BIY AD

4 Şubat 2010 Perşembe

Marbury Çin'de Neler Yapıyor?

Shanxi Zhongyu adlı takımla aylık 25.000 dolara anlaştığını ve transfer olduğunu yazmamıştım bari merak edenlere ilk 2 maçında neler yaptığını aktarayım. İlk maçında 15 sayı, 8 asist, 4 ribaund ve 4 top çalmayla oynamıştı ve 102-101 son hücumda Marbury'nin pası sonrası takım arkadaşı boş atışı değerlendiremeyince maçı kaybetmişlerdi. İkinci maçında da 3/11 saha içi isabetiyle 15 sayı ve 15 asist Marbury. Smush Parker'ın bu sezon 19 sayı 5 asist ile oynadığını, Bonzi Wells'in de geçen sezon 35 sayı - 10 ribaund'a yakın bir ortalama tutturduğunu hatırlatayım. Yani pek etkileyici istatistikler değil Çin gibi basketbol topunu bomba sananların oynadığı bir ligde (elbette abartı katıyorum). Bu arada Bonzi Wells'in 35 sayısını küçümsemiyorum, fiziğini onun kadar iyi kullanan oyuncu az var NBA'de bile... Son olarak da Marbury'nin iki maçının videolarını vereyim, belki birilerinin ilgisini çeker.

1 sayı ile kaybettikleri ilk maç:


Link

Seyircilerin taşkınlık yaptığı ikinci maç:


Link

4 FARKLI FIKIR:

koyunjoplayan dedi ki...

"Çin gibi basketbol topunu bomba sananların oynadığı bir ligde" yazmissin ya yegen, az bile bence. adamlar resmen tas devrinde yaw. hele o ikinci video ne ole abi? tam bir 50's allstars nostaljisi olmus.

simdi bak ben marbury nin yerinde olsam bu kamillerle oynucama gider rucker park ta parasina mac yaparim. insan en azindan kendine olan saygisini korumus olur yahu. bak maravich e, herif tek pota mac yaparken kalpten gitti. olumlerin en guzeli budur bence ama bu vazelin yiyen manyaktan beklememek lazim bole seyleri.

bi de benim anlamadigim bu cinliler bildigin olimpiyata giriyo onlarca madalya aliyo. matematik, fizik olimpiyati oluyo gene 30 kusur altin. o kadar adami gauss egrisine vursan yao kalitesinde bikac oyuncu daha cikarmalari lazim ama yok. gelenek olmadigindan herhalde ne dersin?

kurkoc dedi ki...

@koyunjoplayan
Rucker Park'ta oynardım demişsin ancak şu haldeki Marbury'nin Rucker Park'ta eline verirler sanırım..Bir zamanlar kral olduğun topraklarda şamar oğlanı olmak pek hoş bir duygu olmasa gerek

koyunjoplayan dedi ki...

justintv hadisesine biraz vakifsan eger marbury nin haysiyet olarak inebilecegi daha alcak bi nokta olmadigini bilirsin. ayrica rucker in starbury efsanesi fazla abartilmis bi mit ten ibarettir. orda aktif guardlardan sadece skip to my lou, the bone collector gibileri efsanedir. 2000 lerin basinda alston, marbury dahil pek cok nba oyuncusunu gomdu o asfalta. collector la kapismaya o ilah denilen iverson in bile gotu yemedi. bi de gidenler bilirler rucker in ana bolumu on yillardir cete bolgesi degil sadece aylik gosteri maclari icin esas oyuncular toplanir o zaman disinda geyigine takinilan bi yerdir. o acidan dikkat ettiysen, "ben" dedim (birinci tekil sahis), gider parasina oynarim dedim. halihazirda tum yazili-gorsel medya benle bi ay tassak gecmis, madem param bok ne kaybederim ki? aylik 25000 dolara kamillerle oynucama akilli bi yatirim yapar, duzenli gelire kavusur. sonra da ayni maravich gibi cok sevdigim basketbolla vakit geciririm. lakin bahsettigimiz marbury oldugu icin bu soylediklerim tamamen kurmaca. ne ben allahin delisine akil vermeye kalkarim ne de o benden icazet alir :) sonuc olarak tum yazilanlari ciddiye alip olaya empati kuraraktan yaklasma, luzumsuz olur. ama gauss konusu ilginc bak, o konuda dusuncelerinizi merak ediyorum.

Xscape dedi ki...

gauss egrisi bu gibi noktalarda yetersiz kaliyor. bu tamamen spor kulturu, daha da ozele inersek basketbol kutluruyle alakali. bunu su ornekle izah edebiliriz, 1 milyar nufuslu Hindistan'dan benim bildigim kadariyla NBA olan oyuncusu yok, onu gectim olimpiyatlarda elle tutulur bir basarisi yok (cim hokeyi ve aticilik haric altinlari yok). buna mukabil 3 kusur milyon nufuslu litvanyanin basketbol takimini alin, cinle hindistani ustuste koyup, hatta butun asyayi alip bir karma yapsaniz sonuc bellidir. dediginiz gibi, maden mutlaka vardir, ama isleme gelenegi baska birsey. burdan 70milyon nufuslu bir ulkenin olimpiyatta neden bu kadar guduk kaldigina dair cikarimlar da yapilabilir ama o konu cok uzun.