BIY AD

28 Ocak 2010 Perşembe

Arenas Sezon Sonuna Kadar Cezalı

Şu haberi yazıp, dışarı çıkmıştım. 5-10 dakika sonra Stern-Arenas buluşmasının sonucu internete düşmüş meğersem. Neyse sadete gelelim, Arenas sezon sonuna kadar cezalı kalacak. Hatta Stern "Eğer oyuncular sendikası itiraz edecek olursa, cezanı 82 maça çıkarır, gelecek sezonun ilk yarısında da oynamamanı sağlarım." demiş. Bu nedenle cezaya herhangi bir itirazda da bulunulmayacakmış. Bu arada Crittenton da aynı cezayı aldı. Arenas cezası yüzünden oynayamadığı bu dönemde normalde alması gereken 7.4 milyon doları kazanamayacak.
Arenas'ın hukuki sorunu ise 26 Mart'ta çözülecek. 4 tane silah bulundurduğu için Washington DC'de, ağır suç işlemiş sayılıyordu. Mahkeme yolunda savaşmak yerine, suçunu baştan kabul ederek cezasının hafif olmasını sağladı Arenas. Normalde 5 sene hapise kadar yolu vardı. Şimdi ise az bir ihtimal 6 ay ila 2 yıl arasında hapis yatacak, bir başka olasılık ise kısa süreli bir hapis cezasından sonra gözetim altında serbest bırakılması, tabii ki en iyi seçenek de bu Arenas'ın işlediği ilk ağır suç olduğundan dolayı direk olarak gözetim altında serbest bırakılması. İşte bu 3 olasılıktan hangisinin olacağı 26 Mart'ta belirlenecek.

Öte yandan Crittenton ise hafif suçtan yargılanacak ve o da kabul etmiş suçunu. O hiç hapis yatmayacakmış. Halbuki Arenas'a dolu silah çeken oydu ama işte silahı bulunamadığı için ağır suçtan yargılayamadılar.

Eğer Arenas hapis cezası alırsa, Wizards'ın kontratını feshetmeye çalışması bekleniliyor ancak bu sefer de oyuncular sendikası araya girip Wizards'ı ciddi bir şekilde uğraştıracakmış. Yani çok da kolay olmayacak Arenas'tan kurtulmaları. Daha önce bu konudaki fikirlerimi belirtmiştim. Şuradan bakılabilir.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

arenas'ın kontrat durumu ne olacak acaba.wizards iptal edebilmek için can atıyordur sanırım

Unknown dedi ki...

ancak hüküm giyerse doğacak o ihtimal... wzards hüküm giymesi için dua ediyordur...

Absürd dedi ki...

stern'de tam bizim bağrımızdan çıkmış gibi, biraz kayserili havası var sanırım kendisinde itiraz edersen 82 maç yaparım falan gibi.