BIY AD

2 Şubat 2010 Salı

Frye 3'lük Yarışmasında (ve Diğer Adaylar)

Evet efendim kaynaklara ve duyumlara göre Frye üçlük yarışmasına katılıyormuş All-Star haftasonunda. Hemen geyikler başlamış "Daha önce bir pivot kazanmadı ve ondan önce son katılan pivot 1997'de Sam Perkins'di" diye. Yahu pozisyonun ne alakası var? Tamamen boyla alakalı olan birşey. Üstelik bu konuda da Dirk Nowitzki 3'lük yarışmasını kazanan 2.10'un üzerindeki ilk oyuncu olmuştu daha 4 sezon evvel. Amerikan medyasının bu tarz ilkler yaratma heyecanına bayılıyorum.

Her neyse, bu sezondan önce kariyerindeki 278 maçta sadece 20 üçlük bulan bir oyuncunun, şimdi üçlük yarışmasına katılması takdire şayan ve sonuna kadar hakediyor bu sezon katılmayı. Ayrıca geçtiğimiz sezonun şampiyonu Daequan Cook da ünvanını korumak için 3'lük yarışmasına gireceğini açıklamış. Bana göre katılması gereken diğer 4 adayı vereyim:

Gallinari, Pierce, Crawford ve Mike Miller (Morrow döndü dönecek sanıyordum, meğersem daha haftasonu yeniden dizine bakılacakmış, Crawford yazdım yerine)

Açıklaması zor ama çok atmakla, yüzdeyi kombine eden ve boş kaldıklarında kaçırmaz dediğim isimleri seçtim. Crawford da çıkıp alev alıp 30 yapsa şaşırtmayacak bir isim ondan ve bu sezonki performansına ödül açısından koydum. Miller az maçta oynadığı için seçilmeyecektir bence ama onu görmek isterim... Elbette dışarıda kalan tonla adam var. Tartışsak sabaha kadar sürer herhalde.

Örneğin Nash ve Curry de olabilirler. Bunların yanında Dudley var tabii ki ligi nen yüksek yüzdeyle üçlük atan oyuncusu olarak ama nedense bana hiç güven vermiyor. Daha başka saymam gerekirse, Brooks, Billups, Morrow ve Lewis var. Ayrıca istatistiklere daha derin bakarak 4 aday daha çıkardım: Anthony Parker, Kevin Martin, Peja, Webster.

Yan tarafa da anket koydum, size göre yarışması gereken 4 oyuncuyu seçebilirsiniz. Elbette bu liste içinde de eksikler çıkacaktır bazı kişilere göre, son derece normal. Örneğin hemen Ray Allen sorulmuş "Neden yok" diye. Kariyerinin en düşük 3'lük yüzdesine sahip (%34) bu sezon Allen.

9 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

peja'yı yazmışsın listeye ama ray allen'i almamışsın. ilginç olmuş.

Adsız dedi ki...

J.J. Freaking Redick'i unutmuşsun.

Adsız dedi ki...

Nash geçen yıl katıldı ve şut stili ve ritmi bu yarışmaya asla uygun olan bir oyuncu değil kendisi. Gallo'da en çok üç sayı isabeti bulan oyuncu tüm ligde yanılmıyorsam oda katılacaktır yarışmaya, Brooks'u da görmek isterim.

Bitcoin Türk dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=PO9Q7zNRgGo

Ömer dedi ki...

Gibson?

bonusmayil dedi ki...

Peki ya Eddie House, ben nba.com da katilacagina dair bir yazi okumustum hatta videosunu bile koymuslardi nba.com'a E.House'un calismalariyla ilgili.

Sheed dedi ki...

yukarıda steve nash konusunda bahsedilmiş, pierce için de aynı durum geçerli.. çok güvenilir bi dış şutördür fakat şut stili bu yarışma için hiç uygun değil.. hem elinden çıkarması ortalamanın üzerinde zaman alıyor, hem de topu standlardan atıp alacak olması mevcut şut mekaniğini fazlasıyla zorlayacaktır.. dudley için de bu durum geçerli mesela..

sabonis dedi ki...

@kaptanisto: katılacak diye bir garanti yok benim bildiğim, o katılacağını düşünüp böyle bir çalışma yapıyor herhalde. Ama unutmuşum eklemeyi onu. Güzel de olur katılırsa.

@sheed: Pierce gerçekten çok yavaş atıyor ama %46 ile attığı bir sezonu onu seçmemezlik yapamadım.

BMamba dedi ki...

morrow,galinari,curry,crawford iyidir