BIY AD

18 Ocak 2010 Pazartesi

Kendini Bilmek

Birçoğunuzun haberi vardır, nitekim üzerinden 3-4 gün geçti. Smaç yarışmasındaki 4 adet yerin sonuncusu için Eric Gordon ile Demar DeRozan çaylaklar All-Star maçının devre arasında kapışacaklar. İkisi de yanılmıyorsam 2'şer smaç yapacak. Her neyse konumuz o değil. Zaten DeRozan pota dibinden düz smaçlar basıp, Eric Gordon da inanılmaz yaratıcı birşeyler çıkarmazsa, DeRozan rahatlıkla kalmalı smaç finaline.

Konumuz Eric Gordon'ın açıklamaları. Smaç yarışmasına katılmak için DeRozan ile kapışacağını öğrendiğinde şunları demişti Gordon: "Şaşırdım denilebilir. Öyle iyi bir smaççı değilim. 2-3 maçta 1 güzel bir smaç basarsam basarım, o kadar. Ailem, benim 3'lük yarışmasına katılacağımı düşünüyordu. DeRozan müthiş atletik. Zaten onun oyun stili o. En iyi yaptığı şey smaç basmak." Ben de Gordon'ın isminin geçtiğini görünce haberde, tıpatıp şu açıklamalarının aynısını düşünmüştüm, hatta "Ne işi var?" diye de eklemiştim üzerine. Üçlükte yarışsa, daha mantıklıydı kesinlikle.

Aynı şekilde Durant de kendisine "Smaç yarışmasına katılmayı düşünüyor musun?" şeklinde soru soran basketbolseverlere blog'undan şunları demişti: "Ben kendimi iyi smaç basan bir oyuncu olarak görmüyorum. Maçlarda bile doğru düzgün smaç basmıyorum." Ardından da basına şu demeci vermişti: "Shannon Brown, LeBron, Gay, Dwight Howard, Nate Robinson, bu oyuncuların hepsi zirvede ben ise daha dağın eteklerindeyim, yeni yeni tırmanmaya çalışıyorum."

İnsanın kendisini tanıması ne güzel birşey ya hakikaten. Saygı duyuyorum bu şekilde açıklamalarda bulunan oyunculara. Aynı şekilde maç esnasında da yapabilecekleri ve yapamayacakları işleri ayırt ediyor bu oyuncular. İşte o zaman parkede hataları azalıyor ve üst düzey oyuncular olma yolunda ilerliyorlar. Ayrıca kendilerini tanımaları, eksiklerinin üzerine gidip çalışarak bu özelliklerini gidermelerini de sağlıyor. Durant'te bunu üçlüklerde gördük. Son zamanlarda da güçlenme çalışmalarına ağırlık vermiş.

Bu arada fotoğraftan gördüğünüz üzere geçen sene kazandığı "Eşşek" yarışmasına katılacakmış Durant bu sene de...

4 FARKLI FIKIR:

Burak Eren dedi ki...

Bu çaylaklardan falan önemlisi benim için LeBron'un katılıp katılmayacağı sorusudur. Geçen sene All-Star'da şovunu yapıp, milleti gazlarken iyiydi. Şimdi kaybetme korkusuyla katılmazsa eğer en azından gözümdeki prestiji yerlere iner.

BMamba dedi ki...

nate robinson,shannon brown,gerald wallace,demar derozan var slam dunk'ta official olarak açıklandı

sabonis dedi ki...

teşekkürler. nba benim bunu yazmamı bekleyip 1 saat sonra açıklamış hemen =P

ufak bir değerlendirme yazarım

LexLuthor dedi ki...

"eşşek" yarışması bence çok zevkliydi, umarım bu sene de geçen seneki gibi güzel olur :)