BIY AD

19 Ocak 2010 Salı

LeBron ve Tutulmayan Söz

Birçoğunuzun hatırladığı gibi geçtiğimiz seneki All-Star haftasonunda yaptığı bir röportajda gelecek sene kesinlikle smaç yarışmasına katılacağını söylemişti LeBron. Basketbolseverlerin ve medyanın büyük ilgisini çekmişti bu açıklamaları. Ne de olsa NBA'in en büyük 2 yıldızından ve en atletik 3-4 oyuncusundan biriydi LeBron. Elbette heyecan yaratacaktı. Ancak bu açıklamaya rağmen ben pek inanmamıştım katılacağına. Zaten geçtiğimiz ay içerisinde de "Bilmiyorum, son zamanlarda smaç yarışmasında sadece smacınız değil, şovunuz da önemli olmaya başladı, eski zamanlardaki gibi değil. Katılma ihtimalim %50." diye ağız değiştirmişti LeBron. Haklılık payı yok mu? Var ama bir de gerçek var: LeBron tutamayacağı bir söz verdi.

O noktada katılmayacağı zaten belli olmuştu. O nedenle dün smaç yarışmasına katılacak oyuncular açıklandığında LeBron'un ismini görmeyince hiç şaşırmadım. Yazımda da LeBron kelimesi geçmedi. Ama o yazıya gelen yorumların ardından LeBron'a da değinmek istedim.

Kimilerine göre LeBron kaybetmekten korktuğu için bu yarışmaya katılmıyor. Sonuçta kazanacağı pek birşey yokken kaybedeceği şeyler var bu yarışmada. Kimilerine göre aynı nedenle sponsorları istemiyor LeBron'un smaç yarışmasına girmesini. Bu durumda LeBron'un katılmamasını anlayışla karşılarım. Ama aynı kaset olayında olduğu gibi James yanlış bir strateji izliyor. Bir oyuncunun bu şekilde tutamayacağı sözler vermesi itibarını sarsar. Hatta "korkak" yakıştırılmalarının artmasını sağlar. Hiç yoktan insanların hayal kırıklığına uğramalarına ve oyuncuya antipatiyle bakmalarına neden olur.

Bu arada dedikodulara göre smaç yarışmasına günler kala LeBron'un katılacağı açıklanacakmış. Tabii muhtemelen sadece dedikodu olarak kalacak.

5 FARKLI FIKIR:

Dodosuke dedi ki...

smaç yarışması hakkında lebronun düşünceleri gayet doğru ve zaten Dwight Howard veya onun gibi büyük isimler olmadığı için sponsorlarının da istememesi gayet normal.Kazanma veya kaybetmeyle alakası olduğunu hiç sanmıyorum çünkü zaten lebronun bir smaç yarışmasında kaybetmesi hayal olurdu.Nasıl boksta low rank boksörler şampiyonları challenge edemiyorsa burda da Lebronun nate robinson gibi yalan bir şampiyonun , shannon brown ve demar derozan gibi küçük isimlerin olduğu bir yarışmada olması saçma olurdu.

calvin dedi ki...

lebronun kaybetmesi imkansız. oylar nba.com'dan veriliyor artık. nate robinson bile o şekilde kazandı.

Semih. ~ dedi ki...

dodo 'ya katılmakla beraber, skindirik nate robinson kutu üstü smacını görmekten bıktık lanet olsun, artık tek isteğim lebron katılsada 3 4 tane nate robinson kişisi üstünden smaçlasa da yüzünü görmesek şu herifin bidaha. 4. ard arda katılımı oluyor sanırım.(1i kazandığı için mecburiyetten)

Adsız dedi ki...

Smaç yarışması zorluk ve estetiğin birleşimi olarak değerlnedirilmeli. Nate Robinson'a kin kusuyorsunuz ama bu adam 1.74 boyunda 1.92 boyunda olupda kariyeri boyunca smaç yapmayı başaramamış binlerce basketbolcu var.(misal ufuk sarıca). Bu adam ufacık elleriyle topa hakim olup kendi boyunun 2 katı noktaya değebiliyor. bacak arası 360 smaçlar yapabiliyorsa bir zahmet biraz saygı duyun. Bana göre 2.00 üzerinde herhangi birinin yaptığı smaçın estetik olması imkansızdır. bu nedenle smaç yarışmasına katılmalarıda abesle iştigaldir.Buna Lebron'da dahil. Kobe, Wade, carter'ın smaçlarındaki estetği lebronla kıyaslamam bile.

zenmaster dedi ki...

benim gözümde lebron şuan korkağın tekidir. kendine yediremediği için çekilmiştir yarışmadan hatta adam felanda değildir bu yaptığı adamlığada yakışmaz. anca maçlara bam güm vurur smaçları şuraya çıkıp kendini ispatlıyamıyorsa adam felan değildir benim gözümde.