BIY AD

28 Ocak 2010 Perşembe

Çaylakların Sınavı

All-Star haftasonunda çaylaklarla ikinci yıl oyuncuları (sophomore) arasında yapılacak maçın kadroları dün açıklanmış. Benim açımdan çok da önemi olan bir maç değil esasında, genellikle 10 dakika baktıktan sonra sıkılıp kapıyorum bu çaylaklar maçlarını. Sorun bende mi bilmiyorum ama All-Star maçında bile eskisi gibi zevk alamıyorum. Neyse şimdi yazı boş yere uzamasın, kadrolar ve yorumlarım aşağıda.

Çaylaklar: Omri Casspi (Kings), DeJuan Blair (Spurs), Stephen Curry (Warriors), Tyreke Evans (Kings), Jonny Flynn (Wolves), Taj Gibson (Bulls), James Harden (Thunder), Brandon Jennings (Bucks), Jonas Jerebko (Pistons)

İkinci yıl oyuncuları: Michael Beasley (Heat), Marc Gasol (Grizzlies), Danilo Gallinari (Knicks), Eric Gordon (Clippers), Brook Lopez (Nets), Kevin Love (Wolves), O.J. Mayo (Grizzlies), Derrick Rose (Bulls), Russell Westbrook (Thunder)

Tek itirazım var, Flynn yerine (tamam 14 sayı atıyor ama Wolves'un hali de ortada) Ty Lawson olmalıydı bence. Buna ek olarak DeRozan ve Raptors cephesinden tepki varmış atletik oyuncunun seçilmemesine. Raptors'da ilk 5'te başladığı ve çaylaklar - ikinci yıl oyuncuları arasındaki maçın devre arasında smaç yarışmasına katılmak için Eric Gordon ile çekişeceği için herhalde kadroya dahil edilmesi gerektiğini düşündüler. Ama yukarıdaki isimlerden daha çok hakettiğini düşünmüyorum ben. O yüzden büyük bir sürpriz olarak değerlendirmedim. Ayrıca bu seçimler 2 hafta sonra yapılıyor olsa Marcus Thornton da kesinlikle güçlü adaylardan biri olurdu.

Onun dışında 2009 draft'ı için "En zayıf yıllardan biri" diyordu bütün okuduğum otoriteler. Ancak Griffin'in sakatlığına rağmen şu kadroya baktığımızda esasında pek çok oyuncunun yıllar boyunca NBA'de varlık göstereceğini söyleyebiliriz. Casspi ve Blair müthiş birer rol oyuncusu (hatta Gibson ve Jerebko da olabilirler), Curry Mike Bibby'nin şutör oyun kurucu tahtını ele geçiren adam, Harden ve Jennings de takımlarına pozisyon yaratmak ve skor üretmek anlamında üst düzey birer oyuncu olacaklar. Evans'ın zaten ileride All-Star olacağını düşünenlerdenim. Kısacası çok da yeteneksiz bir sene değilmiş aslında 2009, listedekilerin hepsi takımlarına bu sene beklenenden çok daha yüksek katkılar verdi.

3 FARKLI FIKIR:

Absürd dedi ki...

sophomore'lar sanırım eze eze alıcaklardır maçı, hatta maç tyreke vs sophomore olarak geçebilir. tyreke rokkie'ler kaybetse bile mvp olabilir.

Unknown dedi ki...

tyreke şu anki istatitikleriyle bile all star ı hakediyor...
en azından rose dan daha çok hak ettiği aikar..
seneye bu formunu devam ettirirse kesinlikle olacaktır...Tabi sac ın da iyi bir yerlere gelmesi sonucunda...

twilost dedi ki...

casspi de allstar düzeyine gelecektir.. belki hiçbir şeyi son noktada değil ama her şeyden var adamda ve o hırs o mücadele kararlılık onu -sakatlık olmazsa- allstar düzeyine getirecektir.. ( getirsin isterim en azından )