BIY AD

3 Şubat 2010 Çarşamba

2 Şubat'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
LeBron James %50’yle 22 sayı 15 asist 6 ribaundla oynamış. Önemli olanı tabii ki kariyer rekorunu egale eden 15 asisti, acaba LeBron maçtan önce mi karar veriyor ne üzerine yoğunlaşacağını merak ediyorum bayadır. Cavaliers’ın 5 oyuncusu çift hanelere çıkmış, maçı yorgun Glizzlies’e karşı beklenenden de rahat kazanmışlar.

Durant de 33 sayıyla oynamış 18’de 9’la, 11 ribaundu 3 asisti 2 de top çalması var.Yine kaçırmadan 14 sayısını serbest atışlardan bulmuş. Hatırlatma: Durant 22 maçtır 25 ve üstü sayı atıyor, bunların 18'inde de 30'un üzerine çıktı. Son çeyrekte maçı beraberliğe kadar getiren Hawks'u yenmeyi başardılar. Hawks'da Josh Smith ise 1000 bloğa ulaşan en genç oyuncu oldu dün gece Krstic'e yaptığı blokla.

22 sayı 11 ribaund 5 blok normal Howard’dan alışık olduğumuz performanslar ama buraya yazmak istedim çünkü benim izlediğim bölümlerde Bogut’u sahanın iki tarafında da eziyordu tam anlamıyla. 22 sayısını 10’da 7’yle atmış, 6 top kaybı kötü ama olsun. Orlando’da Carter da yaşam belirtileri göstererek 17 sayı 10 ribaund 7 asistle oynamış. Geri dönüyor mu ne?

Boşa kürek çekenler:
Joe Johnson’ın 20’de 13’le 37 sayısı var Thunder’a karşı. Bunların tam 14’ü üçüncü çeyrekte gelerek farkın açılmasını engelleyen sayılarmış. Çekişmeli geçen maçta Hawks son çeyrekte skoru eşitlemeyi başarabilseler de Thunder oyuncuları farkı yine açıp maçı kazanmışlar son çeyrekte.

Hidayet’in oynamadığı maçta Toronto’da Chris Bosh 35 sayı 15 ribaudla maçın iki yönden de lideriymiş. Bargnani’nin de 21’de 14’le 34 sayısı var. Tabii hem çok kötü savunma yapıp hem de diğer oyunculardan yardım alamayınca malubiyet kaçınılmaz oluyor.

Takip edebildiğim bölümde Nets’in Pistons’a üstünlüğü vardı ama alışılageldik şekilde yenilmiş New Jersey takımı. Brook Lopez 27 sayı 7 ribaundla oynamış, Devin Harris de ona 24 sayı 14 asistiyle yardımcı olmuş. Maçın bitimine 18 saniye kala Hamilton’ın kaçırdığı serbest atışla 3 sayı geride olup maçı uzatmaya götürme şansı yakalayan Nets’te Devin Harris o kadar alakasız bir üçlük göndermiş ki daha 10 saniye kala, New Jersey’nin umutsuzluğunun tablosunu çizmiş adeta. Maçı 97-93 kaybetmişler.

Monta Ellis 22’de 13 isabetle 34 sayıyla alıştığımız performanslarından birini sergilemiş ve alıştığımız şekilde yenilmiş Golden State. Houston asla tersine izin vermezdi kendi evinde Warriors’a zaten. Ayrıca maçtan diğer bir bilgi; George Karl’ın oğlu Coby, Golden State formasıyla çıktığı ikinci maçında 12 sayı 7 ribaund ve hatta 7 asistle oynamış. Kariyer rekorları tabii ki.

Takımı baltalayanlar:
Zach Randolph, uzun süredir sergilediği canavar performansından sonra sezon başlamadan önce herkesin ait olduğunu düşündüğü yere geldi. Kendisi adına geçici olur bu umarım, yorgunluğuna veriyorum. 14’te 3’le 8 sayıda kalmış sadece, 5 ribaundu var. 4 top çalması iyi tabii ama 5 top kaybı yapınca aynı çekiciliği olmuyor.

Indiana’da hayvan olarak gösterebileceğimiz biri yok. Öne çıkan istatistiklerden Granger’ın 23 sayısı ve Murphy’nin 20 sayı 14 ribaundu var. Ama Raptors defansının etkisiyle bu maçta tam 7 oyuncuları çift haneli sayı üretmiş. %52’yle şut atmışlar takım olarak ve toplamda 130 sayı. Kısacası Raptors defansı, Raptors'ı baltalamış. Bunun yanında Antonie Wright birkaç gün önce övdüğüm Toronto bench'inden gelip bu sefer 8 atışında da isabet bulamamış. Serbest atışlarla birlikte sadece 4 sayı bulabilmiş Wright, 4 asisti 1 de top kaybı var.

Günün X-faktörü:
Carl Landry, bu sezon epey alıştığımız şekilde yine kenardan gelip galibiyette büyük pay sahibi olmuş; 6/9 saha içi, 12/13 serbest atış ile toplam 4 şut kaçırıp 24 sayı atmış. 12’si son çeyrekte gelmiş bu sayıların. 5 de ribaundu var. Ona ek olarak da maçta Brooks’un 24 sayı 8 ribaund 6 asisti var.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

lebron maçın başlarında hep takımı oynatıyor, tabi tüm maç boyunca yapıyor bunu ama maçın başları ağırlıklı olmak üzere. bu sayede hem bu sayede son periyoda daha zinde giriyor hem de takım arkadaşlarını soğutmuyor. fark ettiyseniz zaten genelde ilk yarı daha çok asist yapıyor. hatta bazen ilk çeyrek yaptığı asist sayısı kadar bile yapamıyor geriye kalan 3 çeyrek de.

lebron'un asist krallığında önünde olan oyuncular:

chris paul
nash
rondo
deron
kidd

hepsi de bu işin en iyileri. önündeki adam kidd şu an, ironik bayağı.