BIY AD

21 Ocak 2010 Perşembe

En Çok Satan Yine Kobe

Sezon başlamadan önce Avrupa'da en çok satılan NBA formaları hakkında bir haber çıkmıştı ve Kobe birinciydi. Şimdi de sezon başlangıcından bugüne kadar NBA Store'da ve nbastore.com'da satılan forma sayılarına göre en popüler formaların sahipleri açıklandı ve Kobe burada da zirvede.

Bu arada aşağıda o kadar yorum yaptık ama bu satışlar toplam NBA forması satışlarının yalnızca %15-20'sini oluşturuyormuş, bir arkadaşım arayıp uyardı. Kısacası pek kaale alınacak bir liste değilmiş. Yine de bakmak isterseniz şöyle aşağı buyuralım sizi:

1) Kobe Bryant
2) LeBron James
3) Dwight Howard
4) Derrick Rose
5) Dwyane Wade
6) Kevin Garnett
7) Chris Paul
8) Paul Pierce
9) Shaquille O'Neal
10) Pau Gasol
11) Carmelo Anthony
12) Steve Nash
13) David Lee
14) Allen Iverson
15) Kevin Durant

Kobe'nin 1 numarada olması son derece normal. Keza LeBron da öyle. Ama ben Wade'in birkaç senedir (sanırım 3) ilk 3'te yer alamamasına şaşırıyorum. Hele hele Derrick Rose'un onun önünde, 4 numarada olması gerçekten şok edici bence. Tamam büyük bir yıldız adayı adayı, karakteriyle, kişiliğiyle ve oyunuyla pek çoklarının beğenisini kazanmış bir adam ama daha NBA'deki 2. sezonu yahu. Ne oluyor? Chicago pazarının etkisi oldukça büyük herhalde. Yine de Rose'un bu kadar yukarıda olmasını beklemezdim.

New York'un yıldız yokluğunda Lee'yi 13. sıraya taşıması dikkat çekici bir detay. Geçmişte Nate Robinson bir hayli yukarılardaydı ama kaçtı hatırlamıyorum. New York, ne kadar büyük bir pazar olduğunu kanıtlıyor. LeBron oraya giderse herhalde otomatikman 1 numaraya oturur diye düşünüyorum. Iverson'ın kariyerinde yaşadığı büyük düşüşe rağmen hala ilk 15'te kendisine yer bulması şaşırtıcı sayılır. Tabii takım değiştirmesinin payı da bir hayli fazla olsa gerek. Son olarak Durant'in listeye hakederek girdiğini belirteyim.

En popüler takım listesi:

1) Los Angeles Lakers
2) Boston Celtics
3) Cleveland Cavaliers
4) New York Knicks
5) Chicago Bulls
6) Orlando Magic
7) Denver Nuggets
8) Miami Heat
9) San Antonio Spurs
10) Phoenix Suns

9 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bende Pau Gasol'e bir anlam veremedim. Listedeki her isim hemen hemen bir şeye tekabül ediyor umut vaadededen genç yıldızlar, efsaneler, spektaküler adamalar, karizmalar vs.. ama gasol ne iş çözemedim. herhalde ispanyol olduğu için hispaniklerin kahramanı olmuş.

Adsız dedi ki...

Sanırım buldum genç flopperlar Gasol formasını kapışıyorlarmış. EE sonuçta adam bu dalda bir efane, yakışır. :)

Unknown dedi ki...

rose olması normal.. chi bu ligin en büyük 4-5 pazarından biri..E o takımında üzeirnde forması taşınbilecek yegane adamı..

sabonis dedi ki...

zaten ona değindim yorumumda sadece Chicago yazmıştım Chicago pazarı yerine, anlaşılmıyor belki, düzelttim. wade ve paul gibi isimleri geçtiğini unutmayalım.

mozlu dedi ki...

http://sporingen.blogspot.com/2010/01/en-cok-satlan-nba-formalar.html

neyse

tolga dedi ki...

gasol olmasa lakers şampiyonluğu bu kadrosuyla rüyasında görürdü. dünya ve amerikadaki ispanyol nüfusunu da eklersek ilk 5'te bile olsa şaşırmazdım. benim dikkatimi çeken ise yao ve nowitzki'nin listede olmayışı :S

sabonis dedi ki...

yazıya ekledim, bu satış rakamlarının pek de bir anlamı yokmuş genel satış rakamının sadece %15-20'si olduğu için arkadaşlar. önemsiz bir liste diyebiliriz yani.

tathar dedi ki...

utanıyorum ama itiraf ediyorum bir konyalı celtics'li olarak bende aldım kobe forması :)) ne yapayım ankarada ki adidas outlette 12,5 tl lik komik bir rakamı görünce dayanamadım :))
ha bu arada gerçekten konyalıyım :))

Adsız dedi ki...

vince carter'ın bu listede ne kadar gerilere gittiğini merak etmekdeyim açıkcası,bu kadar mı düştü bu adam dünyanın gözünde ya?