BIY AD

1 Şubat 2010 Pazartesi

Chris Paul 1-2 Ay Yok

Chris Paul, 2 maç evvel Bulls'a karşı David West'in topu kenardan oyuna sokarken attığı saçma sapan bir pası kurtarmak için, topun peşinden kameramanların üzerine doğru atlamıştı. Bu pozisyonda hem topu Rose'a teslim etmiş hem de dizini bir kameraya çarpmıştı. O dizinden daha önceden bir sakatlığı olduğu için de bir hayli acı çekmiş ancak maça devam etmişti. Ancak ertesi maçta Grizzlies'e karşı forma giyememişti dizindeki ağrılar sebebiyle. Darren Collison onun yokluğunda 18 asist yaparak "Chris Paul yoksa ben varım." demişti. Her neyse Paul'e dönelim.

Dün gece Chris Paul'ün dizindeki yırtık kıkırdağın onarılması için ameliyat olacağı ve 1-2 ay süreyle parkelerden uzak kalacağı açıklandı. Bu ne demek? Hornets'ın zaten bir pamuk ipliğine bağlı olan playoff umutlarının %99 oranında uçup gitmesi demek. Bunun dışında, Darren Collison'ın gerçek bir NBA oyuncusuna dönüşüp dönüşemeyeceğini merak edenlerin en azından bir fikir sahibi olacakları anlamını taşıyor bu sakatlık. Son olarak da sezonun başında Paul'süz harika mücadele edip sürpriz galibiyetler alan Hornets'ın uzun dönemde ne derece düşeceğini gözlemlememiz demek. Bütün bunların yanında Paul'ün sezonu kapaması anlamına da gelebilir bu ameliyat. Çünkü en kötü senaryodaki gibi 2 ay sürerse iyileşme süreci, sadece 2-3 haftalık bir dönem kalacak sezonun bitmesine. Eh Hornets'ın da playoff'lara kalma ihtimali sıfırlanmışsa, Paul'ün dönmesi için bir nedeni olmayacak. Tabii saf spekülasyon yapıyorum şu anda.

Son bir bakış açısına göre ise Paul'ün sakatlığı All-Star açısından önemli. Paul'ün resmi olarak All-Star'ı kaçıracağı açıklanınca David Stern, onun yerine bir oyuncuyu batı karmasına dahil edecek. Bu oyuncu eğer Chauncey Billups olarak belirlenmezse, büyük ayıp edilmiş olur kendisine. Daha dün yine Carmelo'suz Spurs'ü yendiler... Halbuki Billups yokken ve Carmelo sağlıklı iken aynı başarıyı gösteremiyorlar. Bunun bir nedeni olmalı değil mi? Kaan Kural "geminin dümeni" diyor Billups'a hep, herhalde daha iyi bir benzetme yok bu adam için.

Bu bahaneyle, bir de anket açayım sizce kim alınmalı batı karmasına diye.

4 FARKLI FIKIR:

r7bertpires dedi ki...

billups'ı alırlar bence. her ne kadar takım başarının çok çok önemli olmadığı; nba birincisi cavs'ten sadece lebron'un seçilmesiyle açıklanabilse de... kidd dışındaki diğer olası adayların takımları ya kötü bir dereceye sahip ya da takımlarından birisi seçilmiş zaten. bkz. zach randolph. batı ikincisi olan denver'dan billups'ı seçmek en makulu, hem o da pg.

LexLuthor dedi ki...

Her ne kadar Kaman, Boozer ve Marc Gasol'da all-star olmayı haketse de, CP3'nin yerine bir guard alınmalı diye düşünüyorum ben. Zaten guard kontenjanından girmişti all-star'a. Bu yüzden guard seçilmeli yerine de. Billups en büyük aday gibi duruyor, ancak Ellis'te seçilebilecek kadar iyi oynuyor. Aslında Kidd'li all-star'lar ile Kidd'siz all-star maçları arasında da dağlar kadar fark var benim gözümde. ama artık yaşlandı tabii. Bu yüzden benim oyum Billups'a...

Adsız dedi ki...

billups haketse de gönlümden kidd geçiyor bayılıyorum bu adama. monta da dursun orda 39 fırın kaldı

Cabaturi dedi ki...

Billups all-star'da olmayı hak etti bu sakatlık haberide onun önünü açmış oldu, seçilmezse süpriz olur...