BIY AD

7 Ocak 2010 Perşembe

Şans Faktörü Kariyer Bitirebilir

2006-07 sezonunun başlarında, tam da Steven Hunter'ın sakatlığı nedeniyle ilk 5'e yerleştiği sıralarda, antrenmanda bileğini kırmıştı Shavlik Randolph. Elbette potansiyeli ve ulaşabileceği nokta sınırlı bir oyuncuydu ama hiç de fena oynamıyordu ilk 5 çıktığı 7-8 maçlık dönemde. Yanlış hatırlamıyorsam diğer Philadelphia'lı oyuncular yaşanılan sahnenin çok kötü olduğunu ve sahanın diğer tarafından olayın boyutunu anladıklarını söylemişlerdi. O günden sonra belini doğrultamadı Randolph.

Sezon başında Heat ile sözleşme imzalayan ancak hiç dakika bulamayan Randolph'u, Heat birkaç hafta kadar önce serbest bırakmıştı. 30 Aralık'ta da, Billa ve Oden'ın sezonu kapamaları nedeniyle uzun oyuncu arayışına giren Blazers, Randolph ile sözleşme imzalamıştı. Onlar bile bu kadar zorda kalmalarına rağmen Randolph'u dün serbest bırakmışlar. Sadece 1 hafta sürdü Blazers ile NBA macerası. Bir sakatlık nelere kadir Randolph'un kariyerine bakarak görebiliyoruz...

Dediğim gibi, Randolph öyle yetenekli bir uzun değil ama NBA'de ne uzunlar, sadece boyları uzun olduğu için oynuyorlar. Randolph da kendisini gösterme şansı geldiğinde, talihsiz bir şekilde sakatlandı ve kariyeri bir daha yoluna girmedi. Ta o zamanki sakatlık için, buradan kendisine geçmiş olsun diyorum.

Not: Belki önemsiz bir oyuncu kendisi fakat bu tür detayları yazmak hoşuma gidiyor.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

benim de philadelphia döneminde dikkatimi çekmişti ama o kadar unutmuşum ki kendisini hiçbir fikrim yoktu serbest oyuncu olduğuna dair. yanlış hatırlamıyorsam sakatlanana kadar çok iyi maçlar çıkartmıştı, özellikle 10+ ribaundluk maçları vardı diye hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

rebound canavarıydı sakatlanmadan önce.yetenekleri sınırlı bile olsa o reboundlarla hiç fena olmayan kontratlar alabilirdi belki.üzücü tabi.