BIY AD

7 Ocak 2010 Perşembe

Günün En İyileri - 6 Ocak (LeBron'dan Kobe'ye Mesaj)



Güzel paslar izleyeceğiniz bir Top 10.

Baron Davis'in yerden verdiği pas genellikle hızlı olur ama Butler'ın pozisyonu gereği topu yavaş atmak zorunda kalıyor. Bir de eliyle de çeviriyor ki...

Maynor ve Kirilenko'nun pasları da güzel ama bunları sene içinde görüyoruz, geçmişte de bol bol gördük.

LeBron'un panyanın üzerinden, dışarı doğru zıplayarak attığı sayı tabii ki muhteşem. Ama bundan 1.5 ay kadar önce Kobe'nin attığının daha zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü Kobe, rakibin ufak bir itmesi ile istemdışı olarak dışarı düşerken son çare olarak atıyor. LeBron ise bilerek, isteyerek o tarafa zıplayıp atıyor. Arada bence fark var.

1 numarada Celtics'in mükemmel son saniye hücumu var. Son saniye derken harbici son saniye, hatta 0.6 saniye. Eskiden sorgulardım niye bu hücumların hiç kullanılmadığını ama özellikle son birkaç yılda kısa süre kaldığında bu tip pozisyonları izlemeye daha bir alıştık. Ayrıca şunu belirtmem lazım ki, Pierce'ın pasının şiddeti ve isabeti mükemmel.

3 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Pierce'ın pası bana Hidayet'in Courney Lee'ye attığı pası hatırlattı. Orda da .6 vardı, böyle bir alley-oop pasıydı, ama Lee bitirememişti. Hidayet de maçın kahramanı olamamaıştı.

tolga dedi ki...

boston'ın attığıpası görünce benim de aklıma pozisyon geldi ahh lee ahh hem kendini hem de hedo'yu tarihe yazdırabilirdin o basketi yapsan ve belki de hala orlandoda olurdunuz. Lebron'un basketi ise bence kobeninkinden daha iyiydi kobe dediğin gibi dengesiz attı yani girerse girer tarzında şansına girdi ama lebron tamamen istemli bi şekilde attı.

sabonis dedi ki...

değişik ve güzel bir bakış açısı.

biri sorumluluk alıp atıyor.
diğeri zorunluluktan.

ama sorumluluk atanın yaptığı işini kolaylaştırırken.
zorunluluktan atanın işi net olarak daha zor

bardağı boş mu dolu mu gördüğüne göre değişiyor =)