BIY AD

18 Ocak 2010 Pazartesi

Smaç Yarışmasına Katılacaklar Belli Oldu

Shannon Brown, Gerald Wallace, Nate Robinson ve DeRozan/Eric Gordon ikilisinden biri. Gordon ile DeRozan'ın çaylaklar maçının devre arasında bu son kontenjan için kapışacaklarına 1-2 saat kar önce şurada değinmiştim. Dikkat bu post bol sayıda göz zevkinize hitap edecek video barındırıyor. Uyarmadı demeyin.

Kısaca bir bakalım yarışmacılara. Bir kere Shannon Brown geçen sezonun sonlarında ve bu sezon yarattığı hava ile kesinlikle favori. Bana göre bu dörtlünün içinde ağızları en çok açık bırakan/bırakacak smaçları vuran kendisi. Halbuki Shannon Brown biraz da boyunun kısa olmasının verdiği avantajla etrafındakileri etkilemeyi başarıyor. Sadece yarattığı hava bence favori olmasını sağlıyor. Blog'da daha önce paylaştığım, o günün yanılmıyorsam 2 numarası olan smacı:


Link

Gerald Wallace'ın da atletik yeteneklerini ön plana çıkaran bir oyuncu olduğu biliyoruz hatta bu konuda NBA'deki en iyilerden biri ama bunları smaçlarından çok bloklarında ve ribaundlarında kullanıyor. Yine de kariyeri boyunca pek çok etkileyici smaca imza atmış bir isim olduğunu ve 8 yıl aradan sonra smaç yarışmasına döndüğünü unutmayalım. Artık ismi bütün lig tarafından da biliniyor. En beğendiğim smaçlarından biri:


Link

Yukarıda link'ini verdiğim yazıda DeRozan'ın rahatlıkla smaç yarışmasına katılmaya hak kazanacağını düşündüğümü söylemiştim. Bana göre sürpriz yapabilir. Gerçekten müthiş zıplıyor çaylak oyuncu. Zaten 2008 yılında McDonalds'ın liseler arası yaptığı smaç yarışmasını da kazanmış.


Link

Nate Robinson'ı en sona bıraktım çünkü bıktım artık bu adamdan. Geçen sefer kazandıktan sonra Gerald Green'e yenilmişti, bu sefer de aynısının olacağını ve bir daha da katılmayacağını düşünüyorum/umuyorum. Fazlasıyla kendini beğenmiş bir adam ve maalesef sadece New York'tan değil, bütün Amerika'dan bir hayli oy alıyor.

Yarışmada elbette yaratıcılığınız ve yaptığınız smaçlar etkili. Ama bu iş biraz da kendini jüriye ve seyircilere satmakla alakalı. Dwight Howard gibi smaç basmadan bile kazanabiliyorsunuz yeterli şovu yaparsanız ve sempatik bir oyuncuysanız. Veya Rudy Fernandez gibi ilk turun hatta belki de gecenin en iyi smacını basmanıza rağmen eleniyorsunuz:


Link

14 FARKLI FIKIR:

Ahmet dedi ki...

lebron geçen sene katılıcam demiştim noldu katılmıyor mu?

Burak Eren dedi ki...

LeBron yemedi tabi.

Erchamion dedi ki...

LeBron katılıyorum demişti yanılmıyorsam geçen yılki yarışmada? Ne oldu o iş?

Adsız dedi ki...

yine mi nate rabinson

Semih. ~ dedi ki...

lebron kayıplarda

aramis dedi ki...

Lebron??

Yeter ama artik..

Ömer dedi ki...

Bu yarismayi kazanana odulun haricinde bir miktar para veriyorlar mi?

Bu Robinson niye zirvede birakmiyor, niye her sene katiliyor anlamiyorum valla.

Fanatik Basket dedi ki...

Alternatif Spor Medyası, Bloglar.. Basketbol ve spor bloglarına dair her şey bu yazıda..

http://www.fanatikbasket.net/blog.asp?id=274

raicem dedi ki...

para ödülü veriliyor ancak hiç bir zaman oyuncular o parayı almıyor direk bağışlanıyor çeşitli kurumlara. Hatta geçtiğimiz yıllarda bi oyuncu "ben paramı alır giderim arkadaş" demişti baya bi olay oldu

Adsız dedi ki...

Smaç yarışması zorluk ve estetiğin birleşimi olarak değerlnedirilmeli. Nate Robinson'a kin kusuyorsunuz ama bu adam 1.74 boyunda 1.92 boyunda olupda kariyeri boyunca smaç yapmayı başaramamış binlerce basketbolcu var.(misal ufuk sarıca). Bu adam ufacık elleriyle topa hakim olup kendi boyunun 2 katı noktaya değebiliyor. bacak arası 360 smaçlar yapabiliyorsa bir zahmet biraz saygı duyun. Bana göre 2.00 üzerinde herhangi birinin yaptığı smaçın estetik olması imkansızdır. bu nedenle smaç yarışmasına katılmalarıda abesle iştigaldir.Buna Lebron'da dahil. Kobe, Wade, carter'ın smaçlarındaki estetği lebronla kıyaslamam bile.

Erchamion dedi ki...

Dominique Wilkins 2.03m.
Julius Erving 2.01m

Smaç işinde çıtayı belirlemiş adamlar bunlar.

zenmaster dedi ki...

Brown favorim o ayrı konuda bu lebron basketbolseverlere katılıcam diyip umut dağıttıktan sonra böyle döneklik yapması adamlığa sığmaz. lebron adam felan değildir maçlarda vurur anca smaçlarını..

LeDansöz James seni...

Absürd dedi ki...

Nate'i sadece kaan kural dediği için sempatik bulmayanlardan bıkmış durumdayım ancak bir knicks hayranı olarak nate'i görmekten bıktım ne diyeyim yani çok güzel smaçlar basıyor ancak 3 oldu bu, ben en çok lisede olduğu gibi shannon brown vs lebron görmek izlerdim orada lebron yenmişti belki bu sefer kaybederim diye düşünüp vazgeçmiştir.

Xscape dedi ki...

sadece kaan kural dedigi icin ?! bu adamin antipatikligi daha 2-3 sene evvelki ny-denver macindaki kavgadan tescilli, ustune smac yarismasinda yaptigi maymunluklar tuz biber ekti. bir smaci 30-40 defa denemesi... tamam herif iyi smac basiyorda yeter yani, palyacolugun da bi siniri var.