BIY AD

6 Şubat 2010 Cumartesi

Üçlük Yarışması Değerlendirmesi

Evet efendim. Bu yarışmaya katılanlar da belli oldu sonunda. Cook katılacağını açıklamıştı, üzerine Frye haberi geldi, yetmedi sonraki gün Gallinari katılacak dendi, üzerine Curry'nin çağırıldığına dair duyumlar aldık, son olarak da dün Pierce haberi çıkmıştı ki, katılımcıların resmi listesi de açıklandı:

Cook, Frye, Gallinari, Curry, Pierce, ve Billups.

Açtığım anketteki oy oranları şöyleydi: Gallinari %72, Curry %20, Pierce %20 ve Billups %36. Diğer %36'ya ulaşan 2 oyuncu Peja ve Nash yarışmada yoklar.

Billups bundan 4 sezon önce katıldığında kendisinden beklenenden çok daha kötü atmıştı (12). 2004'te de aynı rakamda takılmıştı. Kendisi normalde bacaklarından aldığı güçle şut kullanan bir isim. Maçlarda özellikle dikkat edin. Ancak 2006 All-Star'ında zıplamadan şut atmayı tercih etmişti ve bu da onun kötü atmasına neden olmuştu diye düşünüyorum. Stilini değiştirmeden atarsa şansı olabilir ama bu sefer de yorulacaktır 25 şut üstüste atarken. Ama 12'yi geçmesine kesin gözüyle bakıyorum, bir daha 12'de kalmaz herhalde.

Pierce bu sezon %46.7 ile üçlük atıyor. Ayağından ufak da bir sakatlığı var ancak garip birşeyler olmazsa All-Star'da yer alacağını açıkladı. Pierce'ın tabii en büyük dezavantajı şutu elinden çok yavaş çıkarması, ölçüp biçip atıyor adeta. Bu da son topları acele atmasına veya yetiştirememesine neden olabilir. Ayrıca ben Pierce'ın maçtaki motivasyonu ile üçlük yarışmasındaki arasında dağlar kadar fark olacağına inanıyorum. Belki de 7-8 sezon önce katıldığında ilk turda 8'de kalmasının sebebi de buydu...

Frye'ın yaptığı bu çıkışı takdir etsem de, 3 aydır %40 ve üzerinde isabet bulsa da (yani istikrarlı) bana hala güven vermiyor. Neden bilmiyorum. İlk 2 sezonunda Knicks'de attığı orta mesafeli şutlarla beğenimi kazanmış bir oyuncuydu ama hala zannedersem bu sezonki 3'lük performansına inanmakta güçlük çekiyorum. Bileği düzgün ama bir anda böylesine üçlükçü bir kimliği bürünmesini hala bünyem kaldıramadı sanırım.

Gallinari'yi ise favori görüyorum. D'Antoni'nin yaptığı açıklamalar beni etkilemiş olabilir belki ama bu sezon izlemek istediğimden fazla Knicks maçı seyrettim. Bunun da bir numaralı sebebi Gallinari'ydi. Gerçekten muhteşem bir şutör. Bileği çok çok düzgün. Boş kaldığı ve kaçırdığı zaman bu oyuncuların içinde en çok şaşırdığım isim Gallinari. Üstelik çok az zıplayarak atıyor şutlarını ve topu elinden çabuk çıkartıyor.

Cook'u ise bu sezon pek izleme fırsatı bulamıyoruz. İzlediğim Heat maçlarında da hiç dikkatimi bile çekmedi Cook. Az önce istatistiklerine bakmasam %30 ile attığını bile bilmiyordum. Geçen sezon arkadaşlarıma Cook'un sürprize en yakın isim olduğunu söylemiştim ancak bu sezon onun hakkında ne desem yalan. Yeniden kazanmanın peşindeymiş ama ben pek sanmıyorum.

Curry hakkında ise diyeceklerim sınırlı. Mümkün olduğunca Warriors maçlarından uzak durmaya çalıştığım için herhalde 6-7 maçını falan izlemişimdir ancak. Elbette eli çok düzgün ama bir çaylak olduğu için heyecan yapabilir.

Anket de koydum yan tarafa sizce kim kazanır diye.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Çok yanlış isimler seçilmiş, tarihin en düşük yüzdeli üç sayı yarışmasına şahit olabiliriz. Jamal Crawford ve J.J. Redick bu yarışmada kesinlikle yer almalıydı.

Unknown dedi ki...

curry eli düzgün bir oyuncu..Hatta bence Allen ın yerini dolduracak yegane oyuncuda diyebilriz..

bleki bir de Gordon olaiblir...

Paul Pierce dedi ki...

Geçen seneki rezil yarışma kadar olmayacağını ümit ediyorum