BIY AD

4 Şubat 2010 Perşembe

LeBron = Michael Jordan ?

2 gün önce LeBron'un Grizzlies'e karşı attığı bu turnike sonrasında Majesteleri'nin ünlü turnikesini taklit ettiği yazılıp çizilmeye başlandı. Gerçekten, inanarak bu iki pozisyonu kıyaslayanlara mutluluklar diliyorum hayal alemlerinde.


Link
Youtube problemleri için tık.

Ama benim asıl anlamadığım şey, daha önce Brandon Roy bunun daha iyisini ve efektifini üstelik Haddadi yerine Bosh gibi daha atletik bir oyuncuya karşı yaparken medya neredeydi? Üstelik Haddadi zaten boyalı alanın sağında, James de sağdan kaçırıp sol turnike atıyor. Roy'un pozisyonunda ise Bosh ters taraftan yardıma geliyor ve Roy bu kararı havadayken veriyor. Bana göre çok daha zor bir pozisyon. Tabii isim-marka farkı olunca insanlar aynı değeri vermeyebiliyor...

Ne Roy'unki ne LeBron'unki atletiklik ve göze hitap etmek bakımından Majesteleri'nin yanına yaklaşamaz tabii ki. Majesteleri'nin topu fake sırasında çıkardığı seviye zaten tek başına yeterli herşeyi açıklamaya.

5 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Bir de Jordan'ın hareketinin hep unutulan ayrı bir önemi vardır ki o da üst üste kaçırmadan attığı 13. basketi oluşu. NBA finaller rekoru yani. Bilerek yaptıysa da özel bişeyler olsun dediği için olabilir yani =)

Adsız dedi ki...

İçeri drive ediyor, sağ elle bitiriyor, canı istiyor sol elle bitiriyor, fade away atıyor, 3 atıyor, savunmayı dağıtıp köşede bomboş şutörü buluyor, Melo'yu savunuyor, ribaund kovalıyor, onu yapıyor, bunu yapıyor, ama yorulmuyor bu adam. Yaptıklarını değil yapamadığı kısıtlı şeyleri saymak lazım aslında ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu anlatmak için.

Unknown dedi ki...

Mactan sonra roportajda LeBron'a soruyolar zaten bugun cok guzel iki hareketin vardi biri bu biri de yaptigin chasedown blok hangisi daha cok hosuna gitti diye. LeBron chasedown blok diyip bu hareketi her zaman yapabilecegi kolay bir hareket olarak tanimliyor. kendisi de sasirmistir heralde bu hareket bu kadar on plana cikarilinca..

Adsız dedi ki...

şimdi ikisini de izleyince anladım, bir daha michael jordan gelmez. bu oyunu göze en hoş gelen şekilde oynayan adam tartışmasız michael jordan'dır. bence illa jordan'la birisi kıyaslanacaksa, kobe olmalı o isim. tabii o da jordan olamaz ama stilleri biraz daha benziyor en azından.

mfd dedi ki...

michael jordan tanrıdır bence. ondan sonra gelen herkes anca peygamber olabilir :)