takım arkadaşlarıma, NBA'e ve izleyicilerine olan etkisi için özür diliyorum. İleride bu tür şeyler yapmayacağım.

Polis departmanına ve savcılara da bugünkü görüşmede gösterdikleri nezaket ve profesyonellik için teşekkür ediyorum. Bu konunun soruşturması süresince onlarla ve NBA ile işbirliği içinde olmaya hazırım."


Sezon boyu maça çıkmama cezasından, hapis cezasına kadar pek çok değişik ceza verilebileceği yazılıp çiziliyor. Yorum yapacak konumda değilim ama muhtemelen Stern oldukça büyük bir ceza verecektir. NBA, tıpkı Artest olayında olduğu gibi "Bakın örnek teşkil etsin size, yapanın başına bu gelir." diyebilir. Bakalım hep beraber bekleyelim görelim, neler olacak.

4 FARKLI FIKIR:

TracyTr dedi ki...

Böyle düşünen sadece benmişim gibi hissediyorum ama bu olayın fazla abartıldığını düşünüyorum. Zaten yaz döneminde koşu bandında pitbullarıyla koşarken yakalanan bi elemandan bahsediyoruz.Deli dolu bi adam işte, çok üzerine gidiliyo çook

Adsız dedi ki...

böyle ağlak ağlak açıklama yapmasının sebebi eğer soruşturma sonunda ceza alırsa washington arenas'ın kontratını feshetme hakkına sahip olacağı için galiba. çok emin değilim ama öyle birşeyler okumuştum. yanlız ilginç olan kendi sözleşmesini değiştirip alacağı paradan 15 milyon dolar feragat eden adamın 25.000 dolar için takım arkadaşına silah çekmesi. bu kısmı pek mantıklı gelmiyor bana. ama işte arenas olunca mevzu emin de olamıyorsun.

sabonis dedi ki...

mahkemeye çıkar ve suçlu bulunursa muhtemelen feshediletme hakkında sahip olur kontratı Wizards evet.

Adsız dedi ki...

ve keyifle o kontrati fesh ediceklerdir.