BIY AD

8 Ocak 2010 Cuma

Heat'in Amacı Ne?

Daha yeni Chalmers ile Arroyo arasındaki süre paylaşımı hakkında birşeyler karalamıştım. Şimdi de Heat, Nets'in kontratını satın alarak serbest bıraktığı Rafer Alston'ı eklemiş kadrosuna. Bu gece oynamayacakmış ancak bir sonraki maçta ilk 5'e yerleşmesi bekleniyormuş.

Chalmers benim çok beğendiğim bir oyuncu değildir. Ama geçtiğimiz sezon gösterdiği performansa göre, Heat'in ondan memnun olduğunu düşünüyordum. Ama bu sezon takımın kötü gidişatından dolayı Spoelstra onun yerine Arroyo'yu tercih etmeye başladı. Üstelik takım Arroyo ile çok daha iyi oynuyor. Şimdi bununla da yetinmediler ve Alston'ı aldılar. Arroyo - Chalmers ikilisinden kimin kalan oyun kurucu dakikalarını alacağı merak konusu. Normal şartlarda Chalmers'ın genç ve gelecek vaat ediyor olmasından dolayı bu rolü kapması lazım. Genç ve yetenekleri olan bir oyuncuyu bir anda 3-5 dakikalık sürelere mahkum etmek doğru hareket olmaz bana göre. Ama Arroyo'nun kalan süreyi alması için 2 tane neden var.

Birincisi yukarıda yazdığım gibi takımın onunla daha iyi oynaması. İkincisi ise Alston'ın da biraz Chalmers tipinde, biraz savruk oynayan bir oyuncu olması. Yani iki tane birbirine yakın tipte oyun kurucu ile oynamak riskli. Onun yerine yedek dakikalarını sağlam ve tamamen takım arkadaşlarını oynatmak prensibiyle parkeye çıkan Arroyo kapabilir. Bence Alston'a pek de gerek yoktu (Wade'in de 1 numara oynayabildiğini unutmayalım) veya ona gerek var idiyse Arroyo'nun kontratını yenilemek/garantiye çevirmenin gereği yoktu. Bana göre bu şartlar altında, takımın şu anki gidişatı için Arroyo, geleceği için ise Chalmers oynamalı. Eh bu sene de Heat'in playoff'larda yukarıları hedeflemediğini düşünürsek, bence Chalmers'ın en az 20 dakika (ki bu rakam çaylak yılına göre bile komik kalıyor) alması gerekiyor...

Heat'in bir sonraki maçında bakalım kim kaç dakika alacak?

3 FARKLI FIKIR:

Ty dedi ki...

Tum bu Quinn-Alston degisimini vergiden biraz da olsa para kurtarabilmek icin yapan bir takim, elinde sozlesmesini feshetme sansi bulunurken Arroya'nun kontratini garantiliyorsa, bu 3 guard'dan bir tanesi takasta kullanilacak demektir. Zaten Utah, Chicago ile beraber adi en fazla gecen takimlardan biri Heat takas senaryolarinda. Chalmers'i sutluyorlar; Koc memnun gozukmuyor. Entegre etmeye calismalari cidden iyi olurdu, zira simdi PG icin de yeni bir adam bulmalari gerekecek ve Cap'in bir kismi harcanacak. Chalmers tam aradiklari guard demisken, cok yazik oldu cidden. Sut atabilen, savunmada boy gosteren, bencil olmayan bir guard. Kolay degil bunlari bulabilmek.

Wade-Beasley ustunden Quentin Richardson-Jermaine O'Neal-Mario Chalmers'li bir takastan gelebilecek Hinrich, Deng, Boozer.

Tek bildigim sey, Riley takas yaparsa iyi bir ise imza atacaktir.

Major dedi ki...

alston çıkış yaptığı takıma döndü güzel olmuş onun adına. geçen sezon orlando finale kadar giderken nelson'ın yerine supermen gibi yetişerek takdirimi kazanmıştı. keşke nelson dönmeseydi de finalde de onu daha sık izleseydik..

Berkay dedi ki...

heat takasa girecek gibi gözüküyor, chalmers da takas değeri yüksek olduğundan onu kullanabilirler hatta herkesi kullanabilirler(wade hariç, qrich i de kimse almaz). ama takasa girebilecek takımlara bakarsak pek de iç açıcı değil gelebilecek adamlar, hinrich veya boozer heat'in derdine derman olacak oyuncular değil. deng'i de chicago vermez.