BIY AD

18 Şubat 2010 Perşembe

17 Şubat'tan Notlar

Memphis Glizzlies-Toronto Raptors
Maçın ilk yarısını izlerken maalesef uykuya yenik düşmüşüm ama yine de maçtan bazı notları yazmak istedim.

İlk çeyreğe Memphis çok hızlı başladı. Bargnani’nin içerideki yumuşaklığını kullanarak Gasol ve Randolph’la üst üste sayılar bularak üstünlüğü erkenden ele geçirdiler. Yanılmıyorsam bir ara 15-3 öne geçmişlerdi hemen maçın başlarında. Toronto hücumu ise olması gerektiği gibi düzgün işleyemiyordu çünkü çok dağınık oynuyorlardı. Çeyreğin sonuna doğru Raptors yedeklerinin girmesiyle hücum ve savunmada biraz toparlandı takım ve çeyreği büyük bir farkla bitirmekten kurtuldular.

İkinci çeyreğe girerken Memphis’in Randolph hariç skor üretebilecek hiçbir oyuncusu kalmamıştı sahada. Adeta duvara tosladı Grizzlies hücumu ve bu duvarın oluşmasında Toronto oyuncularının pek bir katkısı olmadığını söylemeliyim. Sanırım Raptors bir ara öne geçmişti bu çeyrekte, ben de o civarlarda uyuya kalmışım. Neyse, Memphis bu noktadan sonra tekrar maça dahil olarak ilk yarıyı 49-47 önde kapamış.

İkinci yarıda maç başa baş gitse de Toronto’nun tüm ilk beş oyuncuları sahadayken en kötü performanslarını gösterdiklerini görüyoruz. Ancak Amir Johnson ve Calderon kenardan takımlarına müthiş katkı sağlamışlar. İstatistiksel olarak görmek fazla mümkün değil ama Toronto’yu toparlayan kesinlikle bench oyuncuları olmuş maçta. Karşılaşmanın sonuna doğru Toronto 5 sayı üstünken Mayo’nun top oyuna girdikten hemen sonra attığı üçlüğü ve ardından Toronto’nun bir sonraki hücumdan yararlanamamasıyla hızlı hücumda Zach Randolph’tan yedikleri sayı, eldeki maçın uzatmaya gitmesine neden olmuş Toronto adına.

Uzatmada Raptors’ın iki basketi de Antonie Wright’tan gelmiş ama zaten şutların çoğunu da o kullanmış son çeyrekte. Toronto plansızlıktan mı yoksa çaresizlikten mi böyle bir yola gitti bilmiyorum.

Chris Bosh maçı 22’de 11’le 32 sayıda tamamlamış. İlk çeyrekte sadece 2 sayısı vardı, ilk yarının sonlarına doğru biraz daha iyiydi. Sonradan toparlanmış ve takımına önderlik etmiş skor bakımından. 10 sayı 4 asist 2 de bloğu var.

Memphis’te Randolph’un 24, Gay’in 17’de 10’la 29 ve Mayo’nun 22 sayısı var.

Günün hayvan performansları:
Dwight Howard iki pota altında da rakiplerine dehşet saçmış. Detroit’e karşı ilk oynadıkları maçta 6 faul aldığı için çok az süre oyunda kalabilmişti ancak hemen ardından yine Detroit’le yaptıkları maçta intikamını almıştı. Bu sefer seviyeyi daha da arttırarak 16’da 11’le 33 sayı atmış ve 17 ribaund almış. Yetmemiş tam 7 tane blok koymuş rakiplerine. 3 asisti ve tek top kaybı var sadece. Orlando’nun kazandığını söylememe gerek yok herhalde.

Wizards’ın tüm takımı boşaltma politikasına karşı Blatche “çekilin ben varım” diye çıkışmış, lafını 33 sayı 13 ribaundla bitirmiş. Sezon başında da buna yakın birkaç maç görmüştük ondan. Ancak ne kadar dengesiz bir oyuncu olduğunu bildiğimiz için bu performansının fazla uzun süreceğini düşünmüyorum. Ayrıca maçta McGee’nin de 10’da 7’yle 14 sayı 11 ribaund (6’sı hücumda) ve 5 bloğu var. Bakalım Wizards’ın gelecek vaat eden gençlerinin bu yükselişi tek maçlık mı, ileriki günlerde göreceğiz.

Derrick Rose, New York deplasmanında 19’da 10’la 27 sayıya ulaşmış. Tabii Knicks’e karşı diğerlerine nazaran çok daha kolay olsa gerek bunu yapmak. 6 asisti 4 ribaundu var. Bulls oyuncuları New York’a karşı ribaundlarda üstünlük kurmuş diğer çoğu takım gibi. Çaylak Gibson’ın 14 sayı 3 bloğunun yanında, 16 ribaundundan tam 11’i (on bir!) hücumdan gelmiş. Brad Miller’ın da 13’te 6’yla 21 sayı 10 ribaundu var. Luol Deng 27 sayıya skora katkı yapan bir diğer isim.

CJ Watson, Sacramento karşısında tam anlamıyla coşarak 23’te 16’yla 40 sayı atmış. Hem de üstüne 7 ribaund 6 asist 2 top çalma eklemiş. Bu arada belirteyim, Watson sadece 3’te 2 üçlükle bulmuş bu 40 sayıyı. Maçı sıkıcı bulduğum için kalkıp izlememiştim ama garip şeyler olmuş yine. Diğer istatistiksel olarak hayvan performans da Step Curry’den gelmiş. 15’te 10’la 24 sayı, 15 asist ve 3 top çalması var çaylak oyuncunun.

Parker zaten maçı Spurs’e kazandıran isimmiş ama diğer ilk 5 oyuncularından toplam 20 sayı gelince daha da etkileyici kılıyor onun 28 sayılık. Onun dışında 3 ribaund 1 asist, pek hayvan diyeceğimiz performanslar değil.

Al Horford, 200’üncü NBA maçında bizlere hem ne kadar efektif olabileceğini, hem de Camby’siz Clippers pota altının ne kadar yara aldığını göstermek istemiş. 15’te 12 isabetle 31 sayı atmış Horford Clippers potalarına. Ayrıca Josh Smith de 20 sayı 7 asist 9 ribaund ile etkileyici bir performans göstermiş. Hawks, önde götürdüğü maçı zorlanmadan kazanmış.

Boşa kürek çekenler:
Rip Hamilton kötü şut attığı birkaç maçın ardından nihayet ritmini bulmuş ve 18’de 12’yle 36 sayı göndermiş Magic potalarına. Ancak Dwight Howard’ın azman oyunu karşısında zayıf Pistons’ı kurtarmaya yetmemiş onun bu performansı ve 91-116 malup ayrılmışlar Orlando’dan.

Amar’e, Phoenix formasıyla oynadığı belki de son maçta 23’te 12’yle 30 sayı 14 ribaund ve 3 blokla oynamış. Güçlenmiş Mavericks’e karşı kazanamamışlar yine de.

Günün X-faktörü:
Utah deplasmanda ve yorgundu ama Millsap pek öyle değilmiş, 13’te 11’le 24 sayı atıp 8 ribaund alarak yine kenardan taşımış takımını. Böyle müthiş bir tempo yakalayınca Utah takım olarak, takas da yalan oldu gibi gözüküyor. Erken konuşmamak lazım yine de.

Jason Kidd 18 sayı 10 asist 7 ribaundla eski günleri andırmış, yetmemiş 7 top çalmayla kariyer rekoru kırmış. Kariyerinde bu güne kadar bir maçta 7 top çalmaması epey garip geldi bana, rekor daha yüksektir diye düşünüyordum. Daha önce 24 maçta da 6 top çalmaya ulaşmış kendisi. Neyse efendim tebrikler kendisine.

İyi mi kötü mü:
Duncan, 23’te 4’le oynadığı için hayvana alamayacağım fakat 26 ribaund nedir öyle? Hele bir otur soluklan derler adama. 11 hücum ribaundu var, başarısız sayılan şutların bir kısmının da tiplediği toplardan geldiğini düşünmek zor değil. Hatırlarsanız kariyer rekorunu da bu sezon 27 ribaund alarak kırmıştı Duncan. Ayrıca 5 asist 2 top çalma 2 blok da eklemiş Duncan bunca ribaundun üstüne. Maçı izlemeden konuşmamak lazım ama gerçekten etkileyici rakamlar. Tabii 23'te 4'ün de komik ötesi bir isabet oranı olduğunun altını bir daha çizeyim. 20 şut kullandığı hiçbir maçta %20'nin altında kalmamış Duncan bugüne kadar. Kariyerinde bir ilk...

Bizimkiler:
Hidayet kariyerinin en kötü maçlarından birini, belki de birincisini oynamış dün gece. 29 dakikada 1 sayı 2 asist 1 ribaund 1 top çalma 3 top kaybı… Benim bildiğim Hidayet kesinlikle böyle bir duruma düşmezdi, ancak sezon başından beri benim bilmediğim Hidayet olduğu için artık ne yapacağını kestiremiyorum. İzlediğim bölümlerde eline çok az top geldi, bunu söyleyebilirim. Saha içinde de hiç mutlu gözükmüyor maalesef. All-Star’dan sonra açılır diyorduk ama korkarım artık geç.

Mehmet dün iyi bir oyun sergilemişti fakat bugün eski kötü performansına geri dönmüş. 7’de 3’le 10 sayısı 8 ribaundu var. 5 de top kaybı yapmış milli oyuncumuz New Orleans karşısında.

Ersan, erken kopan Houston maçında 20 dakika süre almış. 6’da 3’le 7 sayı atabilmiş milli oyuncumuz, 2 ribaund 2 asist 2 de top çalması var

5 FARKLI FIKIR:

tolga dedi ki...

dünkü toronto maçında jack yerine çoğunlukla calderon oynadı dolayısıyla hido'ya nerdeyse hiç top gelmedi. calderon ve hedo'nun kesinlikle yan yana oynatılmamaması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.

PIERREMANU dedi ki...

Maçın sonlarında Hidayet'e her top gelişinde yuhalandı mı yoksa yarı uykulu yarı uyanık bana mı öyle geldi?

heavyblitzer dedi ki...

Hazır televizyonda toronto maçı varken hevesle açtığım televizyonu maç sonunda toronto nun oyunundan sebep sinirle kapattım.Hidayet zaten maç başından beri sanki acı çekiyormuş gibi oynuyordu.Maske onu çok rahatsız ediyor kendi söylüyordu gerçektende yüzünden anlaşılıyor.Özelliklede uzatmada çok kötü organize olan bir raptors vardı akıllara zarar. inşallah hido da bu günü tez elden hafızadan siler raptors da yoluna iyi şekilde devam eder.

Adsız dedi ki...

Hido NBA'de gidebilceği en yanlış takıma gitti. Zamanında çok söyledik ama dinletemedik para herşey değildir.

Onur dedi ki...

yanlış anlaşılmasın uyuzluğuna demiyorum ama toronto-memphis maç bölümünde birkaç yazım hatası var