BIY AD

17 Ocak 2010 Pazar

Pivot Ayağı ve Hakemler

NBA'de 3 adımla turnikeye girilmesine veya topu koşarken alıp 2-3 adım atıp sonra sektirmeye başlanılmasına alışığız. Hakemler bunlara steps çalmıyorlar. Özellikle LeBron'a bu konuda ekstra 1 veya 2 adım hakkı tanındığına çok kereler şahit olduk. Ama daha yeni paylaştığım bir stepsi varıd LeBron'un, durduğu yerden iki adım atarak 3'lüğün gerisine çıkmıştı. Bunun nasıl çalınmadığına şaşmış kalmıştım. Başka maçları izlerken gözüme çarpan 2 pozisyonu daha paylaşmak istedim.


Link

İlk örneğimiz Stephen Jackson. Pivot ayağına dikkat edin. Sonra 'yeni' pivot ayağına dikkat edin tam topu sektirmeden önce. Bu kadar açık 2 ihlali nasıl göremiyor 3 hakem anlamak mümkün değil.


Link

İkinci pozisyonda da aynı şekilde Dwight'ın başta belirlediği pivot ayağına dikkat edin. Bir anda vazgeçip diğer ayağını pivot olarak kullanmaya karar veriyor... Tabii pozisyondaki hakem hatası bununla da sınırlı kalmıyor. Lamarcus Aldridge'in önce çaldığı, ardından 3 kere sektirip, üstüne bilerek Bayless'a aktardığı topta hakemler topun kontrolünün Portland'a geçmediğine karar veriyorlar. Bayless topa bakmadan direk tek elle alıp zıplamaya çalıştığı için bedava 2 sayıyı kaçıran taraf Portland ama top hiç onların kontrolüne geçmemiş. Vay canına. Bunun üzerine Magic'e sadece 1 saniye kalıyor hücum etmek için. Sonra Nelson kılpayı farkla ufak çaplı bir mucizeyi gerçekleştiremiyor...

Ama benim anlamadığım şey hakemlerin nasıl bu pozisyonları atladığı. Hiç mi ayaklara bakmıyorsunuz be kardeşim? Tabii bu konuda Majerle'nin ünlü dansını hatırlatmadan olmaz.

5 FARKLI FIKIR:

anilka23 dedi ki...

jackson'ınki fena... Son zamanlarda yazılarımda hep övgüyle söz ediyordum fakat bunu gördüm gözümden düştü :)

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=xN_ljDfevB0

calvin dedi ki...

maggettenin 6 stepsi var tek pozisyonda. 3 kere değiştiriyo pivot ayağını. bide andre millerın stepsi var akıllara zarar. işte link:

http://www.youtube.com/watch?v=eWsDfnnlvbo

sabonis dedi ki...

maggette'ninki de baya ünlü evet. ama yazı içinde dediğim gibi 4 adımlı turnikelere artık baya alıştık =)

o konuda lebron'un da üstüne yoktur. daha önce paylaşmıştım. topu alıp sektirmeden 4 adım atıp sektirmeye başlamıştı bi de. hadi turnikeye girse neyse.

Adsız dedi ki...

Avrupa'da adamın gözünün yaşına bakmıyorlar yav. NBA'deki bu rahatlığa alışmış Ukiç, Zalgiris maçında steps manyağı olmuştu en taze örnek.