BIY AD

29 Ocak 2010 Cuma

Top !


Link

Ahaha. Bayıldım. Dün gece %50 isabetle (10 maçtır ulaşamadığı bir isaber oranı) 26 sayı, 11 ribaund yaparak sezonun en yüksek rakamlarına ulaşan Hidayet'e maçtan sonra sormuşlar "Bugün senin kendini bulmanı sağlayan şey neydi?" diye, Hidayet'in cevabı tek kelime:

- Top... (Muhabir afallıyor, 4-5 saniye birbirlerine boş boş bakıyorlar, Hedo "Ne yani anlamadın mı?" dercesine kafasını yana doğru eğiyor)
+ Top elindeydi ve bunu değerlendirdin?
- Evet başka diyecek birşeyim yok.
+ Top elindeydi ve pozisyonlar yaratıp skor ürettin?
- Evet.

Harika bir röportaj olmuş. Triano'ya seslenmiş Hedo resmen. Zaten daha önce topla oynayamadığı için mutsuz olduğunu açıklamıştı ve ben de ufak bir değerlendirme yazısı yazmıştım konuyla ilgili. Maçı izlemedim ama asist sayısı da 2 yerine 4-5 olaymış daha bir güzel olacakmış. Sevinçliyim tabii sezonun en iyi maçını çıkardığı için Hedo. Top ona teslim edildiğinde takımını nasıl yönettiğini biliyorduk. İnşallah hep böyle devam eder. Ama her gece Knicks'le karşılaşmayacaklar o da bir gerçek.

13 FARKLI FIKIR:

siriusjames dedi ki...

Muhabirin anlamadığından değil sabonis, "ball" başka anlama da geliyor. Biliyorsundur sen de sanırım ama onu bildiğini belirten bir şey okuyamadım yazıda o yüzden belirteyim dedim.

Ball dediği için dumur oluyor ve durumu toparlamaya çalışıyor :))

Adsız dedi ki...

iste gunun yaran utube yorumu:

Hedo communicates like Tarzan...

Me Hedo, Give me BALL! I score, I smile!

Adsız dedi ki...

siriusjames söylemiş ama bugün taşaklı oynadım gibi de algılanabilir. ama 4-5 saniyelik sessizlik, spikerin afallaması bitirdi beni.

sabonis dedi ki...

ben çok da sanmıyorum o anlamda dediğini ama muhabirin afallamasından dolayı komik oluyor işte sanki o anlamda söylemiş gibi.

belki de gerçekten o dediğiniz anlamıylsa söylemiştir ama bunu bilmemize pek imkan yok =)

Adsız dedi ki...

o anlamda söylememiştir ama argodaki anlamı yüzünden bir ihtimal böyla anlaşılmış olabilir. yoksa hidayet öyle birşey demez herhalde canlı yayında. tahminimce top beni sevdi demek istedi ama onu da diyemedi.

DJAN dedi ki...

olayın asıl manyak tarafı HIDO roportaja cıkmak ıstemıyor cok sınırlı gorunuyor muhabır elınden tutuyor hıdayet bosh u alın tarzında bı bakıs atıyor soyunma odası cıkısında sonra kolundan cekıp dırek yayına alıyorlar
mac boyunca ozellıkle son ceyrek bosh un ust uste 5 6 hucum top kullandıgı dusunulurse kazan kaynıyor gıbı

...S.f.R... dedi ki...

Hedo son derece haklı dünkü maçta mükemmele yakın oynadı sadece 3. çeyrekte 3 tane smaç bastı ki kolay smaçlar değildi. Nba tv yorumcusu bile Torontolu yorumcunun 'Hedo nun bir çeyrekte 3 smaç basması kıyamet alameti olmalı' diye yorum yaptıgını söyledi. Hal böyleyken Hedo çok iyi bir günündeyken son dakikalarda neredeyse bütün topları Bosh'un kullanması ki çogunu ya kaçırdı ya da top kaybı yaptı 24 te 10 isabet le oynayıp 6 top kaybı var. Buna ragmen sonlara dogru attığı bir basketle de maçın kahramanı gibi görülmesi Hedo'yu sinirlendirmiştir.

Adsız dedi ki...

abi hidayet bütün sezon yattı, şu ana kadar 1 tane iyi maç oynadı. diğer tarafta takımın tek starı bosh var. bütün sezon takımı taşıdı, son topları herhalde o kullanacak. birde sanki rezil oynarken istemiş gibi son topları anlatmışsınız. adam 27 sayı, 15 rebound yapmış.

PIERREMANU dedi ki...

Hidayet kendisinden zaman zaman Hido değil bilmem kaç milyon dolarlık adam diye bahsedilmesini ve kendisine yönelik eleştirileri protesto ediyor olabilir mi? Röportaja da zorla geldi çünkü ve dalga geçer gibi lütfen konuştu.

...S.f.R... dedi ki...

Adsız nickli arkadaş ben Bosh rezil oynadı demedim 24 te 10 la oynadı dedim. Yani Chris Bosh Bargnani,jack,weems ve johnson' ın toplamıyla aynı sayıda şut attı herhalde o kadar şut atarsa 27 sayı atacak. Benim eleştirim evet Hedo sezon boyunca kötüydü ama dün ne kadar çok oynamak istediği her halinden belliydi. Son dakikalardaki tüm topları Bosh' un kullanması bence yanlıştı ve Hedo da buna kızdı.

Adsız dedi ki...

@s.f.r

adsız olarak devam ediyorum, şöyle bak olaya kobe bryant kendi adına ortalama bir maç çıkartırken, shannon brown çok iyi oynuyor o maçta, çekişmeli bir maç oluyor. sence son topları brown mı kullanır? tabi biraz abartılı örnek oldu ama yıldız oyuncu kullanıyor her daim bu durumda son topları. nba kuralı gibi birşey. ayrıca hidayet son dakikada kötü kullansaydı, neden bosh kullanmadı denecekti. bu biraz da haketme meselesi, ayrıca lakers maçının son topunu hidayet'e teslim etti bu takım birkaç gün önce. sırf bu yüzden hidayet'in bozuk atacağını sanmıyorum, takım kimyası ve kendi konumu ile ilgili sıkıntıları var bence.

Absürd dedi ki...

Hedo'nun 4. çeyrekte çok dikkatimi çeken bir pozisyonu vardı yataktan kalkıp hemen yazacaktım sana ancak üşendim :) 4. çeyrek'te bosh'un kaçırdığı hedo'nun lee'nin üstünden tip'lediği bir pozisyon var lütfen tekrar'larda o pozisyonun başını dikkatli izleyin, top elinde olan kim olduğunu hatırlayamıyorum sağa doğru gidiyor hedo ise sol tarafta bomboş bekliyor guard kişisi 2 kişinin üstüne gidiyor pozisyon geçiyor hedo ise elleri havadayken yere indiriyor başını sallıyor çok dikkatimi çekti baya baya tepki gibi geldi bana.

...S.f.R... dedi ki...

Adsız arkadaşım nickin değişmedikçe mecburen aynı şekilde hitap etmeye devam edicem :) Kobe Bryant örneği biraz uçuk olmuş :) Sonuç ta Bosh' un Kobe Bryant gibi bir misyonu oldugunu sanmıyorum. Ayrıca Hedo' nun lakabının Mr.4 quarter oldugunu biliyorsundur. Kötü oynamasına ragmen Lakers macında oldugu gibi maçın sonlarında dogru tercihi yapabiliyor. Hedo Orlando da yıldız değildi hatta Howard,Nelson ve Lewis' in gerisinde kalan bir oyuncuydu ama kritik toplar hep Hedo'nun elinde olurdu takımın yıldızı kim diye bakılmazdı. Zaten Toronto da Hedo'nun bu özellikleri için 50 milyon dolar verdi. Ancak Torontonun bunu maalesef şimdilik çok fazla olumlu yönde kullandılarını söyleyemek zor.