BIY AD

14 Şubat 2010 Pazar

Smaç Yarışması Şampiyonu Nate Robinson

Evet uykunun ardından devam edelim yazmaya.

Yeter valla sıkıldım bu adamdan. Burada suçladığım kişi Shannon Brown'dır. Sen ayaklarda yay varmış gibi, 15 metrelik potalara smaç vuracak kadar yükseğe zıpla ama gel smaç yarışmasında ilk denediğin 360 derece dönerek vurmaya çalıştığın smaçta başarısız olunca onu değiştirip dümdüz bir smaç bas. Yetmesin ikinci smacın da basit bir alley-oop'tan ibaret olsun. İşte sadece yetenekle değil aynı zamanda yaratıcılıkla da ilgisi olduğunu gördük smaç yarışmasının bu sayede. Keza aynı şekilde Gerald Wallace da "Aman bitse de gitsek" havasındaydı, etkileyicilikten çok uzak smaçlar bastı. Ama yayında Kaan Kural ile Murat Kosova'nın söyledikleri gibi Gerald Wallace hasta gibi duruyordu. Keşke yerine biri girseydi diyeceğim ama herhalde hasta olduğunu söylese All-Star'a da yerine birisini çağırırlardı, büyük risk olurdu rahatsızlığını söylemesi.

DeRozan ise ilk turda 50 aldığı panyanın kenarından sektirilen topu alıp değirmenle bitirdiği smacını, final turuna saklamadığı için ve finaldeki 2. smacı pek göz kamaştırmadığı için seyirci oylamasında şampiyonluğu %51'e %49 ile Nate Robinson'a kaptırdı. Nate Robinson'ın da hakkını vermek lazım, artık bıktıysak da belki de ilk kez hakettiği bir smaç şampiyonluğu buydu. Ayrı ayrı 4 tane göze hoş gelen smaç hazırlamış olması, yarışmaya hazırlandığını gösteriyordu. Tam üçüncü kere şampiyon oldu kısa boylu, kimilerine göre antipatik kimilerine göre sempatik olan oyuncu ve tarihe geçti. Blog'daki oylamada 164 oy içinde %7 almış ve sadece Eric Gordon'ı (%2) geride bırakmıştı bu anlamda. Favorilerden biri olmasına rağmen, ne kadar şampiyonluğunun istenmediğine dair bir gösterge olsa gerek. Hayal kırıklığı yaratan Shannon Brown %57 oy almıştı, Gerald Wallace %20, DeRozan ise %15'teydi.

Şimdi gelecek sezon yine Nate Robinson'ı göreceğiz muhtemelen. Yeter gerçekten ama. Bu adamı smaç yarışmasının logosu yapacaklar diye çok korkuyorum...

11 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

nate robinson'ın hakederek şampiyon olduğu bir smaç yarışması oldu. ne kadar kötü olduğunu söylemeye gerek yok. wallace hastaydı bence de gözler bile bir acayip, sanki yataktan kalkıp gelmiş gibiydi. birde yarışmadan çekilse o kadar kısa sürede yerine yeni bir isim bulmak da problem olurdu. sonuçta smaç yarışması önceden hazırlık gerektiren bir yarışma. demar potansiyeli olduğunu gösterdi, ilk turda yaptığı smaçları sona saklasa, şampiyon da olabilirdi. shannon brown çok ağır hayal kırıklığı. bu kadar kötü bir performans göstermek için özel çaba harcaması lazımdı. sanki puanını düşürmek için uğraştı, daha ilk denemesinde başarısız olunca smaç değiştirmesi, sonra çok basit alley hoop yapması.. neden katıldı bu yarışmaya merak eder oldum.

tolga dedi ki...

DeRozan 3.smacı 4. sırada yapsaydı belki yarışmayıkazanırdı. son smaçı biraz basit kaçtı veya sanırım tam olarak istediğini yapamadı. nate'in ise son smacı olaya noktayı koydu. DeRozan tecrübesizliği nedeniyle kaybetti.

Onur dedi ki...

4 smacı da baz alırsak nate robinson hiçbişeyi haketmedi
ayrıca o da 3. smacında hemen tırsıp vazgeçip tamamen dümdüz hiçbi anlamı olmayan bi smaç bastı
hate robinson. yeter artık ya.
shannon brown da ne kadar büyük bir balon olduğunu ispat etti sen bi 360 dene yapamayınca herşeyden vazgeç o da saçma
sabahın körüne kadar beklediğimize yazık oldu

Tuğberk dedi ki...

en sondaki %51 - %49 oylama muhabbeti de baya sahteydi..

LexLuthor dedi ki...

nate robinson'ın son smacı dışında diğerleri pek sıradandı. hele hele 3. smacı. yani 4 smaç hazırladığı lafını pek kabul edemiyorum. ama derozan'da 3 smaç yaptı denebilir. gerçekten hem kazananı olsun hem de yapılan smaçlar olsun tam manasıyla başarısız bir smaç yarışmasıydı.

Adsız dedi ki...

Bu Nate-hater'lığı çözemedim gitti. Sadece bizim memlekette var bu, öyle olmasa adam nasıl her katıldığında seyirci oylarıyla şampiyon olsun. Bence bunun sebebi bizde NBA'i profesyonel düzeyde takip eden spor adamlarının olmayışı. İş kala kala Kaan'la Kosova'nın dediğine kalıyor. Onlarda doğuştan avrupa basketbolu fanı, kısa boylu zenci karşıtı olunca pek çoklarını peşlerine takabiliyorlar.


Adam silah soruyla almıyor ya şampiyonluğu çıkarın karşısına bir Carter, bir Rashard Levis teslim etsin bayrağı oda.

Adsız dedi ki...

Ben NateHater'lar arasında basketbol ya da herhangi bir sporlar uğraşmamış(yada çok az) kişilerin çoğunlukta olduğunu düşünüyorum. Basketbol oynamış birisinin normal şartlarda zorlanarak panyaya değmesi bile başarı olan 1.74 boyunda ki bir insanın bu yaptıklarını takdir etmemesi imkansız zira.

Nate'nin yaptıklarını yapabilmesi için en kısası kendisinden 20 santim uzun olan rakiplerinden 10 kat fazla enerjiye dolaysıyla kas gücüne ihtiyacı var.

PIERREMANU dedi ki...

Shannon Brown yüreksizin önde gideniymiş de haberimiz yokmuş. Sen kafandaki smaçı bir kere dene sonra vazgeç. Ben böyle saçmalık görmedim. Bu tamamen denerim denerim beceremezsem rezil olurum tırsaklığından başka birşey değil.

Adsız dedi ki...

Cumartesi gecesinin en kötü yarışmasıydı.Zaten en kötülerden bir smaç yarışmasıydı.Ben gece izlerken bakalım nasıl olcak shannon brown ne yapacak diye beklerken bir baktım daha ilk denemede kötü bir smaç geldi.Bare Shannon Brown 360 derece döneceği smacı birkaç kez deneseydi bir kere deneyip bıraktı zaten ondan sonra vasat bir smaç geldi.Wallece'ın keyfi yoktu zaten bitsede gitsek havasındaydı.Bir Nate ve Demar iyi samçlar yaptı.Ancak Demar Derozanın son smacı kötü olması etkiledi.Yani malesef bu smaç yarışması geçenki smaç yarışmasından çok daha vasattı

Absürd dedi ki...

Nate'i çok severim bir Knicks hayranı olarak ise ayrı bir severim her ne kadar vurdumduymaz olsa da ancak bu sefer hak ederek kazandı ve eğer okuyorsa buradan kaan kural'a birşeyler söylemek isterim; kaan kural'a inanılmaz bir saygım vardır, gerek basketbol bilgisi gerek ekrandan yansıttığı güzellikler ile ancak sürekli nate robinson'u kötülemesi hem kendisini antipatik duruma düşürüyor hem de artık bıkkınlık veriyor, böyle giderse çoğu kişinin kendisine olan sevgisi bitecek sadece saygısı kalacaktır, benimde sevmediğim kendisinin de mutlaka sevdiği hatta anlattığı oyuncular var ancak kendisi ulusal bir kanalda bunları habire söyleme şansına sahip, herkesin fikirleri var ve bunu bir değil iki değil çok defa dile getirmesi büyük yanlış, sevdiği kişileri anlatması övmesi doğruyken kişisel olarak sevmediği birisini sürekli kötülemesi o kadar yanlıştır, nate benim gözümde ki en sempatik adamdır nba'de ve evet bu yarışmayı da sonuna kadar hak etmiştir, ayrıca sms oylarıyla ödül verildiğinde suçu nate'e değil nba yönetimine atması daha doğru olacaktır...

Xscape dedi ki...

@adsiz 19.11

takdir etmek baska birsey, sevmek veya sevmemek ayri birseydir. mesela kobe yi de sevmeyen coktur ama takdir etmemek mumkun deildir.

bu arada sporla ugrasan, ozellikle de basketbol, iyi bir cevrem vardir, ve nedense cogu da nate i hakli olarak sevmez. Kaan Kural'in da bu isi iyi bildiginin gostergesidir, adam olana veya olmayana kiymeti dogru vermesi.