BIY AD

7 Ocak 2010 Perşembe

Arenas'ın Şakası Kaka Oldu (Sezonu Kapadı Sayılır)

Arenas'ın cezasının, Artest olayındaki gibi örnek teşkil etmek için, çok büyük olabileceğine şu yazının sonunda değinmiştim. Şu üstteki resim Stern'ü çok kızdırmış olsa gerek. Nitekim 2 saat kadar önce NBA tarafından, Arenas'a süresiz olarak maçlara çıkmama cezası verildiği açıklandı. Yani diğer anlamıyla, bir sonraki karara kadar. Bu da NBA'in soruşturmasının bittiği güne denk gelecek. Neden FBI ve polisin soruşturmasının bitimine kadar bir ceza verilmemiş orasını anlamadım. Tabii NBA'in soruşturması bitince de ne olacağı meçhul. Ama Arenas çok büyük ihtimalle NBA tarafından suçlu bulunacak ve sezon sonuna kadar da ceza alacak gibi duruyor. Stern'ün kafasındaki plan budur herhalde. Hatta Arenas mahkemede de suçlu bulunursa, Wizards, deli dolu oyuncunun şişkin kontratını (2014'e kadar 96 milyon dolar) feshetme hakkına sahip olacak. Hatta böyle bir gelişmeyle beraber Adidas da herhalde sponsorluk anlaşmasını yırtar atar. Kısacası işler çok karışık.

Stern'ün NBA'in prestijini ne denli koruduğunu ve bu amaç doğrultusunda kimsenin gözünün yaşına bakmadığını biliyoruz. Son zamanlarda Artest, Chris Andersen ve Carmelo Anthony bu konuda ilk aklıma gelenler (kesin aklıma gelmeyen önemli örnekler vardır). Hatta playoff'larda da Diaw-Amare ikilisi vardı, hiçbir şey yapmamalarına rağmen bir kavga/tartışma sırasında bench'ten kalkıp hakem masasına doğru yaklaştıkları için ceza almışlardı. Kısacası NBA'in marka değerini aşağı çekecek hareketlere kesinlikle tolerans gösterilmiyor.
Dün Arenas'ın yaptığı ve bu yazının üstündeki fotoğrafı gün içinde de paylaşmıştım. Aslında kendisiyle dalga geçmesi bakımından komik evet ama disiplinsiz bir hareket ve kesinlikle "Ben hatayı yaparım, üzerine de utanmadan dalgamı geçerim." şeklinde bir mesaj var. Bir NBA sever olarak eğlenmiş olsam da "Vay anasını bunu da mı yapmış?" şeklinde tepki göstermiştim. Nitekim Wizards takımı da Stern'ün kararını desteklemiş. Fotoğraftaki hareketi kastederek şu açıklamayı yapmışlar: "Arenas'ın dün gece yaptıkları ve söyledikleri (Stern için 'kötü biri' demiş) kesinlikle kabul edilebilir şeyler değildi. Ayrıca bu davranışlar bazı oyuncularımızın komiğine gitti, bu da kesinlikle kabul edilemez... Kulübün sahibi Abe Pollin (yaklaşık 1 ay önce vefat etti) önderliğinde bu tarzdaki davranışlara asla tolerans göstermedik, bundan sonra da gösterecek değiliz."

Acaba Türkiye'de olsa bu cezayı alan oyuncunun kulübü nasıl bir tepki gösterirdi federasyona? Bir düşünün. Başka da yorum katmıyorum Wizards takımının açıklamasına. Takdir ettim, saygı duydum.

Arenas bu sezon kaçırdığı her maçta 147200 dolar kaybedecekmiş. Üstelik de ironik olarak kararın çıktığı gün yani 6 Ocak, Arenas'ın doğumgünüymüş. Mükemmel bir doğumgünü hediyesi geldi Stern'den. İyi ki doğdun Arenas!

Son 2 senesini diz sakatlığı ve ardından parkeye erken dönme sevdası nedeniyle kaçıran Arenas şimdi prestjini ve insanların/NBA takımlarının gözündeki değerini iyice ayaklar altına alacak bir durumla karşı karşıya. Bundan 3 sezon önce LeBron'a meydan okuyan 1 numaralı adam idi. Şimdi ise kariyeri açısından çıkışı olmayan, dipsiz bir kuyuya düşebilir. Nereden nereye...

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Akım derken bokum olmuş bir durum o eliyle silah hareketi yaptığı kare. Arkadaşları Sunday bilmemne adında bir film yada sitkomdaki bir sahneyi canlandırmasını istemişler ve o sahnede de roldeki karakter elini tabanca gibi kullanıyormuş.

Arenas'ın açıklaması da şu olmuş; Arkadaşlarım yapmamı söyledi, ben de yaptım.

Hey Gilbert, köprü var orda gördün mü??

..

Gerçekten Adidas'ın da araya girecek olmasıyla Arenas adına çığırından çıkacak bir olay.